CHEMTRAILS: Motoarele folosite în aeronautică (II)
Citiţi prima parte a articolului
5. Alte motoare (ramjet, scramjet) sau recapitulare
Unii consideră că motoarele cu reacţie adevărate (jet engine) ar fi doar cele fără piese în mişcare care „aspiră” şi comprimă aerul atmosferic la intrarea în motor doar pe baza vitezei de deplasare a aeronavei respective. Astfel de motoare denumite în engleză ramjet, scramjet sau pulsejet sunt folosite doar la unele avioane militare de luptă. Evident acestea nu pot pune aeronava în mişcare atunci când stă pe loc, deci respectivul avion este necesar să fie pornit prin alte mijloace. Dar acestea sunt detalii în care nu are sens să intrăm acum. Dacă acel motor cu reacţie are deja o turbină care ne ajută să aspirăm aerul şi să îl comprimăm, devine deja turbo-jet. Dacă propulsia nici nu mai este realizată doar pe viteza de evacuare a gazelor de ardere ci şi pe baza unui curent de aer, devine deja turbofan. Dacă propulsia se realizează mai degrabă pe aer decât pe forţa gazelor de ardere, este deja high bypass turbofan.
De ce am făcut această lungă prezentare? Deoarece era necesar să ştim că motoarele cu care sunt prevăzute marea majoritate a aeronavelor moderne civile de linie sau militare de transport (şi anume motoarele de tip high bypass turbofan) sunt incapabile să formeze dâre de condensare. De ce? Pur şi simplu, acestea evacuând o mare cantitate de aer atmosferic, raportul de vapori de apă faţă de totalului volumului gazelor evacuate este mult prea mic.
Care dintre aceste tipuri de motoare lasă în mod normal dâre de condensare în urma lor? Aţi văzut vreodată un avion mic de tip Cessna lăsând dâre în urma lui? Desigur, dar doar dacă împrăştia deasupra culturilor insecticide, ierbicide sau participa la un show aviatic, caz în care avea montat pe el un dispozitiv special care avea rolul de a lasă o urmă de fum colorat.
Dar oare motorul turboprop face dâre de condensare? Evident nici acela. Motoarele aşa-zis cu reacţie pot lăsa dâre în urma lor, dar de fapt se referă doar la cele de tip turbojet (care în ziua de azi există numai pe unele avioane militare de luptă) sau la cele fără piese în mişcare (ramjet, pulsejet etc.) care de asemenea se găsesc doar pe avioanele militare de luptă. Aeronavele civile de linie precum şi cele militare de transport folosesc în 98% din cazuri motoare high bypass turbofan. Aceste motoare cu foarte, foarte puţine excepţii sunt incapabile să formeze dâre de condensare.
De asemenea, dârele de condensare care pot fi lăsate în mod normal de avioanele militare de luptă, în condiţii reale de război, pot fi o adevărată problemă deoarece îţi trădează poziţia faţă de inamic. Datorită acestui fapt, până şi aceste avioane militare de luptă au fost dotate în ultima vreme cu o tehnologie de suprimare a acestor dâre.
De aceea, realitatea este chiar contrară a ceea ce crede marea majoritate a populaţiei. Mulţi cred că dacă acum 20 de ani doar avioanele militare de luptă lăsau dâre, în ziua de azi toate avioanele lasă dâre deoarece şi cele civile au adoptat tehnologia folosită la cele militare. Şi anume, în ziua de azi aeronavele civile nu mai au motoare cu elice ci cu reacţie. Realitatea este exact invers. Mai demult existau aeronave civile de linie cu motoare turbojet care în mod normal formează dâre de condensare. În ziua de azi nu mai există decât motoare high bypass turbofan care sunt incapabile să formeze urme de condensare. Dacă pe vremea aceea cele militare lăsau în mod normal dâre de condensare, în ziua de azi au fost dotate cu o tehnologie care suprimă acele dâre. De aceea dârele văzute în ziua de azi în urma avioanelor sunt în totalitate (cu extrem de rare excepţii, nici măcar 1 la mie) urme de chimicale!
6. Concluzii
Materialul video de mai jos conţine o serie de informaţii clare care demontează punct cu punct falsa identificare a dârelor morţii, chemtrails, cu dârele de condensare. (Pentru cei care nu stăpânesc bine limba engleză, prezentăm un scurt rezumat.)
Mai întâi de toate, motoarele de tipul celor utilizate la ora actuală la aeronavele civile şi cele militare mari (de transport, nu de luptă) sunt incapabile să formeze dâre de condensare. Este vorba bineînţeles de motoarele de tip high bypass turbofan. Sunt informaţii valide care ţin de fizica obişnuită cunoscută de noi toţi. Am prezentat în prima parte a articolului şi alte tipuri de motoare folosite în aeronautică deoarece era important să observăm că aşa numitul motor „cu reacţie” folosit la aeronavele civile este de fapt mai degrabă o combinaţie de 90% motor cu elice şi abia 10% motor cu reacţie. Indiferent cât de „pompos” sună denumirile de „motor cu reacţie”, „turboreactor” etc, în esenţă, 90% din funcţionarea acestuia se bazează pe elice. Care de fapt nu se mai numeşte elice (propeller) ci ventilator (fan). Altă denumire pentru acelaşi lucru.
