Ce urmează după covid?

Așa sunt eu, mai conservator. Nu cred că se va termina totul după ce ultimul bolnav va părăsi spitalul vindecat. Și cred că nici ăla nu va fi vindecat pe deplin, este necesar să mai rămână ceva acolo. Nu se știe când mai ai nevoie de o panică de proporții și, dacă nu ai nici măcar o sămânță de un ceva, acolo, pe ce buton apeși? 

Este musai să mai fie ceva, nu are cum să se termine spectacolul ăsta morbid așa de repede. Dă cu virgulă indiferent cum ai socoti. Lipsește ceva. Iar ce lipsește mă pune pe gânduri.

Lovitura ca la biliard

Chiar dacă o fi fost născocit de om din niște calcule odioase, virusul a demonstrat că gândește mai bine decât creatorul. I-a fugit printre degete și i-a arătat că are inițiativă. A curățat cu sârg pătura de mijloc, întâi de toate. Adică exact scheletul economic al țărilor în care și-a găsit sălaș. Și a găsit peste tot. După care i-a luat la rând pe cei care mai aveau și alte boli. Apoi pe bărbați, reproducătorii și forța brută de muncă. Deștept virus, cum știe el unde să lovească. A dat iama în bătrâni și, de-un pamplezir, s-a repezit și la ăi mai tineri. Cu cei bogați, cu politicienii cu greutate nu a avut treabă încă. Probabil că e și acolo un calcul, dar e prea devreme să-l scoată la iveală.

A reușit să ne dreseze rapid, mai ales când ne împotrivim. Masca pe gură a devenit simbolul tăcerii și al supunerii. Experimentul închiderii în case, de dinainte, a fost încununat de succes. Deci, se poate. Va urma epoca vaccinării obligatorii? Pentru gripă, pentru negripă, pentru bube în păr și, preventiv, împotriva unghiilor crescute pe genunchi? De ce nu? În primul rând, industria pharma n-are voie să dea faliment. Apoi, dacă tot ne-am obișnuit să aplecăm capul pentru a ni se pune zăbala, n-ar fi păcat să nu se facă și vaccinul?

Apoi – dă Doamne să nu fie așa! – ne vor convinge că avem nevoie de cipuri. La început, gratuit. După aia, pe banii noștri. Ne vor spune că e spre binele nostru, că, în caz de accident în zone pustii, doar îl activăm și primim ajutoare. Și în junglă, și în deșert, unde îți ia opt, nouă zile să ajungi. Nu vreți în junglă? Nu vreți în deșert? Ba eu cred că da. Și încă ce-o să mai vreți. Și atunci o să vedeți că masca era un fleac. Ce cretin liliacul ăla care a inventat virusul, că oamenii nu-și fac așa ceva unul altuia. Să nască un virus ca apoi, ca la biliard, să dea cu manta ca să ajungă la cipuri.

Autor: Valentin Boeru

Citiți și:

Sinistra Agendă din spatele panicii COVID-19

Covid-ul și Schimbarea Climatică: Două manipulări după același manual

Lumea post-COVID-19: un neoliberalism și mai dur, și mai violent

yogaesoteric

4 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More