Cel mai mare meteorit de pe Pământ se află în Namibia. Vezi cât cântărește

 

Meteoritul Hoba se află la ferma West Hoba, nu departe de Grootfontein, regiunea Otjozondjupa, Namibia. A fost descoperit de către Jacobus Hermanus în anul 1920.

Meteoritul cântărește aproximativ 60 de tone și nu este doar cel mai mare meteorit descoperit pe Pământ, ci și cea mai masivă bucată de fier natural de pe planeta noastră. Se estimează că meteoritul Hoba a ajuns pe Pământ acum circa 80.000 de ani.

Dimensiunile sale sunt impresionante: măsoară 2,7 metri lungime, 2,7 metri lățime și 0,9 metri înălțime. În 1920 masa sa a fost estimată la 66 de tone. Eroziunea, prelevarea de probe științifice și vandalismul au redus volumul acestuia de-a lungul anilor. Masa rămasă este în prezent estimată la puțin peste 60 de tone. Meteoritul este compus din fier în proporție de 84% și nichel aproximativ 16%. Mai conține urme de cobalt și la suprafață prezintă o coajă de hidroxizi de fier.

Meteoritul a fost declarat monument național în 1955. Cu toate acestea, vandalizarea sa a continuat până când Fundația Rossing a reușit să amenajeze în 1988 un miniparc tematic cu pază permanentă pentru acest obiect unic de pe Pământ. Astăzi, pentru o mică taxă oricine poate vizita și fotografia cel mai mare meteorit de pe Pământ.
 Citiţi şi:


Ce sunt de fapt aceste sfere misterioase ce se află pe o plajă din Noua Zeelandă şi cum au apărut?

Fascinaţie şi mister. Top 10 cele mai bizare minuni ale lumii

 

 

yogaesoteric
5 septembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More