Cehia i-a cerut României să lupte împreună împotriva brandurilor ce oferă calitate inferioară în Europa de Est

 

Oficiali din Cehia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria au reclamat, de-a lungul timpului, faptul că produse vândute în aceste ţări sub branduri internaţionale sunt de calitate mai slabă decât produsele similare vândute în Europa de Vest.

Cehii au invocat şi un studiu efectuat de Universitatea Cehă de Chimie, în care se arată că anumite produse internaţionale au compoziţii diferite în Cehia faţă de cele din Germania. Cu toate acestea, demersurile făcute la Comisia Europeană nu au dat dreptate autorităţilor cehe, scrie digi24.ro.Jiri Sir

Ministrul adjunct al Agriculturii din Cehia, Jiri Sir, i-a cerut României să se alieze împotriva brandurilor ce oferă calitate inferioară în Europa de Est.

„Da, căutăm alianţe. Odată ce vom avea rezultatele, le vom prezenta în Grupul Visegrad Plus, incluzând România, Bulgaria, Slovenia. (…) Suntem puţin nemulţumiţi de situaţia din Uniunea Europeană, că nu am primit nicio reacție pozitivă la cererea noastră, dar poate este din cauza faptului că nu am explicat mai bine despre ce este vorba” – a spus ministrul adjunct al Agriculturii din Cehia, Jiri Sir, într-un interviu pentru HotNews.

Liderii statelor din grupul de la Visegrad, respectiv Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, s-au întâlnit la Bratislava pentru a cere Uniunii Europene să acţioneze împotriva companiilor producătoare de alimente care includ ingrediente de calitate inferioară în produsele destinate statelor membre mai sărace.

Ministrul ceh al Agriculturii, Marian Jurecka, a spus că oamenii s-au săturat să fie „coşul de gunoi al Europei”, în timp ce şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a calificat standardele duble de calitate drept „cel mai mare scandal din istoria recentă”.


Citiți și:

Otrăvurile din alimente – standardele duble în alimentaţie

Lecția de prosteală pe care Olanda o predă României! Olandezii vor să vindem tot, în timp ce ei își protejează prin lege companiile vitale

 

yogaesoteric
11 noiembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More