Chiar înainte de audierile de la Stockholm masoneria română dezgroapă regi morţi pentru a invoca sprijinul fraţilor suedezi

Noi directive masonice în Ziua  

de Anca Munteanu

11 octombrie 2005. Prima zi a procesului din Suedia pentru judecarea cererii de extrădare formulate de statul român împotriva lui Gregorian Bivolaru. În aceeaşi zi în România apare şi inevitabila comandă masonică cu care ne-a obişnuit Sorin Roşca Stănescu. « Suedia sprijină România. Regele Oscar al II-lea, membru de onoare al Ordinului Masonic Român ». Coincidenţă? Nicidecum. 

Ziarul care a publicat acest articol nu mai are nevoie de prezentare: spui ZIUA, spui masonerie. Autorul articolului merită, însă, două vorbe. Victor Roncea este şeful Departamentului Politică Externă al ziarului ZIUA şi autorul lucrării „România în noua ordine mondială”, carte publicată anul acesta. După cum vedeţi nici el nu are legături cu masoneria şi nici usturoi n-a mâncat… 
 

Nu mică ne-a fost mirarea când, după o scurtă căutare pe google am aflat că regele Oscar al II-lea a domnit cu mai bine de…120 de ani în urmă. Da, aţi citit bine, masonii au scormonit în istoria Suediei până au găsit un motiv „convingător” pentru care lojile de acolo să ajute lojile din România să îl distrugă pe Gregorian Bivolaru. 

Aşa cum ne-au obişnuit deja cei de la Ziua, între comanda din titlu şi conţinutul articolului există o mare discrepanţă, astfel încât nici până la final nu ne lămurim cum anume sprijină Suedia România şi ce are de–a face masoneria cu asta? Articolul vorbeşte, de fapt, despre o vizită oficială în Suedia a unei delegaţii a Uniunii Juriştilor din România (UJR), o asociaţie juridică. Din delegaţie a făcut parte Gavril Iosif Chiuzbaian, preşedintele UJR, fost ministru al Justiţiei PUNR înainte de guvernarea CDR. Despre apartenenţa sa la masoneria română vorbeşte răspicat un articol din Evenimentul Zilei din 17 mai 2004. De asemenea, conform site-ului AIM – Active Information Media – Iosif Chiuzbaian este cel de-al doilea român, după Regele Mihai, care a primit cea mai înaltă distincţie masonică – „Alexandru Ioan Cuza Princeps” – a Supremului Consiliu al Ordinului Masonic Român. De numele lui Chiuzbaian este legat şi un scandal de sute de mii de dolari. Pe scurt, după 1989, Chiuzbaian, în numele UJR, a primit din partea premierului de atunci, Petre Roman, dreptul de a folosi gratuit 99 de ani o imensă clădire din centrul Bucureştiului. După ce a fost numit ministru al Justiţiei, în 1992, Chiuzbaian a închiriat spaţiile comerciale de la parterul clădirii, câştigând zeci de mii de dolari anual. Cei câţiva proprietari de drept ai unor apartamente din clădire s-au trezit aruncaţi în stradă, pentru ca au deranjat afacerile juriştilor. Afaceri ilegale, pentru că asociaţiile nu au dreptul să desfăşoare acţiuni cu caracter comercial, cu atât mai mult în spaţiile pe care le deţin de la stat 

Juriştii români s-au întâlnit cu Cancelarul suedez al Justiţiei, Gran Lambertz şi au discutat despre dezvoltarea cooperării juridice romano-suedeze, exact înainte ca în Suedia să înceapă judecarea cererii de extrădare formulate de autorităţile române împotriva lui Gregorian Bivolaru. La întâlnire s-a adoptat un amplu program de colaborare, vizând inclusiv proiecte comune în perspectiva integrării României în UE, „oficialii suedezi exprimându-şi susţinerea pentru aspiraţiile României”. Aceasta în condiţiile în care, decizia justiţiei suedeze în dosarul lui Gregorian Bivolaru poate influenţa serios procesul de integrare al României în UE. Respingea cererii de extrădare şi acordarea de azil politic în Suedia lui Gregorian Bivolaru de către instanţa de la Stockholm ar însemna dovada clară a faptului că justiţia română nu este capabilă de a da o sentinţă corectă în acest caz, deci nu este pregătită pentru integrarea în UE.  

