Cel mai mare poet arab în viaţă face dezvăluiri pertinente şi uimitoare: «Islamul nu poate fi modernizat»

 
Tocmai de aceea migranţii arabi nu se vor integra deloc în Europa
 

Adunis Asbar, cunoscut sub pseudonimul Adonis şi considerat cel mai mare poet de limbă arabă în viaţă, spune că islamul nu poate fi modernizat. Coreligionarii săi l-au criticat adesea pentru comentariile pe care le-a făcut la adresa islamului. Poetul a primit Premiul pentru Pace Erich Maria Remarque, numit astfel după celebrul roman al autorului german Nimic nou pe frontul de vest.

Într-un interviu acordat Die Welt, preluat de Breitbart, Adonis a vorbit despre una dintre cele mai presante probleme care dăinuie de la începutul crizei imigranţilor: integrarea acestora, veniţi din ţări preponderent musulmane, în societăţile europene. El a găsit şi motivele pentru care acest lucru pare imposibil, printre acestea aflându-se şi islamul, criticat pentru închiderea de care dă dovadă.

Fiind crescut ca musulman, fiind una dintre vocile care cunosc cel mai bine limba Coranului, Adonis a spus: „Nu poţi reforma o religie, dacă aceasta nu este separată de stat. Dacă nu există acest lucru, nu va exista nici democraţie, mai ales fără egalitatea dintre femeie şi bărbat. Păstrăm un sistem teocratic, deci adio!”.

Poetul spune că arabii nu mai au forţă creativă şi că islamul nu mai contribuie la viaţa intelectuală, nu mai aduce în discuţie nicio temă. Islamul nu produce nici gândire, nici artă, nici ştiinţă, nici viziune care să transforme lumea. Acestea sunt semnele sfârşitului islamului pe acest tărâm al creaţiei. „Arabii vor continua să existe, dar nu vor face lumea mai bună”, spune Adonis.

Originar din Siria, Adonis descrie influența islamului în viaţa oamenilor din lumea musulmană, spunând că societatea islamică se bazează pe un sistem totalitar şi că religia dictează totul. „Ea îţi spune cum să mergi la toaletă, cum să iubeşti”, continuă poetul sirian.

Iniţial a fost reticent în a condamna regimul Assad, dar a trimis o scrisoare deschisă către acesta în care i-a cerut să demisioneze. În schimb, rebelii revoluţionari s-au înfuriat când au aflat că poetul îl numise pe Assad „preşedintele ales al Siriei”. Adonis a mai trimis şi o a doua scrisoare către revoluţionari, în care a cerut şi opinia lor.

„Nu ar citi aşa ceva, pentru că nu sunt de capul lor”, a spus poetul. El susţine că rebelii sunt controlaţi de grupuri de interese din America, Arabia Saudită şi de anumite facţiuni europene.

„Am fost mult timp un oponent al lui Assad, care a transformat țara într-o imensă închisoare, dar adversarii săi, aşa-numiţii revoluţionari, comit crime în masă, taie capetele oamenilor, vând femeile în cuşti ca pe bunuri personale şi calcă în picioare demnitatea umană”, a continuat Adonis.

El făcea referire la Statul Islamic şi Frontul Al-Nusra, două grupări teroriste care macină Siria.

Poetul a mai spus că primeşte ameninţări cu moartea din partea radicalilor islamişti dar că nu-i pasă. „Pentru anumite convingeri binefăcătoare, dumnezeieşti şi pline de înţelepciune, oamenii ar fi necesar chiar să-şi rişte viaţa”, a încheiat el.


Citiți și:

Despre valurile imense de imigranţi, între patetism ieftin şi discernământ

Avertismentul mitropoliţilor greci: Islamizarea Greciei este in plină desfăşurare

 

yogaesoteric
19 mai 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More