Căsătoria homosexuală este un atac împotriva căsătoriei tradiţionale. Viziunea lui Doug Mainwaring

 

Până în urmă cu câţiva ani, Doug Mainwaring, un australian homosexual, se afla în primele linii de asalt împotriva societăţii civile şi în lupta pentru drepturile homosexualilor, inclusiv dreptul acestora la căsătorie.
Între timp, Mainwaring a aderat la creştinism şi de atunci a devenit una din cele mai puternice voci din lume împotriva căsătoriilor homosexuale şi a agendei homosexualilor.

În ultima vreme, Mainwaring a scris tot mai frecvent şi insistent împotriva căsătoriilor homosexuale ca parte din campania creştinilor australieni împotriva legalizării căsătoriilor homosexuale în Australia. Pe 19 septembrie, Mainwaring a publicat un eseu de acest gen în publicaţia americană online Public Discourse.

Articolul este intitulat Same-Sex Marriage v. The Real Thing: A Gay Man’s View of the Big Picture („Căsătoria între persoane de acelaşi sex versus realul: o privire de ansamblu a unui bărbat homosexual”).

„Suntem angajați într-o luptă spirituală de mari proporţii. Până acum m-am folosit doar de argumente seculare care implică logica, rațiunea și experiența pentru a aborda problema căsătoriei între persoane de același sex. Aşa a fost la început, până când am ajuns să mă gândesc dintr-o perspectivă spirituală la această problemă. Și, odată ce am început să mă gândesc, să raționez, și să-mi examinez viața din această nouă perspectivă, un lucru extraordinar s-a produs: nu m-am putut opri.
Motivul? M-a determinat să percep legea naturală, a firii, m-a determinat să încep să resping modul în care gândeam şi acţionam mai înainte de acest moment. Percepţia intuitivă profundă, mai apoi, m-a dus la recunoaşterea lui Dumnezeu. Eu sunt acum un creștin, și chiar dacă încă sunt atras de persoane de același sex (ca mine) – sau mai probabil pentru că eu am atras persoane de acelaşi sex – mă minunez de semnificația extraordinară a căsătoriei în planul etern al lui Dumnezeu.

Căsătoria tradiţională este sub asediu, deoarece se află în centrul Mesajului Evangheliilor. Nu sunt nici un filosof nici un teolog, și nici nu sunt licenţiat, dar încerc să fiu un observator informat și un colaborator rațional, pe cât de bine pot. Ca un fost apărător al revoluţiei sexuale, şi ca bărbat homosexual, care cândva am promovat căsătoria între persoane de același sex, iată ce am concluzionat: nu contează ce ai citit sau auzit, esenţa luptei pentru redefinirea căsătoriei și a teoriei genului, în cultură, nu s-a constituit în instanțele noastre, în legislaţie, urne de vot sau mass-media.

Acest lucru nu este o probă de forţă între partidele politice, între stânga și dreapta, între conservatori şi liberali. De asemenea, acest aspect nu este o luptă a homosexualilor vs. heterosexuali. Acesta este un război al unui regat împotriva altuia. În esenţă, acesta este un război spiritual.

Acceptând acest fapt ca pe o luptă spirituală, va determina implicaţii profund personale. Trebuie să ne examinăm fiecare și să ne preocupăm de propria noastră pasivitate spirituală și culpabilitate atunci când îmbrățișăm la întâmplare căile lumii. Fiecare dintre noi poartă o responsabilitate.

Această luptă depinde de un singur lucru: crearea unei culturi vibrante despre adevărata căsătorie, care să se bazeze pe participarea a milioane de persoane care apreciază şi îşi asumă adevărul spiritual despre căsătorie. Acești oameni trebuie să se angajeze nu numai în ce priveşte aspectele structurale, tradiționale ale căsătoriei, dar, de asemenea şi în ceea ce este vital important: componenta spirituală.

Viitorul nostru se sprijină pe umerii noştri, ai mei şi ai tăi.
Mulţi, acum, îi mustră pe aceia dintre noi care se opun noțiunii de căsătorie între persoanele de același sex, şi ne spun: «Lupta asupra căsătoriei a fost decisă. Treci mai departe.» Și pentru moment, ca o realitate politică, acest lucru poate fi adevărat. Cu toate acestea, există o realitate de departe mult mai importantă şi mai amplă, care trebuie să fie recunoscută: realitatea spirituală. Dacă bătălia politică se duce de un timp scurt totuși, bătălia spirituală este doar la început.

Trecerea rapidă de la a solicita drepturi egale indivizilor, la a solicita drepturi egale persoanelor căsătorite cu persoane de acelaşi sex nu s-a produs cu mult timp în urmă, adică de la momentul când activiștii LGBT ca mine luptau pentru «drepturi egale».
Noi doar am dorit ca aceleaşi beneficii care sunt oferite cuplurilor căsătorite (tradiţional) să fie disponibile pentru noi, de asemenea. Dar apoi, dintr-o dată, cu ceea ce părea viteza fulgerului, viziunea s-a schimbat. Lupta nu mai era pentru drepturi și beneficii, bătălia era pentru un cuvânt din nouă litere, foarte familiar: «căsătoria».

Există, însă, un element surprinzător în toate acestea: atitudinea tiranică. Bărbații și femeile care îndrăznesc să-şi exprime rezervele cu privire la noțiunea de căsătorie între persoane de același sex sunt pedepsiți imediat şi au parte de oprobriul public.

Zilnic, micii întreprinzători stradali – florari, brutari, fotografi și proprietari de pensiuni – sunt forțați să renunțe la ideile lor, la raţiunile lor și la conştiinţa lor, în scopul de a se conforma noii «super-definiții» a căsătoriei.