ZIUA informează că „delegaţia UJR a fost invitată să viziteze Palatul Regal şi Templul Ordinului Masonic Suedez, unde a fost evocată figura regelui Oscar al II-lea care, în calitate de conducător al Masoneriei suedeze a sprijinit Masoneria româna, fiind chiar membru de onoare al Ordinului Masonic Român”. Care este legătura logică între discuţiile dintre jurişti şi vizitarea Templului Masonic? Şi de ce se amestecă masoneria în problemele justitiţiei româneşti, tocmai acum? Acest articol poate fi privit ca un mesaj codat, prin care masonii din România cer sprijinul celor din Suedia în dosarul lui Gregorian Bivolaru. Se dezgroapă, astfel, legături istorice. Rege Oscar al II-lea, ce a domnit acum 120 de ani, este dintr-o dată vedeta zilei. „Suedia sprijină România” este o comandă? O speranţă? O încercare de intimidare?  

YOGAESOTERIC are o secţiune specială dedicată demascării masoneriei. Protocoalele secrete ale acestora şi mărturii ale unor foşti masoni arată clar că masoneria este departe de a fi doar o societate de binefacere, aşa cum îi place să se prezinte. Ea este adevăratul pericol pentru siguranţa naţională a statelor, iar articolul publicat de Ziua este încă o dovadă în plus a amestecului ei inclusiv în treburile justiţiei. Cum poţi avea  o justiţie corectă dacă masonii, total obedienţi faţă de interesele lojelor sunt cei care împart dreptatea?  

Gregorian Bivolaru, a devenit inamicul public numărul unu tocmai pentru că le-a demascat planurile. Acum, când Justiţia suedeză, care nu este obedientă intereselor masoneriei româneşti, este pe cale să îi facă dreptate, fraţii au pus în acţiune toate mijloacele posibile de distrugere, care de care mai penibile, chiar cu riscul de a-şi da arama pe faţă în mod public. Nu au obţinut însă decât acest lucru, întrucât judecătorii de la Stockholm au admis, deocamdată neoficial, că abusrdele acuzaţii care i se aduc lui Gregorian Bivolaru nu se susţin.     

ZIUA 11 octombrie 2005

Suedia sprijina Romania. Regele Oscar al II-lea, membru de onoare al Ordinului Masonic Roman

La invitatia Cancelarului suedez al Justitiei, Gran Lambertz, in perioada 6-10 octombrie 2005, o delegatie a Uniunii Juristilor din Romania a efectuat o vizita oficiala in Suedia, informeaza un comunicat al UJR. Delegatia romana a fost alcatuita din Gavril Iosif Chiuzbaian, presedintele Uniunii Juristilor din Romania, Sorin Popescu, presedinte de sectie la Consiliul Legislativ, Ovidiu Predescu, prorector al Universitatii „George Baritiu”, Bogdan Ionescu, secretar general al UJR. Cele doua delegatii au discutat despre dezvoltarea cooperarii juridice romano-suedeze si au dezbatut pe larg asemanarile si deosebirile dintre sistemele de drept ale celor doua tari. De asemenea, a fost adoptat un amplu program de colaborare, vizand inclusiv proiecte comune in perspectiva integrarii Romaniei in UE, oficialii Suediei exprimandu-si sustinerea pentru aspiratiile Romaniei. In calitate de vicepresedinte al Asociatiei Internationale a Juristilor Democrati de la Bruxelles, Gavril Iosif Chiuzbaian a discutat cu gazdele problema afilierii juristilor suedezi la aceasta importanta organizatie mondiala, avand statut special pe langa O.N.U, convenindu-se ca afilierea sa se realizeze in viitorul apropiat.

In finalul discutiilor s-a convenit ca intalnirile dintre juristii romani si cei suedezi sa aiba loc cel putin o data pe an si sa se puna un accent deosebit pe studiile de drept comparat.

Delegatia UJR a fost invitata sa viziteze Palatul Regal si Templul Ordinului Masonic Suedez, unde a fost evocata figura regelui Oscar al II-lea care, in calitate de conducator al Masoneriei suedeze a sprijinit Masoneria romana, fiind chiar membru de onoare al Ordinului Masonic Roman. (Victor Roncea)

yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More