Câteva dintre secretele călugărilor budiști pentru longevitate
Foarte târziu, occidentalii au ajuns să ia contact cu arta călugărilor budiști în alimentație. Pentru aceştia există reguli care sunt respectate cu sfințenie, ce conduc la rezultate spectaculoase în ceea ce priveşte longevitatea.
Regimul alimentar budist se numește vinaya și impune interdicție la zece tipuri de carne. De asemenea, preoții budiști au interdicție să crească animale, pe care mai apoi să le sacrifice. Tradiţia le interzice şi să prepare hrana.
Este o lume în care preocuparea pentru alimente, îmbrăcăminte, case sau medicamente nu face parte din viața cotidiană. Pentru călugării budiști valorile sunt cele spirituale și nu cele materiale, după care aleargă societatea occidentală.
Medicul personal al lui Dalai Lama, care l-a însoțit în exilul din India, a fondat un institut în care sunt predate lecții despre alimentația care nu agresează organismul uman.
Pentru a fi vegetarian ai nevoie atât de o pregătire fizică, dar mai ales de una mentală. Sunt budiști care se hrănesc de ani de zile numai cu supă de orez și ceai.
Un călugăr budist nu are voie să consume rădăcinoase, el poate consuma numai partea superioară a plantei, respectiv tulpina și frunzele. A consuma rădăcina înseamnă a ucide planta. Sunt interzise condimentele cu aromă puternică, cum ar fi usturoiul și coriandrul, care se consideră că excită simțurile și provocă emoții puternice.
O altă regulă budistă este aceea că este necesar să te oprești din mâncat nu atunci când ești sătul, ci atunci când mușchii abdomenului încep să se întindă. Organismul este lipsit de energie atunci când stomacul este plin.
Un alt secret al budiștilor este apa. Dimineața se consumă apă caldă, iar după fiecare masă se consumă apă, aceasta având rolul de a detoxifia organismul și de a echilibra fluidele din organism.
Peste 60% din mesele budiștilor au la bază orez, ovăz, secară și mei.
La micul dejun se consumă supă de fasole roșie, semințe de pin, nuci, alune, orez, smochine, mei. La prânz se consumă orez, tofu și legume fierte sau crude, iar la cină se consumă pâine și tăiței.
Pentru budiști alimentele au şi rol de medicament. O persoană agitată nu este indicat să consume alimente amare. O persoană flegmatică nu este indicat să consume dulce.
Citiţi şi:
Un interviu cu un medic tibetan competent despre vindecare, Dumnezeu, sănătate, viaţă şi moarte
Longevitatea ființei umane (I)
yogaesoteric
6 ianuarie 2020