Cercetătorii recunosc că vaccinul contra tusei convulsive este puţin eficient. Explicaţia lor: bacteria a suferit mutaţii. Soluția lor: alte vaccinuri

 

Autorităţile sanitare din SUA au anunţat că vaccinul pentru tuse convulsivă nu funcționează la fel de bine cum obișnuia să o facă, iar cercetările noi sugerează că aceasta se datorează în mare măsură faptului că bacteriile ce provoacă această boală au suferit mutații.

Cercetătorii CDC au analizat mostre de laborator provenite de la pacienţii cu tuse convulsivă, între 2000 și 2013, și au descoperit că Bordetella pertussis, bacteria care provoacă tusea convulsivă, a suferit schimbări genetice de-a lungul timpului. Aceasta înseamnă că vaccinul actual nu se potrivește perfect cu bacteria.

Cercetătorii speră că noile date publicate în jurnalul Emerging Infectious Diseases (Boli Infecțioase Emergente) vor ajuta la dezvoltarea rapidă a unui vaccin îmbunătățit.

„Datele genomice pe care le furnizăm vor ajuta cercetarea deschisă, spre îmbunătățirea dezvoltării vaccinului și a strategiilor de control al bolii”, au scris autorii CDC în raportul lor.

Experții în boli infecțioase sunt de acord.
„Vaccinul anti-pertussis nu este optim”, a spus dr. William Schaffner, profesor de medicină preventivă la Centrul Medical al Universității Vanderbilt.
„Urmărim cea mai bună utilizare a vaccinului, în timp ce facem cercetări ferme pentru a realiza unul mai bun”, a spus Schaffner. „Dar un nou vaccin pentru tuse convulsivă nu este nici pe departe gata”, a spus el.

Cât de contagioasă este tusea convulsivă?

Oricine poate lua tuse convulsivă, însă nou-născuţii sunt cei mai vulnerabili.

Bebelușii și copiii primesc în prezent un vaccin numit DTPa. Este o injecție care teoretic ajută la protejarea împotriva a trei boli: tuse convulsivă, difterie și tetanos. Studiile au arătat că vaccinul funcționează împotriva difteriei și a tetanosului, protejându-i pe aproape toți cei care îl primesc timp de un deceniu.

Dar DTPa este mai puțin eficient în prevenirea tusei convulsive. Aproape toți copiii care primesc toate cele cinci doze recomandate sunt protejați timp de un an. După aceea, imunitatea scade. La cinci ani de la ultima doză, CDC spune că DTPa protejează de pertussis doar aproximativ 70% dintre copii.

CDC recomandă injecții de rapel pentru preadolescenţi, adolescenți și adulți la fiecare 10 ani. Bebelușii nu sunt eligibili pentru vaccinul DTPa până la vârsta de 2 luni. CDC le sfătuiește pe viitoarele mame să facă un rapel al vaccinului înaintea fiecărei sarcini, astfel încât bebelușii să se nască având o anumită protecție împotriva tusei convulsive, până când sunt suficient de mari pentru a primi ei înșiși vaccinul.

„Cea mai sigură metodă la care se poate recurge, este ca mama gravidă să facă vaccinul. Acesta este cel mai eficient mod de a proteja copilul”, afirmă pediatrul dr. Wendy Sue Swanson, de la Spitalul de Copii din Seattle.

În mod paradoxal, mulți bebeluși cu tuse convulsivă nu pot să tușească deloc. Ei se opresc pur și simplu din respirat, aceasta ducând la situații care le pun viața în pericol. Aproximativ jumătate dintre copiii cu vârsta sub 1 an, cu pertussis, sunt spitalizați adesea pentru că au probleme cu respirația, potrivit CDC. Dintre cei spitalizați, un sfert dezvoltă pneumonie, iar unul din 100 va muri.

Raportul a apărut pe fondul izbucnirii unei alte boli infecțioase în SUA: rujeola. CDC a confirmat 228 de cazuri de pojar în intervalul ianuarie – martie 2019, cu infecții în 12 state. Virusul rujeolei s-a răspândit rapid în comunități cu persoane care nu au primit vaccinul rujeolei, numit MMR, spun autorităţile.

În cazul tusei convulsive, experții în bolile infecțioase atribuie creșterea numărului de cazuri de pertussis, în parte, unor teste mai bune pentru stabilirea diagnosticului, dar și scăderii imunității. Cel mai recent vârf al cazurilor de pertussis din SUA a avut loc în 2012, când statele au raportat la CDC 48.277 de cazuri.

