Chiar dacă studiile arată că migranții aduc cheltuieli de zeci de miliarde statului francez, Emmanuel Macron încearcă să rescrie istoria: Migrația în masă este o „parte a ADN-ului Franței”

Imigrația a fost întotdeauna o cerință economică pentru Franța și face parte din ADN-ul țării, a susținut președintele francez Emmanuel Macron, în ciuda studiilor care arată că „imigrația costă mai mult decât aduce ea” și le aduce contribuabililor facturi de zeci de miliarde de euro în fiecare an, informează Rmx.news.

Franța a fost întotdeauna o țară a imigrației”, a susținut Macron. „Face parte din ADN-ul nostru, este forța țării noastre și am avut întotdeauna nevoie de ea pentru economia noastră.”

Într-un interviu amplu pentru ziarul francez Le Parisien, Macron și-a confirmat dorința de a crește vârsta de pensionare și și-a oferit punctul de vedere cu privire la necesitatea menținerii imigrației pentru a-și realiza viziunea pentru Franța.

El s-a întrebat cum ar fi funcționat minele franceze fără imigrația poloneză în ultimul secol și cum ar fi prosperat sectorul agricol al țării fără italieni, spanioli și migranții din fostele colonii africane ale țării.

Fără imigranții africani, cum ar fi fost industria construcțiilor? Și după cum știți, au existat deja mișcări de respingere la acea vreme”, a spus Macron.

Președintele francez a recunoscut că există o viziune puternică divergentă cu privire la beneficiile imigrației în masă la care a fost martor în ultimele decenii, dar a susținut că imigrația continuă să joace un rol important în economia țării astăzi.

Să fim clari. Credem sincer că industria restaurantelor, munca agricolă și multe alte sectoare ar putea funcționa fără imigrație? Este necesar să fim sinceri și să spunem că răspunsul este nu”, a spus el ziarului.

Dar este nevoie să avem o mișcare dublă”, a continuat acesta, susținând că țara nu se poate baza doar pe forța de muncă migrantă, ci „este necesar să împingă toți bărbații și femeile cetățeni francezi care sunt în măsură să lucreze să facă aceasta”.

Nu putem accepta să avem o rată a șomajului care este încă atât de mare, cu atât de multe locuri de muncă neocupate care pot fi ocupate perfect de persoane care primesc indemnizații de șomaj”, a adăugat el.

Spre deosebire de afirmațiile lui Macron, există cei care indică o serie de statistici amăgitoare cu privire la imigrația non-europeană. De exemplu, s-au cheltuit mulți bani și resurse pentru combaterea bandelor de migranți și a nivelurilor în creștere ale criminalității asociate cu imigrația, Macron însuși recunoscând chiar cu o luna mai înainte că jumătate din toate crimele din Paris sunt comise de migranți.

Fără îndoială, imigranții servesc în diferite roluri în industria Franței, în special în restaurante și agricultură, de exemplu. Cu toate acestea, ei joacă, de asemenea, un rol în reducerea salariilor pentru cetățenii francezi, iar o mare parte dintre ei rămân șomeri și rezistenți la eforturile de integrare. Imigrația a dus, de asemenea, la o creștere a prețurilor locuințelor, la supraaglomerare în orașe și la o segregare substanțială în sistemul școlar.

Deși Franța a fost ținta imigranților din țările europene de-a lungul secolelor, numărul acestora a fost limitat și, în cea mai mare parte, francezii nativi și-au locuit pământurile de secole, dacă nu de milenii. Apariția imigrației non-europene este un fenomen foarte recent și abia în ultimele decenii a atins proporții enorme care amenință să schimbe țara din punct de vedere demografic.

Citiți și:
Gerard Depardieu: «Franța se transformă într-un Disneyland pentru străini și este populată cu imbecili care produc mai ales vin și brânză puturoasă»
7 crize contemporane, 7 soluţii despre care este necesar să discutăm

 

yogaesoteric
29 ianuarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More