Ceva se petrece pe piața mondială: un stat, o bancă sau altă instituție cumpără masiv aur și argint, mai mult decât e capabilă piața să livreze

 

Piețele financiare de pe tot globul au primit o lovitură grea la începutul lunii ianuarie, când investitori exuberanți din Asia și până în America și-au dat seama că economia nu merge chiar atât de bine pe cât vor guvernele să ne facă să credem.

Faptul că ceva important este pe cale să se petreacă este o concluzie inevitabilă, în special având în vedere că investitori experimentați, cu disponibilități financiare ridicate, aleg mai mult decât oricând metalele prețioase în formă fizică, adică nu sub formă de acţiuni, ci chiar îşi umplu seifurile cu aur.

Dar nu sunt singurii care procedează astfel, potrivit unor surse din interior, ca de exemplu fondatorul băncii First Mining Finance, Keith Neumeyer și investitorul în argint David Morgan. Se pare că, într-o mișcare fără precedent, instituții financiare majore care operează din umbră „aspiră” monede de aur și argint și lingouri de mici dimensiuni în cantități enorme, așa încât monetăriile din Australia, Canada și America nu reușesc să facă față cererii.

Pentru că aurul și argintul sunt considerate active sigure, se poate conchide că este aproape sigur că cineva, undeva, anticipează o calamitate de proporții. Și faptul că acesta sau aceștia fac astfel de achiziții esențialmente în secret adaugă și mai multă credibilitate faptului că ar putea ști ceva ce noi nu cunoaștem.

După cum am văzut de-a lungul istoriei, și de curând în Grecia, Zimbabwe și Argentina, atunci când panica și criza sunt la ordinea zilei, activele precum aurul și argintul devin mijloacele de plată ale maselor.

Citiți și:

Analist financiar: piața bursieră se va prăbuși complet începând cu luna noiembrie 2015

Un avertisment şocant din America: Sistemul financiar american a intrat deja în faza terminală


yogaesoteric
12 februarie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More