Cerere in justiție pentru dizolvarea lojilor masonice din Grecia


Preluat de pe www.urbaniulian.ro
Traducere de Anna Theodorou

Se judecă recursul Mitropolitului de Pireu din 17 mai 2011

Stă în mâinile justiţiei dizolvarea lojilor masonice

„- Justiţia este chemată să demonstreze «dacă într-adevăr colaborează sau nu cu centrele internaţionale de promovare a Pan-religiei Satanismului», a declarat Mitropolitul Pireului Serafim.
– Se face dreptate strădaniei făcute de luptătorii credinţei: N. Psaroudakis, Părintele Haralambos Vasilopoulos, Părintele Marcu Manolis şi alţii, care s-au luptat şi au deconspirat Masoneria.
– Să ia poziţie Ierarhia sau fiecare dintre membrii ei.”

„Justiţia Patriei noastre este chemată să demonstreze dacă colaborează sau nu cu Centrele internaţionale de Promovare a Pan-religiei Sataniste.”

Această declaraţie aparţine Mitropolitului de Pireu, Serafim, și a fost făcută după stabilirea recursului asupra dizolvării Lojilor Masonice din Grecia. Data judecării recursului s-a stabilit pentru 17 mai 2011. Ştirea a făcut rapid înconjurul tuturor grecilor creștini, fiind vorba de decenii de luptă pentru dizolvarea Masoneriei din Grecia, care, după cum se spune, a corupt şi anumiţi membri ai Bisericii.

Ştirea are un mare impact pentru că vine într-o perioadă în care:

1) Masoneria cere de la Uniunea Europeană marginalizarea, în mod special, a Bisericii Ortodoxe şi pretinde să aibă un rol decisiv în manifestările politice, sociale, religioase şi istorice.

2) Masoneria se luptă pentru separarea Statului de Biserică şi pentru ruperea completă a Statului de Biserică.

3) Apar Judecători Supremi din Grecia care, după ce au împlinit 40 de ani ca Funcţionari ai Justiţiei, cer eliminarea Credinţei Ortodoxe şi a simbolurilor ei din toate treptele Justiţiei, colaborând deschis cu Masoneria şi cu toate acele organizaţii care, cu furie, cer îndepărtarea Sfintelor Simboluri şi a lui Iisus din toate clădirile publice. Dat fiind faptul că a fost făcută publică data de judecare a recursului solicitat de Sfânta Mitropolie a Pireului pentru dizolvarea Templelor Masonice şi prin extindere a tuturor Lojilor Masonice, aşteptăm din partea Arhiepiscopului, a fiecăruia dintre membrii Ierarhiei sau a întregului Ierarhiei o declaraţie prin care Conducerea Bisericii să salute stabilirea datei de judecare a recursului, să afurisească Masoneria, să lumineze poporul credincios lipsit de îndrumare asupra scopurilor acesteia, dar mai ales să dezvăluie că Masoneria slujeşte şi se închină lui Lucifer ca lui DUMNEZEU. Sperăm ca Sfântul Sinod al Ierarhiei să ia poziţie prin înştiinţare publică.

Conducerea Bisericii a abdicat şi de la lupta împotriva Masoneriei, ca şi de la lupta împotriva ereziilor (puţini sunt membrii ei care îndrăznesc să intre în conflict cu Masoneria şi să lumineze grecii creștini). Poziţia conducerii Bisericii problematizează şi mâhneşte pe grecii credincioși, care se roagă neîncetat pentru întoarcerea deplină a Conducerii Bisericii pe căile pe care le-au urmat Părinţii contemporani ai Bisericii elene până acum două-trei şi chiar 4 decenii.

Anunţ din partea Sfintei Mitropolii a Pireului

Având ca motiv acest proces, Sfânta Mitropolie a Pireului a făcut pe 21 iulie următorul anunţ:
„Se face cunoscut că cererea de desfiinţare (a lojilor masoniece) înaintată în instanţă de Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit al Pireului Serafim – ca reacţie la faptul că Ministrul Economiei Gheorghios Papakonstantinos a omis să înainteze editarea decretului prezidenţial asupra desfiinţării, în conformitate cu articolul 118 al A.K., a fundaţiei cu numele de «Fundaţia Masonică», a cărei înfiinţare s-a proclamat prin Decretul Prezidenţial din 10-2-1927, amendat prin Decretele Regale din 19-7-1949 şi 16-11-1956, fundaţie care îşi are reşedinţa în Atena (Aharnon cu Sourmeli), ca şi a fundaţiei Marea Corporaţie Filantropică şi a Marii Loji Naţionale a Greciei, care îşi are reşedinţa în Atena (Eresou 38) pe motivul că nu constituie (aşa cum declară) societăţi non-profit cu scop de utilitate socială, ci o religie camuflată cu dogme secrete şi rituri de cult luciferic, – s-a stabilit a se judeca în faţa departamentului 4 al Consiliului de Stat pe 17 mai 2011.
Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit al Pireului Serafim pledează cu putere pentru toleranţa religioasă şi pentru libertatea conştiinţei religioase a concetăţenilor noştri, dar în acest caz este dator ca, de pe poziţia sa, să ceară încetarea înşelării poporului elen şi camuflarea Religiei Masoneriei, a Luciferismului, printr-o pseudo-firmă, chipurile, «fundaţie de utilitate socială pentru copiii sărăci şi fără mijloace materiale».”

Părintele Gherghe Calciu a spus: „Ecumenismul este o formă mai subtilă a masoneriei. Masoneria încearcă să distrugă credinţa ortodoxă, credinţa creştină în general. Ecumenismul încearcă să subjuge prin câteva idei care par foarte generoase: de ce să ne certăm între noi, hai să trăim ca fraţii, să ne iubim unii pe alţii, putem trăi împreună, putem să ne rugăm împreună… ceea ce nu e permis în cazul Ortodoxiei. Toate Sinoadele ecumenice interzic această co-rugăciune cu toţi care sunt aparte de Ortodoxie”.


Citiți și:

Creierul diabolic din umbră: faţa ascunsă a globalizării

Dezvăluirile incendiare făcute de Gregorian Bivolaru [Paris, februarie 2004]


yogaesoteric
28 aprilie 2011

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More