Ce limbă vorbea Iisus?


Papa Francisc, în timpul unei vizite în Orientul Mijlociu care s-a desfășurat în urmă cu un an, s-a contrazis cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în legătură cu limba pe care o vorbea Iisus Hristos.

Schimbul de replici a avut loc în timplul vizitei Suveranului Pontif la un memorial dedicat evreilor care au fost victimele terorismului, scrie Sydney Morning Herald.
Vizita a fost făcută la cererea statului israelian, după ce liderul Bisericii Catolice s-a rugat în dreptul unui zid care simbolizează segregarea palestinienilor de israelieni şi pe care scrie cu graffiti „Eliberaţi Palestina!”.

Autorităţile din statul evreu au interpretat gestul papei ca pe o victorie a palestinienilor, aşa că l-au rugat să viziteze şi un monument de-al lor.

La evenimentul din Ierusalim a participat şi premierul Benjamin Netanyahu. „Iisus a fost aici, pe acest pământ. Vorbea ebraica”, i-a spus acesta Suveranului Pontif.
„Aramaica”, l-a corectat Papa Francisc. Răspunsul lui Netanyahu nu a întârziat să apară: „Vorbea aramaica, dar ştia şi ebraica”.

Experţii în istoria religiilor susţin că ambii au avut dreptate – în timp ce limba maternă a lui Iisus Hristos era aramaica, ar fi ştiut şi ebraica.

Sursa: ziare.com

Citiţi şi:
Naşterea lui Iisus: adevărata poveste
Iisus şi iniţierea sa în India
Mistere de nepătruns ale Bibliei care nu au fost descifrate

yogaesoteric
4 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More