Cazuri celebre de premoniţii şi deplasări în timp (3)

Viitorul poate fi văzut într-o sferă de cristal?

Pe 16 ianuarie 1969, noaptea, Joseph DeLouise a intrat într-un bar din Chicago şi a cerut un ziar. Dorea să citească amănunte despre accidentul în care două trenuri se ciocniseră undeva la sud de Chicago. Bărbaţii de la bar au ciulit deodată urechile. Ce ciocnire? Nu auziseră despre vreun astfel de accident. În ziare nu scria nimic. Unde?
 
– Undeva la sud de aici, a răspuns DeLouise. Din cauza ceţii, s-au ciocnit două trenuri. Cel mai mare dezastru feroviar pe care l-am avut de la al doilea război mondial încoace. Mulţi oameni au fost răniţi şi ucişi. Barmanul a dat drumul la radio. Era ora 23, şi nici o veste despre accidentul feroviar. Două ore mai târziu, în ziua de 17 ianuarie la ora 1 dimineaţa, două trenuri de Illinois s-au ciocnit frontal, la 45 de mile sud de Chicago, în plină ceaţă. Patruzeci şi şapte de oameni au fost răniţi şi trei omorâţi. A fost cel mai mare dezastru feroviar din acea zonă în ultimii 25 de ani (deci de la al doilea război mondial).
 
DeLouise vorbise deja la o emisiune radiofonică, în ziua de 14 decembrie 1968, şi făcuse chiar profeţia că în următoarele cinci sau şase săptămâni va avea loc un accident feroviar.
 
Dar ce fel de om este Joseph DeLouise?
Lucrează ca frizer, nu a reuşit să termine şcoala elementară şi, ca mulţi alţi mediumi, face profeţii folosindu-se de o sferă de cristal. Devenit deja celebru, vorbind atât la radio cât şi la televiziune, el a prevestit multe dezastre.
 
De exemplu, pe data de 25 noiembrie 1967 a prevestit prăbuşirea unui pod. Trei săptămâni mai târziu, în ziua de 16 decembrie a aceluiaşi an, s-a prăbuşit podul Silver Bridge, care trecea peste râul Ohio la Point Pleasant, în Virginia de Vest. Au murit treizeci şi şase de oameni, şi alţi zece au fost daţi dispăruţi.
 
Pe 8 ianuarie 1968, DeLouise a povestit pentru anul în curs că în ţară nu se vor produce frământări majore, însă va avea loc o „insurecţie”. Într-adevăr, pe 7 aprilie 1968, guvernatorul din Illinois a declarat că izbucnirea de violenţă din Chicago este o adevărată insurecţie şi de aceea, pentru a nu se pierde situaţia de sub control, au fost aduşi 5000 de soldaţi din trupele federale.
 

Pe 15 decembrie 1968, DeLouise a prevestit că familia Kennedy va fi implicată într-o tragedie legată de apă. Mai târziu, în legătură cu acelaşi subiect, el a „văzut” o femeie înecându-se. Pe 18 iulie 1969, Mary Jo Kopechne s-a înecat la Chappaquiddick, datorită unui accident de maşină în care fusese implicat Edward Kennedy.
 
Pe 21 mai 1969, DeLouise a prevestit prăbuşirea unui avion în apropiere de Indianopolis. A spus că vor muri 79 de persoane, şi că numărul 330 va avea legătură cu accidentul. La 3:30 după-amiaza, în ziua de 9 septembrie 1969, un  DC-9 aparţinând companiei Allegheny Airlines s-a ciocnit cu un avion particular, în apropiere de Indianopolis. Membrii echipajului (în număr de 4) şi 78 de pasageri au murit, împreună cu pilotul care conducea avionul particular.
 

Derută

Din timpurile cele mai vechi, oamenii au folosit diferite mijloace de protecţie împotriva demonilor. Locuitorii Babilonului ţineau duhurile negre la distanţă cu ajutorul unor aşa-numite „curse pentru demoni”: nişte vase speciale, pe care erau înscrise texte magice, vase ce erau apoi îngropate sub casele lor. Iată deci că poveştile cu duhuri închise în sticle au origine babiloniană. Un exemplu tipic pentru anul 300 d.C. este proclamarea unei „Legi a divorţului” împotriva Necuratului şi a duhurilor sale întunecate, precum şi ordinul de a părăsi imediat şi definitiv comunitatea. Chiar şi astăzi unele biserici malteze au două ceasuri: unul potrivit la ora exactă, iar altul nu, pentru a-l deruta pe Diavol în legătură cu orele la care au loc slujbele în biserică. Ce simplu ar fi!
 

Anunţul din vis

În vârstă de 63 de ani, fermierul Paolo Grillo şi-a trăit toată viaţa în micul său sătuc situat aproape de Treviglano, în provincia Bergamo, Italia.
 
