Ce facem atunci când directorul serviciilor de informații nu este inteligent?

Nu sugerez că Avril Haines, directorul de informații naționale al lui Joe Biden, este proastă. Dar cred, pe baza performanței sale la Forumul Național de Apărare de la Biblioteca Reagan, că nu este cel mai strălucitor bec din aparatul de bronzat. Dacă îi spune lui Biden prostiile pe care i le-a spus lui Andrea Mitchell, iar Biden o crede, atunci administrația Biden și poporul american vor avea parte de o trezire bruscă în următoarele săptămâni.

Iată videoclipul cu unele dintre remarcile ei:

Să începem cu acest titlu din NY Post, bazat pe comentariile delirante ale lui Avril: „Ucraina ar putea avea un viitor mai luminos în timp ce Rusia se luptă să realimenteze forțele combatante”. Ce?! Se pare că doamna Haines este atât de ocupată să citească rapoarte de „informații” încât nu știe că Ucraina, nu Rusia, este cea care cerșește mai multe arme și muniții, iar majoritatea țărilor NATO pledează pentru precauție, neavând ce trimite:

Franța a recunoscut neoficial că nu este în măsură să furnizeze Ucrainei mai multe arme din cauza stocului tot mai mic, dar a promis că va continua să ajute Kievul în alte moduri”, a relatat Politico, citând o sursă anonimă.

Neoficial, francezii recunosc că nu pot da mai multe arme Ucrainei din cauza stării propriilor rezerve”, a declarat publicația în cadrul briefingului său Brussels Playbook. Acesta a adăugat că Parisul „speră să compenseze cu ajutor civil”.

Observația vine în contextul în care majoritatea membrilor NATO au rămas, de asemenea, fără armament pe care să-l ofere Ucrainei.

Da, avem rețeta de succes în purtarea unui război. Ucraina seamănă cu unul dintre acei autoproclamați oameni fără adăpost care stau la o intersecție cu o pancartă cerșind mai mult armament. Franța a spus-o.

De asemenea, Haines nu știe că Rusia este în curs de a trimite peste 300.000 de soldați noi pe linia frontului, chiar în momentul în care Ucraina suferă pierderi catastrofale. S-ar putea crede că șeful serviciilor secrete americane ar fi auzit o vorbă sau două despre această evoluție.

O, da. Era cât pe ce să uit. Știați că Rusia a rămas fără rachete de precizie? Da. Acest slogan este repetat aproape în fiecare săptămână de către analiștii și experții de informații melancolici. Putin și rușii se pare că nu au primit vestea despre ultimele evoluții ale stocurilor și continuă să bombardeze infrastructura energetică cheie a Ucrainei în fiecare săptămână.

Probabil Haines crede sincer că nu există nicio posibilitate ca Rusia să producă mai multe rachete. Nu vorbim despre o reflecție asupra naivității ei, cât de o acuzație la adresa stării jalnice a serviciilor de informații americane. Se pare că CIA și NSA nu sunt la curent cu locațiile și produsele fabricate de industria de apărare a Rusiei.

Avril Haines

Rusia are mai multe avantaje față de Statele Unite în această privință. În primul rând, este binecuvântată cu resursele naturale, cu mineralele și metalele necesare pentru a produce aceste arme. În al doilea rând, are o populație mai bine pregătită care poate efectua munca necesară pentru a construi și testa armele. Și în al treilea rând (și cel mai important), industria de apărare rusă nu este nevoită să plătească legiuitori lacomi pentru a produce proiecte de apărare extrem de costisitoare și în mare parte irelevante; recent anunțatul bombardier B21 (un elefant alb cu adevărat grotesc) pentru a oferi acționarilor un randament frumos. Industria de apărare a Rusiei, spre deosebire de mastodontul american care are acum nevoie de 800 de miliarde de dolari pe an pentru a produce fleacuri, este dedicată apărării Rusiei și producerii de armament, cum ar fi sistemul de apărare aeriană S400, care se comportă bine în luptă.

