Ce intenționează să facă Putin cu luptătorii ISIS ce au fost capturați în Siria?

 

Surse ale Hezbollah – organizație politică și paramilitară șiită islamică din Liban, care este privită ca o mișcare de rezistență legitimă de cea mai mare parte a lumii arabe și musulmane – afirmă că între Vladimir Putin și Bashar Al-Assad ar exista o înțelegere privitoare la prizonierii de război pe care Siria îi va captura de-acum înainte, cu precădere din rândurile luptătorilor ISIS. În acest sens, cei care nu sunt cetățeni sirieni, ca și instructorii lor saudiți, qatarezi, kuweitieni, turci și din Emiratele Arabe Unite şi care vor fi luați prizonieri de armata siriană vor trebui predați rușilor. Conform înțelegerii, rușii îi vor îmbarca pe loc pe prizonierii ISIS la bordul avioanelor de transport AN-124 – care cară zilnic armament și muniții în Siria – la drumul de întoarcere în Rusia.

Deținuții ISIS vor fi trimiși în Siberia?

Câmpul petrolifer Vankor, din nordul provinciei siberiene Krasnoyarsk, ar conține 520 de milioane de tone de țiței și 95 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Acesta este cel mai important proiect industrial al Rusiei în următorii 10 ani. Rusia intenționează să crească producția acestui câmp petrolifer de la 442.000 de barili/zi la 1 milion de barili/zi. Totodată, se are în vedere construcția unor conducte gigantice de gaze și petrol care să aprovizioneze China.

Singura problemă este cea a forței de muncă, proiectul necesitând între 14.000 și 25.000 de muncitori. Aceștia nu pot fi găsiți în zonă, întrucât exploatarea se află dincolo de Cercul Polar de Nord, la latitudinea de 68 de grade, iar nordul Siberiei nu este populat. Rusia speră să acopere deficitul de forță de muncă prin crearea de tabere de re-educare prin muncă a prizonierilor ISIS ce sunt capturați în Siria.

Temperaturile minime înregistrate în fiecare an în zona câmpului petrolifer se apropie de – 62o C. În acest loc, cam opt luni pe an este iarnă, cu temperaturi de sub zero grade. Orice fost „tăietor de capete” care ar intenționa să evadeze din taberele construite de ruși trebuie să știe că până la prima așezare omenească sunt 1.000 de km, iar zona e plină de urși polari.

Hezbollah-ul face și glume pe seama CIA, sugerându-i să schimbe locația taberelor de antrenament a rebelilor islamiști din Arabia Saudită și Qatar, în Alaska.

de Valentin Vasilescu,
analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni

Sursa: ziaruldegarda.ro 


Citiți și:

Statul Islamic, un pistol la tâmpla UE, cu trăgaciul la Washington?

Efectele dezastruoase la nivel global ale deciziilor politice impuse de clica criminală de la vârful francmasoneriei devin tot mai vizibile (I)

 

yogaesoteric
1 noiembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More