Cea mai importantă sursă de iod – Alga ce elimină substanţele radioactive, reglează tiroida şi stimulează scăderea în greutate!

 

Kelp (Varec), o algă de culoare brună, este considerată un adevărat superaliment datorită conţinutului de vitamine şi minerale.

Conţine 46 de minerale (se remarcă iodul, calciul, potasiul, fierul, zincul, fosforul, magneziul), 16 aminoacizi şi 11 vitamine diferite (complexul B, vitamina C, vitamina A, vitamina K).

Ca şi celelalte alge, kelp este capabilă să reţină nutrienţii din apele oceanelor fără a se lovi de poluarea excesivă sau degradarea solurilor, ce afectează plantele pe uscat. Kelp este, probabil, cea mai importantă sursă de iod din lume – esenţial pentru sănătatea tiroidei, dar mai conţine şi alginat de sodiu, un compus ce poate elimina substanţele radioactive din organism. Având o importantă capacitate de detoxifiere, kelp stimulează digestia, acţionează ca un purificator al sângelui, este un puternic diuretic şi ajută la eliminarea apei în exces. Ajută, de asemenea, la regenerarea şi creşterea unghiilor şi părului.

Fibrele conţinute au un rol important în reducerea absorbţiei grăsimilor, asigurând o greutate trupească optimă, şi prin reglarea funcţiei tiroidiene. Un studiu al cercetătorilor japonezi, publicat în anul 2008, a arătat că alga kelp poate reduce nivelul trigliceridelor şi are capacitatea de a elimina radicalii liberi, responsabili pentru degenerarea celulară şi îmbătrânirea prematură.

Magneziul, calciul, potasiul şi fierul din conţinut o fac extrem de benefică pentru femeile aflate în perioada menstruaţiei, a sarcinii sau a alăptării.

În combinaţie cu magneziul, fierul din această algă creează un mediu ce favorizează homeostazia organismului, ajutând la menţinerea sănătăţii sângelui şi la tratarea infecţiilor.

Menţine echilibrul acido-bazic al organismului, luptă împotriva diferitelor tipuri de cancer (de colon, mamar) şi susţine sănătatea sistemului cardiovascular.

Alga kelp poate fi găsită în magazinele de produse naturiste sub formă de pulbere sau capsule. De asemenea, se poate găsi sub formă de frunze, care pot fi adăugate la prepararea salatelor, supelor sau a altor mâncăruri.


Citiţi şi:

Chlorella – un supliment alimentar foarte valoros 
Apa de ocean, un substitut natural al sângelui?

 

yogaesoteric
5 iulie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More