Ați mai auzit ceva despre „schimbătorul de joc” HIMARS în ultima vreme? Nu. SUA nu pot produce suficiente rachete lansate de acest sistem pentru a le menține viabile în Ucraina.

Cred că sistemul de informații al SUA este grav degradat față de ceea ce era acum 30 de ani. Da, Agenția Centrală de Informații are încă ofițeri CIA pe teren care urmăresc să recruteze străini pentru a spiona în favoarea noastră. Cu alte cuvinte, să ne furnizeze informații de la fața locului despre ceea ce se petrece cu adevărat în interiorul unui guvern sau al unei armate străine.

Din păcate, CIA este o birocrație și nu practică un joc pe termen lung. Vreau să spun că CIA nu încurajează și nici nu stimulează ofițerii să devină adevărați experți în relațiile cu o anumită țară. Aceștia trec de la un post la altul pentru a-și asigura o promovare. Cunosc un ofițer care a lucrat în una dintre fostele republici sovietice în ultimii ani și, pentru că a făcut o treabă atât de bună acolo, următoarea sa misiune a fost o țară din nordul Africii. Nu a avut timp să devină cu adevărat fluent în limba oricăreia dintre aceste state.

Vă amintiți povestea lui Gary Berntsen? Îl consider pe Gary un prieten și un patriot. A scris cartea Jawbreaker:

În Jawbreaker, Gary Berntsen, până de curând unul dintre cei mai decorați ofițeri CIA, iese pentru prima dată de sub acoperire pentru a descrie urmărirea fără menajamente a lui Osama bin Laden și a Al-Qaeda.

Cu amestecul său unic de cunoștințe clandestine și pregătire paramilitară, Berntsen reprezintă noua față a contraterorismului. Recunoscut în cadrul agenției pentru agresivitatea sa, Berntsen, atunci când a fost trimis în Afganistan, a făcut din anihilarea inamicului descrierea muncii sale.

Înainte de 11 septembrie, Gary desfășurase activități de informații în Afganistan după retragerea sovieticilor. Așadar, te-ai gândi că CIA ar fi vrut ca un vorbitor de pashto care cunoaște Afganistanul să rămână activ în acea regiune și să cultive surse și contacte. Nu. CIA l-a trimis în schimb în Uruguay, o națiune vorbitoare de limbă spaniolă cu o plajă minunată la Punta Del Este. Imediat după 11 septembrie, șeful lui Gary din Uruguay a încercat să-l împiedice să se ofere voluntar pentru a merge în Afganistan. Asta se petrecea acum 22 de ani și situația nu s-au îmbunătățit deloc.

Realitatea tristă este că Statele Unite au devenit dependente de colectarea de informații prin intermediul serviciilor prietene. Asta înseamnă că britanicii, germanii, ucrainenii și israelienii, ca să menționez doar câțiva, ne furnizează informații cu lingurița. Ceea ce înrăutățește situația – noi chiar credem în gunoaiele pe care ni le transmit aliații noștri. Dacă CIA ar avea surse decente pe teren în Rusia, ar ști că fabricile rusești de apărare lucrează 24/7 și produc rachete de precizie care, potrivit unora ca Avril Haines, ar fi fost normal să se epuizeze. Și ar recunoaște că Vladimir Putin este mai popular în Rusia decât orice lider politic din Statele Unite, pentru că Putin a jucat un rol major în transformarea Rusiei dintr-o veritabilă groapă de mizerie, în 1999, într-o țară pe deplin modernă.

Vă recomand să urmăriți (dacă nu ați făcut-o deja) cel mai recent comentariu al lui Alexander Mercouris pe aceste teme. Sincer, ar fi un director al Serviciului Național de Informații mai bun decât Avril Haines și ar putea face în continuare podcasturile sale despre Duran.

Autor: Larry Johnson

Citiți și:
Philip M. Giraldi: Războiul secret al lui Joe Biden în Ucraina
The Times: Problema Occidentului nu este Putin, ci toată Rusia

 

yogaesoteric
4 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More