Cele mai importante 6 beneficii ale ceaiului oolong

 

Fiecare tip de ceai ne oferă o serie de beneficii importante, iar sortimentul de ceai oolong este unul dintre cele mai speciale. Odată introdus în stilul nostru de viaţă, ne poate ajuta pe mai multe planuri. Fie că bem ceai de plăcere sau pentru a influenţa în mod benefic un aspect al vieţii noastre, apreciem infuzia de oolong tot mai mult cu fiecare ceaşcă servită.

În limba chineză, oolong înseamnă „dragonul negru”. Doar că oolong nu este un ceai negru, el aflându-se undeva între „ceaiurile negre” şi cele „verzi”. Ceaiul oolong este foarte mult consumat în China, însă apetitul pentru acest tip de ceai a crescut semnificativ şi în Japonia, SUA şi Europa.

Popularitatea crescândă a infuziei de oolong se datorează nu numai gustului plăcut pe care îl au diferite specialităţi, ci şi beneficiilor deosebite pe care acest tip de ceai le are asupra celor care îl consumă. Este un ceai plin de antioxidanţi, datorită faptului că frunzele de ceai oolong conţin catehine şi cofeină, care îşi combină forţele pentru a combate efectele radicalilor liberi.

În afară de gustul plăcut pe care îl are infuzia de oolong, iată ce mai poate să facă pentru noi:

1. Ne ajută să slăbim

Consumul de ceai oolong ne ajută să ardem grăsimile mai repede prin faptul că ne pune metabolismul la treabă. Un astfel de efect durează aproximativ două ore după ce ai consumat o ceaşcă de ceai. Şi mai mult decât atât: prin polifenolii pe care îi conţine, ceaiul oolong împiedica acţiunea enzimelor care conduc la acumularea de grăsimi în organism. Dacă acesta este efectul pe care vrei să-l obţii, este necesar să nu îndulceşti ceaiul oolong cu zahăr sau îndulcitori artificiali. Poţi folosi îndulcitori naturali, cum sunt cei extraşi din ştevie, mesteacăn sau agave.

2. Poate contribui la reducerea colesterolului

Cei care nu au un stil alimentar foarte sănătos sau cei care, din cauza diferitelor afecţiuni pe care le au, suferă şi de colesterol mărit, pot introduce infuzia de ceai oolong în dieta lor zilnică, ca adjuvant pentru a reduce nivelul colesterolului şi pentru a contribui la sănătatea sistemului cardio-vascular. Ceaiul oolong nu înlocuieşte însă un tratament adecvat al acestor afecţiuni.

3. Creşte rezistenţa mentală

Chiar dacă perioada examenelor a trecut, cu toţii avem nevoie de rezistenţă mentală pentru a face faţă cu succes situaţiilor stresante de la locul de muncă. Ceaiul oolong este cunoscut pentru revigorarea mentală pe care o produce datorită conţinutului de cofeină. Asta ne ajută să creştem nivelul performanţei în activităţile solicitante intelectual, să facem faţă mai bine şedinţelor interminabile şi să nu ne enervam când ajungem seara acasă şi cei mici sar pe noi. Dacă te interesează un ceai deosebit, cu aromă delicată, poţi încerca The Iron Goddess of Mercy, unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai oolong.

4. Ajută la buna funcţionare a digestiei

Ştim cu toţii cât de neplăcut e să ai un sistem digestiv care nu funcţionează corect: crampe, stări de disconfort şi o stare de nervozitate pentru care cei din jur pur şi simplu nu te înţeleg. Ceaiul oolong este cunoscut pentru faptul că alcalinizează tractul digestiv şi poate reduce inflamaţia cauzată de refluxul gastro-esofagian sau de ulcer. Atunci când este consumat cald, ceaiul oolong poate calma stomacul.

5. Ne face pielea mai frumoasă

Prin antioxidanţii pe care îi conţine, ceaiul oolong reduce reacţiile alergice care duc la apariţia eczemelor şi a altor afecţiuni ale pielii. Aceiaşi antioxidanţi sunt responsabili şi de împiedicarea îmbătrânirii prematură a pielii. Frumuseţea începe din interior, cu o ceaşcă de ceai oolong!

6. Poate contribui la reducerea nivelului de zahăr din sânge

Antioxidanţii din ceaiul oolong pot contribui şi la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Dacă faci parte din categoria persoanelor care apreciază consumul de ceai şi cauţi savori speciale pe care să le introduci în dieta ta zilnică, există o varietate de specialităţi interesante de ceai oolong pe care să le savurezi în momentele în care vrei să fii singur cu tine, sau atunci când eşti înconjurat de cei dragi ţie.

Citiți și:

Ceaiul – adevărată sursă de sănătate şi relaxare

Beneficiile ceaiului alb sub formă de pulbere sau macerat la rece

Ceaiul verde, gardianul sănătăţii


 

yogaesoteric
16 octombrie 2018


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More