Chiar un rabin acuză

 

Eli Caufman, rabin şi istoric de origine română, emigrat în Israel în anii ’60, a făcut declaraţii foarte dure şi extrem de interesante la adresa liderilor comunităţii evreieşti din România, în emisiunea În arenă, realizată de Codruţ Burdujan, la Litoral TV din Constanţa.

„Pentru noi, evreii religioşi, comunismul este mai extremist decât nazismul. Iar liderii comunităţii evreieşti din România sunt oamenii Anei Pauker, foşti comunişti. (…) Astfel de oameni sunt cei mai extremişti, foarte cinici, nu le pasă de viaţa omului… Un om care poate spune că viaţa unui copil evreu valorează mai mult decât viaţa altui copil este un nazist şi un fascist.

(…) Evreii din România nu prea au ce face în cultură şi religie, pentru că sunt asimilaţi şi atunci fac activism, iar activismul lor este Holocaustul – ei primesc bani peste bani pentru asta. În Ungaria, lui Wiesel îi e frică să facă ce face în România. Nici statistica nu e adevărată: în România nu au murit aşa de mulţi la Holocaust, pentru că o parte din România era sub Ungaria şi acolo ungurii i-au omorât pe evrei.

Mulţi evrei au fost salvaţi de români. Unde sunt poveştile despre aceste fapte?

Să vă mai spun ceva: un domn istoric din Iaşi, Cioflâncă, a făcut mare poveste pe un program în Iaşi, dar era o poveste antiromânească, făcută pe bani primiţi de la organizaţii din America…

Ăştia aduc ură între români şi evrei. Eu de şapte ani vin în România, merg îmbrăcat ca evreu, nu am văzut niciodată antisemitism în România. Doar comunitatea evreiască spune că e antisemitism, pentru că vrea să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani.”


Citiţi şi:

Preşedintele Israelului, ameninţat cu moartea

Spre uimirea noastră, descoperim că au existat şi unii evrei care au spus adevărul
 

yogaesoteric
23 octombrie 2015

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More