Nu este o tuse obișnuită

Pertussis nu este o tuse obișnuită. Efortul respirator intens asociat cu infecția a inspirat două porecle: „tusea de 100 de zile”, pentru tendința de a persista timp de câteva săptămâni, și „tuse măgărească”, pentru sunetul scos de pacienții care trag repede aer în piept după accesele violente de tuse. Episoadele pot fi atât de severe încât pacienții nu pot să mănânce sau să doarmă normal. Unii pacienți și-au rupt coastele în timpul tusei. Schaffner a spus că a tratat odată un adult cu tuse convulsivă care s-a rănit după ce și-a pierdut cunoștința și a căzut în timpul unui episod de tuse deosebit de severă.

Cum se răspândește tusea convulsivă?

Tusea convulsivă este extrem de contagioasă. Această boală se răspândește prin tuse, strănut sau pur și simplu petrecând ceva timp în contact foarte apropiat cu o altă persoană bolnavă.
Medicii recomandă respectarea unor măsuri de igienă de bază, pentru a împiedica răspândirea bolii:
– Acoperiți gura și nasul cu un șervețel sau cu mâneca, atunci când strănutați ori tușiți.
– Asigurați-vă că aruncați șervețelele folosite la coșul de gunoi.
– Spălați-vă de multe ori mâinile cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde.

Pediatrii spun că tusea convulsivă începe de multe ori ca o viroză tipică, cu nas care curge. Tusea poate să nu se dezvolte decât câteva săptămâni mai târziu.

„Tusea convulsivă este insidioasă”, a spus Swanson. „Nu știi că [poți să] o ai chiar acum.” Ea spune că părinții nu își duc copiii la medic, până când ei nu ajung să tușească atât de tare încât vomită, ceea ce înseamnă că, fără să știe, copiii ar fi putut răspândi boala timp de câteva săptămâni.

„Dacă aveți tuse convulsivă, nu este indicat să fiți în preajma altora, în special în preajma femeilor însărcinate și a sugarilor”, a spus Swanson.

Notă:

Vaccinul anti-pertussis este și azi la fel de „eficient” cum era și în urmă cu 40-50 de ani. Când spui că un vaccin protejează doar câțiva ani și pe urmă este nevoie să-l faci din nou și din nou și din nou, se cheamă că de fapt vaccinul nu protejează. Iată un comentariu lămuritor al celor de la Natural News:

„Elementul cheie al poveştii este că organismul tău ar fi necesar să păstreze acei anticorpi pentru totdeauna, nu? Aşa cum dacă ai pojar o dată, nu-l vei mai face a doua oară pentru că organismul tău este imun la pojar.
Dar acum autorităţile spun că «efectul vaccinurilor se estompează în timp». Cumva trupul tău «uită» cum să producă anticorpii – recunosc ei acum – deci ai nevoie de încă o injecţie care să amplifice efectul vaccinului. Ce altceva? (Vânzare repetată, înţelegeţi?)

Atunci vaccinurile nu produc deloc anticorpi pe viaţă, nu-i aşa? Şi dacă asta e situația, atunci întreaga mitologie a vaccinurilor se prăbuşeşte. Fără anticorpi pe viaţă înseamnă că de fapt vaccinurile nu funcţionează asemeni infecţiilor reale (ca, de exemplu, pojarul). Ceva nu se leagă aici, mai ales când realizezi că vaccinurile fac copiii mai vulnerabili la infecţii viitoare.”

Puteți citi mai multe informaţii cu privire la acest subiect controversat într-un articol despre o știre de acum 7 ani, știre care a scăpat cumva de cenzura stăpânilor mass-media, dar despre care pe urmă n-a mai suflat niciun ziar nicio vorbă: Reuters: episoadele de tuse convulsivă sunt mai dese printre copiii vaccinaţi…

Aşadar, nu doar că nu protejează, ci vaccinurile împotriva tusei convulsive chiar ţin tusea convulsivă în circulaţie! Și pentru că numărul celor și vaccinaţi și bolnavi este din ce în ce mai mare, sistemul n-a mai putut ţine ascuns faptul că vaccinul nu este eficient, dar a venit cu o nouă teorie: „bacteria a suferit mutaţii”. Dar nu-i nimic, vor face un nou vaccin și vor fi victorioşi…
Sau poate că bacteria chiar a suferit mutaţii. Dar asta nu înseamnă că de fapt vaccinul a întărit bacteria?

Citiți și:

Păziți-vă de aceste vaccinuri, ca de foc ! – avertizează presa străină (I)

Cenzura şi sănătatea publică. Articol despre efectele letale ale unor vaccinuri, retras de Agerpres fără explicaţii

11 ingrediente toxice care provoacă boli și care se găsesc în vaccinuri

 

yogaesoteric
3 februarie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More