Charlie Hebdo continuă bătaia de joc (iar aceasta arată cât de satanici sunt toţi cei de la această editură)
În timp ce publicaţiile din întreaga lume au fost indignate de imaginea băieţelului sirian înecat, descoperit pe o plajă din Turcia, publicaţia satirică franceză Charlie Hebdo a realizat propria versiune privind gestionarea crizei imigranţilor în Europa cu ajutorul a două caricaturi care au dat naştere la noi controverse.
La opt luni după atacul terorist din sediul redacţiei Charlie Hebdo din Paris, publicaţia satirică franceză s-a întors în lumina reflectoarelor cu o nouă serie de caricaturi controversate. Charlie Hebdo, în stilul caracteristic, abordează criza refugiaţilor din Europa cu ajutorul a două caricaturi care reprezintă moartea lui Aylan Kurdi, băieţelul care a fost descoperit înecat pe o plajă din Turcia şi care a devenit un simbol al crizei refugiaţilor.
Intitulată Atât de aproape de scopul său, prima caricatură îl reprezintă pe Aylan zăcând cu faţa în jos în nisip, alături de un panou publicitar al McDonald’s pe care scrie „Două meniuri pentru copii la preţul unuia singur”.
Ironia cu dublu sens, despre copilul kurd mort pe o plajă din Turcia, care a aprins furia islamiștilor
Cea de-a doua caricatură, intitulată Dovada că Europa este creştină, îl arată pe băieţel înecându-se, iar alături de el, un bărbat care ar putea fi Iisus, stă pe apă în timp ce spune „Creştinii merg pe apă… Copiii musulmani se scufundă”.
Din cauza acestor două caricaturi, Charlie Hebdo este criticată foarte dur pe reţelele sociale, multe dintre comentarii etichetând aceste desene satirice drept „lipsite de respect”. Fotografia cu băiețelul sirian, care a murit în accidentul din noaptea de 1 spre 2 septembrie, și al cărui trup a fost târât de valuri până pe o plajă din Turcia a devenit la scurt timp după incident virală pe reţelele sociale din lumea întreagă. Imaginea sfâşietoare a devenit simbolul tragic al crizei refugiaţilor care încearcă să ajungă în Europa.
Aylan călătorea împreună cu fratele lui de 5 ani, Galip, şi cu părinţii, încercând să ajungă pe insula grecească Kos. Galip şi mama sa, Rehan, au pierit şi ei în mare. Tatăl, Abdullah, a fost descoperit în viaţă şi transportat la un spital din Turcia, relatează Morocco World News.
Citiţi şi:
De ce nu sunt deloc (cu) Charlie
Câteva aspecte surprinzătoare referitoare la dedesubturile politice tenebroase ale atacului armat asupra redacției «Charlie Hebdo» (1)
yogaesoteric
31 octombrie 2015