În dimineaţa de 27 noiembrie 1952, Paolo nu s-a mai dus să lucreze la câmp, ceea ce era contrar obiceiurilor sale. În loc să facă aceasta, el merse din vecin în vecin să le povestească straniul vis pe care îl avusese în acea noapte.
 
„Noaptea trecută”, le spune el vecinilor, „l-am visat pe un foarte bun prieten care a fost cu mine în tranşee, în timpul primului război mondial. Eram aproape de el când a fost ucis de un glonţ şi a murit în braţele mele. În visul meu din noaptea trecută, a venit la mine în cameră, aproape de patul meu, mi-a atins mâna până ce l-am privit, apoi mi-a spus: «Pregăteşte-te Grillo, astăzi pleci cu mine.»”
 
Prietenii lui Grillo încearcă să-l convingă că se nelinişteşte degeaba. Toată lumea visează lucruri ciudate din când în când, îi spuseră ei. Câte unii îi povestiră chiar unele vise care nu se realizaseră niciodată. Dar Grillo se depărtă scuturându-şi capul. Afară era frumos şi cald. Câmpul avea nevoie să te ocupi de el, dar Grillo îşi spuse că putea să-i aducă ghinion dacă ar lucra în acea zi; a decis să-şi petreacă după-amiaza mai curând în linişte pe vechiul său scaun rezemat de faţada căsuţei sale. Acolo îl găsiră la apusul soarelui mort din cauza unei crize cardiace.

Profeţie fatală

Pe data de 23 august 1980, mediumul Alex Tanous a dat un interviu care urma să fie difuzat ulterior. În timpul acestui interviu, el a făcut o profeţie ce avea să se adeverească înainte de sfârşitul anului.
 

Interviul i-a fost luat de Lee Spiegel, realizatorul programului „Fenomene inexplicabile” de la postul de radio NBC, şi a avut loc la Societatea Americană de Cercetări Psihice cu sediul în New York, vizavi de Apartamentul Dakota. Spiegel dorea să utilizeze înregistrarea pentru un viitor program, şi l-a întrebat pe Tanous dacă nu putea face o profeţie care să se îndeplinească în următoarele câteva luni, şi în acelaşi timp să-i intereseze pe numeroşii fani  de muzică rock ce-i ascultau emisiunea. Tanous a răspuns: „Profeţia este următoarea: O stea a muzicii rock foarte cunoscută va avea parte de o moarte prematură, iar evenimentul se poate petrece în orice moment începând de acum. Spun „moarte timpurie” pentru că această moarte va fi nenaturală şi va afecta conştiinţa multor oameni, din cauza faimei extraordinare de care se bucură cântăreţul.” Interviul a fost difuzat la emisiunea din 5 septembrie 1980. Pe 8 decembrie John Lennon a fost împuşcat mortal în faţa uşii Apartamentului Dakota, unde locuia. Întrucât Tanous nu specificase numele stelei rock ce avea să moară, Spiegel alcătuise o listă cu şase posibilităţi; în fruntea listei se afla John Lennon.

Îngerul păzitor

În statul Virginia (SUA), aproape de localitatea Staunton, se găseşte un mormânt straniu, situat la aproximativ 11 km de acest oraş, în apropierea vechii ferme a unui locuitor numit Sam Frame.
 
Sam Frame şi vecinii săi aveau obiceiul să-şi ducă grânele la moara exploatată de un oarecare domn Palmer. În 1870, ca de obicei, îşi depozitară grâul la moară aşteptând ca ploile de toamnă să umfle râul pentru ca Palmer să le poată măcina grâul. În seara zilei când Frame şi-a adus grâul pentru a-l depozita la moară, a avut un vis foarte viu. Dimineaţa următoare a povestit familiei că a văzut în vis „o doamnă îmbrăcată în lumină” care l-a anunţat să-şi ia înapoi cât mai curând grâul, deoarece o inundaţie urmează în curând să distrugă moara.
 
Frame, ascultându-şi intuiţia, a alergat să-şi ia grâul înapoi. Când le-a spus prietenilor lui să-şi urmeze exemplul, aceştia şi-au bătut joc de el. Dar în acea noapte, un adevărat potop a făcut să crească râul într-atât încât acesta a luat la vale moara cu totul, distrugând depozitul, exact aşa cum prezisese „doamna de lumină” din vis.
 
Pe piatra funerară a lui Frame se poate citi: „Samuel Frame, îngropat la această fermă, a fost avertizat în vis, de un înger, la 22 septembrie 1870, să-şi ridice grâul de la moara Palmer, numită acum Spring Hill, ceea ce el a şi făcut a doua zi.”
 

Acest articol reproduce un fragment din lucrarea Cartea misterelor de Gregorian Bivolaru


 

yogaesoteric
iulie 2006

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More