Capitolul 10-4. Discipolii

Fragment din lucrarea „Balayogi: alchimia tainică a tăcerii”
traducere de Gregorian Bivolaru
 

Serveshwararao


Am părăsit Kovvur pentru a merge în satul unde locuieşte Serveshwararao, un om pasional şi exaltat în legătură cu tot ceea ce îl privea pe Balayogi.

 

A fost ales pentru a interpreta semnele prin care se exprima Swamiji şi a  fost singurul capabil să îndeplinească această misterioasă sarcină. Călătoria până în satul său a fost o adevărată aventură; de altfel, satul nu poate fi găsit pe nici o hartă, oricât de detaliată ar fi ea. Am ajuns cu un taxi (alte mijloace de transport nu existau) şi ne-am oprit drept în faţa casei lui Serveshwararao, unde ne aştepta un discipol (deşi în sat nu exista nici un telefon, iar discipolul lui Balayogi „ignora” venirea noastră, mai ales la această oră precisă!)

 

Casa era plină de farmec, iar conversaţia s-a declanşat imediat, sub privirile fascinate ale tuturor copiilor din sat, ale căror capete înghesuite puteau fi văzute prin poarta rămasă deschisă. Efectul venirii noastre într-un sat în care nu fuseseră niciodată văzuţi oameni albi echivala cu cel al unei bombe.

 

Deşi extrem de diferit faţă de Bhimayya, am întâlnit aceeaşi flacără la Serveshwararao, aceeaşi pasiune, istoriile sale fiind pline de viaţă şi de umor…El i-a servit lui Swamiji începând din anul 1954, când s-a dus la darshan-ul lui Balayogi, fiind întâmpinat de un membru numit Madhavaya, care i-a transmis următorul mesaj din partea lui Swamiji: „Există aici un om drept care se numeşte Serveshwararao; trebuie să-l găseşti şi să-i spui că a fost ales drept membru al comitetului; el va trebui să se ocupe de construirea templului şi este desemnat să interpreteze semnele prin care mă exprim”. Madhavaya l-a căutat aşadar pe Serveshwararao prin mulţime şi l-a găsit. Începând din acel moment, el nu s-a mai despărţit de Swamiji.

 

Serveshwararao este un vizionar (în înţelesul propriu al cuvântului). Avea obiceiul să doarmă în incinta templului, aşa cum îi recomandase de altfel Balayogi, şi ne-a povestit că pe la orele 4.00 dimineaţa unii sfinţi din alte epoci veneau în plan (corp) subtil pentru a-l vizita pe Balayogi. Printre aceştia, ni l-a citat pe Swami Veerabrahmindra, marele sfânt care a trăit în secolul al XVI-lea, precum şi pe Guru Nanak, cel care a fondat sikkhismul în sec.XVI. Într-o zi, pe vremea când trăia Swamiji, Serveshwararao şi alţi câţiva membri s-au aşezat în meditaţie în faţa templului, iar Maestrul le-a spus: „Veniţi cu mine pentru a verifica…Am văzut atunci un elefant alb magnific decorat, cu faţa către est, care se afla în interiorul templului”.

 

Sri Murthy a crezut că are o halucinaţie, dar şi ceilalţi membri au avut simultan aceeaşi viziune. Dincolo de poartă se afla El, care le-a spus: „Toţi cei călăuziţi de un asemenea sentiment trebuie să meargă în locul unde curge izvorul divin, trebuie să se spele puţin câte puţin de ataşamente, şi să îndeplinească acţiuni virtuoase”.

Înapoi                   Continuare

yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More