Chinezii au creat trotuare special demarcate pentru utilizatorii de telefoane mobile. Cât de gravă este dependența de astfel de dispozitive în China?

 

În ciuda avertismentelor din partea autorităților cu privire la riscul de producere a unor accidente prin trimiterea de SMS-uri sau statul pe facebook în timp ce se plimbă pe străzi, zeci de dependenți de tehnologie ignoră aceste avertismente și merg cu capetele „îngropate” în telefoanele mobile, forțându-i pe ceilalți trecători să încerce să îi evite.

Pentru a face trotuarele mai sigure pentru persoanele în vârstă și pentru copii, autoritățile orașului Chongqing, China, au despărțit trotuarul în două benzi, una fiind destinată celor care folosesc telefonul mobil.

Dependenţa de telefonul mobil este gravă în China, ca de altfel în toată lumea. Conform unui studiu realizat în această țară, 80% dintre cei intervievați au recunoscut că sunt dependenți de telefoanele lor și le folosesc pe stradă sau când se află la volan.

Ideea de a demarca pe trotuare o bandă specială pentru utilizatorii de mobil nu este tocmai nouă – în 2014, în Washington DC s-a desfășurat un experiment social similar, autoritățile împărțind trotuarul celei mai aglomerate artere din metropolă pentru a observa comportamentul cetățenilor când știu că sunt nevoiți să circule pe o anumită bandă dacă folosesc telefonul mobil.

Din păcate experimentul din America nu a avut succes, cei mai mulți oameni pur și simplu ignorând banda destinată utilizatorilor de mobile. Situația este însă îngrijorătoare, în SUA înregistrându-se o creştere a accidentelor provocate de mersul pe jos neatent, de la 256 de cazuri în anul 2005, la 1.506 în anul 2010, marea majoritate a acestora fiind provocate de persoanele care foloseau telefonul mobil.


Citiți și:

Românii şi dependenţa de tehnologie. Există o categorie de utilizatori care îşi verifică dispozitivele mobile de peste 200 de ori pe zi. Studiu

Un bărbat n-a observat balena din faţa lui, fiind mult prea absorbit de telefonul la care vorbea

 

yogaesoteric
10 noiembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More