Ce se petrece în organism dacă bei patru pahare de apă plată pe zi

 

Noile cercetări ale americanilor de la Universitatea Illinois arată că dacă vrei să ai un regim alimentar mai sănătos, ar trebui să bei mai multă apă plată.
 

Potrivit passionsante.be cercetătorii au observat timp de aproximativ zece ani obiceiurile legate de nutriţie a 20.000 de adulţi. Astfel, s-a observat că ei consumau, în medie, patru pahare de apă plată pe zi, aceasta reprezentând doar o parte din aportul total de lichide. Acestora se adaugă băuturi precum ceai, cafea, băuturi carbogazoase şi apa din alimente.

Cercetătorii au observat că atunci când proporţia de apă plată creşte apare o scădere a aportului de calorii, precum şi a cantităţii de grăsimi saturate, zahăr, sare şi colesterol. Acest efect este acelaşi, indiferent de statutul social sau economic al participanţilor la studiu sau de greutatea corporală avută la începutul studiului.

Autorii arată că „promovarea unui consum crescut de apă plată ar putea fi utilă în cadrul unei strategii de sănătate publică, destinată reducerii aporturilor calorice şi vizării unei alimentaţii mai sănătoase”.

Pentru a asigura hidratarea corespunzătoare a organismului, se recomandă, în medie, consumul a 1-1,5 litri de apă zilnic, echivalentul a şase-opt pahare. În zilele caniculare este însă necesar un aport crescut.


Citiţi şi:

Cum poţi avea o zi reuşită: cura cu apă călduţă cu lămâie şi miere

O cură de excepţie: terapia cu apă de izvor

Apa vie şi apa moartă din poveştile româneşti nu sunt doar mituri

 

yogaesoteric
24 iunie 2016


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More