De unde această atitudine despotică, această furie puternică, această voință feroce, nepământeană, pentru a pune în aplicare o astfel de idee? De ce ideea de legiferare a căsătoriei între persoane de același sex a apărut în naţiunea noastră [Australia] şi, de fapt, în toată întreaga lume, atât de brusc? Doar în urmă cu câțiva ani, era o idee ridicolă şi absurdă. De ce este această nouă traiectorie constrânge şi împinge planeta într-un ritm atât de frenetic?

Esenţa problemei?

Ceea ce vedem acum se petrece deoarece creştinii au permis propriilor minți să devină opace, întunecate și depravate. Aceasta a ajuns să se petreacă nu din maliţiozitate față de Dumnezeu sau cu rele intenţii, ci pentru că o mentalitate pasivă a condus la o viață fără sens şi fără valoare, la rătăcire, și de multe ori am fost martori confuzi și neputincioşi la cuvântul Evangheliei și la viața în Hristos.

Pur și simplu, lumea a reuşit să ne convertească la căile ei (păcătoase), iar noi am eşuat în încercarea de convertire a lumii (păcătoase) la Mesajul magnific al Evangheliei. Respectarea drepturilor constituționale și a demnității umane a celor care sunt atraşi de persoanele de același sex este o chestiune de decență umană de bază.
Dar, căsătoria între persoane de același sex este ceva complet diferit. Ca un bărbat homosexual, permiteți-mi să fac ceea ce este, probabil, o declarație uimitoare: căsătoria între persoane de acelaşi sex este o mare izbândă pentru diavol, mult mai mare decât actele homosexuale individuale sau relații care au fost sau ar putea fi vreodată. Căsătoria între persoane de același sex își bate joc de o sfântă taină a creștinismului. Aceasta este de fapt sursa furiei aruncate peste cei care vorbesc împotriva acestui tip de căsătorie între persoane același sex.

Sigur, doar foarte puțini sunt devotaţi cu adevărat în încercarea de a fonda o căsătorie între persoane de același sex. Marea majoritate a suporterilor sunt extrem de pasivi. Cei mai mulți oameni s-ar da complet la o parte, și fie prin tăcere sau o greșită empatie, acordă sprijinul slab pentru ceva ce adânc în interiorul lor ei știu că nu este corect.

Dar, Satana este mulțumit de cooperarea noastră, fie că este intenționată sau pasivă. El a cerut bărbaților și femeilor să îmbrățișeze o minciună, înşelându-i şi făcându-i să creadă că sunt pe o cale corectă pentru a apăra «partea dreaptă a istoriei». Este imposibil să se înțeleagă semnificația acestei lupte cu excepția cazului în care este privită dintr-o perspectivă cerească, nu pământească ori lumească.

Complementaritatea nu a fost niciodată un accesoriu în planul etern al lui Dumnezeu. Este esenţială, dezvăluind intențiile Inimii lui Dumnezeu. De fapt, existența ei ne informează despre iubirea conjugală a lui Dumnezeu pentru poporul său.

Eliminând cuvântul «complementaritate» din vocabularul culturii noastre și din mentalul nostru, este aproape imposibil de a percepe plinătatea scopului lui Dumnezeu. Pasivitatea este capitulare. Cu siguranță, nu asta au intenționat cei mai mulţi dintre bărbaţii gay şi lesbiene care s-au căsătorit, să-l batjocorească pe Hristos și Biserica Sa. Ei sunt pur și simplu participanți pasivi într-un plan amplu pe care însă nu-l percep. Cei care s-au auto-identificat ca fiind gay și lesbiene, sunt pur și simplu ființe umane care au căzut în păcat – ca şi noi toți urmărind ceea ce ei cred a fi cheia pentru propria lor fericire, fără să înțeleagă ce minciună întunecata este dedesubt.

Ultimele câteva decenii demonstrează tacticile lui Satan, din ce în ce mai numeroase tendințe deviante fiind acceptate ca firești: divorțul rapid, sexul de agrement, homosexualitatea, bisexualitatea, disforia de gen, avortul, pornografia și multe altele.

Toate aceste mijloace non conjugale duc la eviscerarea căsătoriei complementare (între persoane de sex opus) conducând la căsătoria non-complementară (între persoane de acelaşi sex).

Vă rugăm să reflectaţi la cuvintele Cardinalului Jorge Bergoglio, înainte de a deveni papa Francisc, în ceea ce privește promovarea căsătoriei între persoane de același sex în societate: «să nu fim naivi, nu vorbim despre o luptă politică simplă; este o pretenție distructivă împotriva planului lui Dumnezeu. Vorbim despre… o uneltire a tatălui minciunii care caută să creeze confuzie și să-i înșele pe copiii lui Dumnezeu… La aceasta suntem acum martori. Fiecare familie, fiecare căsătorie, fiecare părinte şi fiecare copil are o miză în această luptă, o luptă în care trebuie să ne asumăm acum responsabilitatea şi să nu renunţăm».

Căsătoria tradiţională este un dar inestimabil de la Dumnezeu, exprimat și experimentat în și prin complementaritate, adică între persoane de sex diferit.

Căsătoria este un stindard luminos, care ne ghidează nu numai în această lume, ci pregătindu-ne şi deschizându-ne solemn calea spre marea sărbătoare a Nunţii Eterne.”


Citiți și:

Bizara impunere în forţă a homosexualilor

O activistă LGBT mărturisește: «Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex este doar o diversiune. Noi vrem ca familia să nu mai existe» 
Declinul familiei, declinul Europei
Paris: Protest semnificativ împotriva căsătoriilor homosexuale cu sute de mii de participanți

 

yogaesoteric
21 martie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More