La minutul 7:10 se poate observa şi o fotografie făcută în România. De altfel sunt multe fotografii făcute în multe ţări pentru ca noi să ne dăm seama că avem de-a face cu un fenomen foarte răspândit în lume. Cât este de răspândit acest fenomen? Din câte ştim aceste şpreieri cu otravă sunt mai frecvente în ţările membre NATO, deoarece toată această operaţiune „chemtrails” este o operaţiune militară a NATO. Dar acolo apar şi câteva ţări non-NATO cum ar fi Egipt, India şi altele, de unde am putea trage concluzia că vorbim de un fenomen care se petrece la scară mondială.
Apoi realizatorul reportajului discută în materialul video despre motoarele de tip turbojet, care într-adevăr pot forma dâre de condensare, dar numai în anumite condiţii atmosferice (temperatură, presiune, umiditate etc.). Autorul ne atrage de asemenea atenţia că aceste motoare sunt folosite doar la avioanele militare de luptă şi nicidecum la cele civile sau la cele militare de transport. Ceea ce nu punctează el este că au existat şi aeronave civile cu motoare turbojet, ultima dintre acestea fiind Concorde, dar la ora actuală nu mai există.
Apoi vorbeşte despre tehnologia de suprimare a dârelor de condensare implementată la avioanele militare de luptă. Mulţi agenţi de dezinformare se folosesc de acele patente pentru tehnologia de suprimare a dârelor de condensare spre a demonstra naivilor că din moment ce s-a inventat o tehnologie de suprimare a urmelor de condensare pentru ca avioanele de luptă să nu îşi trădeze poziţia faţă de inamic, este evident şi normal ca aeronavele civile, care nu beneficiază de această tehnologie, să lase în urma lor dâre de condensare. Ceea ce uită să spună acei agenţi de dezinformare este că avioanele militare de luptă folosesc alte tipuri de motoare faţă de cele civile şi că motoarele aeronavelor civile, funcţionând 90% pe bază de elice, nu sunt capabile să formeze dâre de condensare. Deci dârele lăsate în urma lor de avioanele civile nu sunt dâre de condensare (contrails în engleză, prescurtare de la condensation trails), ci dâre de chimicale (chemtrails în limba engleză, prescurtare de la chemical trails)
Apoi vorbeşte şi despre motoarele de avion cu injecţie de apă. Astfel de motoare sunt rare dar s-au folosit la câteva avioane militare de luptă din cel de-al Doilea Război Mondial. În acest fel se explică pozele cu avioane militare din cel de-al Doilea Război Mondial care lasă dâre de condensare în urma lor. Un astfel de motor de concepţie foarte veche, cu injecţie de apă, mai este folosit la circa 50 de aeronave civile din care marea majoritate sunt exploatate în afara Americii de Nord. Dacă observi o dâră scurtă care dispare rapid în urma avionului, există o foarte mică şansă să mai fie unul dintre acele avioane cu motor cu injecţie de apă. Dacă observi însă o dâră care dispare relativ rapid în urma unui avion mare care însă nu poartă însemnele vreunei companii aeriene, atunci poţi fi sigur că ai de-a face cu o dâră de chimicale (chemtrail) de tip nou, care pare că dispare mai repede, dar devine din nou evidentă după ce se lăţeşte. De asemenea, autorul reportajului susţine că multe avioane militare de transport folosite în mod special pentru şpreieri de aerosoli de tip chemtrails au fost vopsite în aşa fel încât să arate precum aeronavele civile de linie.
Apoi începe demontarea, punct cu punct a unor afirmaţii făcute de către autorităţi cu scopul de a ascunde înfiorătoarea realitate a şpreierilor cu chemtrails:
Afirmaţia numărul 1: „În ziua de azi aeronavele civile zboară mai sus decât în trecut şi din această cauză se formează mai des dâre de condensare”. Realitatea este însă aceea că marea majoritate a urmelor persistente observate de martori oculari apar în cazul aeronavelor care zboară la joasă sau medie înălţime. Deci ceea ce susţin autorităţile este complet irelevant. Realitatea este că înălţimea la care zboară aeronavele civile a rămas neschimbată de 30 de ani. Sau cel puţin aşa se susţine în reportajul video.
Afirmaţia numărul 2: „Motoarele aeronavelor mai noi ard carburantul mai complet, deci din combustie rezultă mai multă apă”. În realitate, motoarele de tip high bypass turbofan ard mai puţin combustibil per unitatea de volum a aerului expulzat din motor, deci rezultă mult mai puţini vapori de apă raportat la aerul care este expulzat din motor. De fapt nu vei observa niciodată vapori de apă ieşind dintr-un motor de tip high bypass turbofan la decolarea aeronavelor. Tot ceea ce vei observa este o uşoară urmă de fum negru (funingine), ceea ce este perfect normal. Iar puterea maximă a motoarelor oricărei aeronave este utilizată doar la decolare. Atunci se produce arderea celei mai mari cantităţi de carburant şi în mod evident tot atunci se produce şi expulzarea celei mai mari cantităţi de vapori de apă. Deci dacă la decolare nu se produc dâre de condensare, când se produc? Când motorul oricum funcţionează într-un regim mult mai apropiat de optim? Regimul cel mai defavorabil este la decolare.
Afirmaţia numărul 3: „Apariţia bruscă a dârelor în ultimii zece ani este cauzată de creşterea traficului aerian”. Realitatea este că traficul aerian a crescut cu 1% pe an, ceea ce înseamnă că în ultimii zece ani a crescut cu un neglijabil 10%. Probabil cifrele sunt valabile pentru America de Nord, dar nu pot fi prea departe de adevăr nici pentru vestul Europei. Iar în privinţa altor ţări, dacă afirmaţia de mai sus nu poate explica apariţia dârelor în ţări ca SUA sau Canada, credeţi că este o explicaţie validă pentru altele? Şpreierea de aerosoli toxici a fost folosită în timpul războiului din Vietnam şi se crede că primele teste efectuate asupra populaţiei inocente din America de Nord s-au efectuat începând cu jumătatea anilor ’80.
Afirmaţia numărul 4: „Guvernul a lucrat mult timp la patentarea unor tehnologii de suprimare a dârelor de condensare”. Realitatea este că acele patente nu se referă la aeronavele civile ci la cele militare de luptă care folosesc alte tipuri de motoare. Vă mai amintiţi, turbojet vs. turbofan.
Afirmaţia numărul 5: „Pe internet circulă câteva poze cu bombardiere din cel de-al Doilea Război Mondial care lasă în urma lor urme de condensare, iar asta dovedeşte că toate motoarele de avion pot lăsa în urma lor urme de condensare”. Realitatea este că acele poze înfăţişează fie nişte avioane prevăzute cu motoare cu „reacţie” dar cu injecţie de apă, fie nişte avioane prevăzute cu motoare cu pistoane dar care aveau montate dispozitive speciale de lăsat dâre pentru demonstrarea unor tehnici de luptă.
Afirmaţia numărul 6: „Nivelurile ridicate de aluminiu detectate în apa de ploaie sunt de fapt normale”. Realitatea este că sunt doar câteva studii care ne arată că aceste niveluri de aluminiu sunt „normale”. Aceste studii au fost realizate de laboratoare plătite de „oculta” mondială şi au fost realizate în largul oceanelor sau în zone puţin contaminate. Marea majoritate a studiilor independente arată niveluri foarte ridicate de aluminiu în apa de ploaie. În plus de asta, toată ştiinţa cunoscută de noi indică faptul că aluminiul nu ar avea ce căuta în apa de ploaie.
Afirmaţia numărul 7: „La altitudinile ridicate la care zboară aeronavele actuale este atât de frig încât condensul din motor îngheaţă, în acest fel formându-se dâre de gheaţă în spatele aeronavei”. Realitatea este că marea majoritate a dârelor observate de martorii oculari apar la altitudini mici sau medii, deci afirmaţia de mai sus devine irelevantă. De asemenea, la altitudini ridicate, unde este foarte frig (în general la altitudinea la care zboară aeronavele comerciale temperatura ambiantă este în jur de -30ºC), aerul este de asemenea şi foarte uscat. Deci nu conţine apă, de aceea este foarte uşor să absoarbă umezeala care iese din motor sub formă de vapori de apă în loc ca aceasta să se condenseze şi să îngheţe.
7. În încheiere
Anual numai în Statele Unite se cheltuiesc milioane de dolari pentru dezinformarea populaţiei cu privire la chemtrails. Au apărut până şi în manualele de meteorologie capitole destinate „norilor” care se formează din vaporii de apă evacuaţi de către motoarele aeronavelor. Apoi au modificat toate filmele vechi. Ori de câte ori se reeditează un film vechi pe un suport de stocare de generaţie nouă (spre exemplu, blu-ray) acesta este şi reeditat şi remasterizat. De fapt acest aspect chiar este trecut pe coperta filmului cu litere mari, de parcă ar fi ceva de laudă. Ei bine, această reeditare şi remasterizare presupune aproape fără excepţie şi introducerea de „chemtrails” pe cer.
Deci nu vă lăsaţi păcăliţi! În ziua de azi, dacă vedeţi o dâră lăsată de un avion, indiferent dacă este una lungă sau una care pare mai scurtă, cu extrem de rare excepţii este o dâră de chimicale otrăvitoare.
Citiţi şi:
Mărturii zguduitoare privind dârele morţii [chemtrails] care apar pe cer în urma unor avioane (spre a răspândi pe ascuns boli, suferinţă şi moarte)
ADEVĂRUL ȘOCANT despre CHEMTRAILS: Motoare turboventilator cu presiune înaltă, geoinginerie și minciuna despre «dârele de condensare»
yogaesoteric
3 octombrie 2020