Chlorella – un supliment alimentar foarte valoros

 

Chlorella este o algă verde monocelulară, care capătă tot mai multă popularitate printre vegetarieni, sportivi şi oameni care duc un mod de viaţă sănătos.

Acest supliment, care poate să pară neatrăgător, este o sursă inepuizabilă de vitamine, microelemente şi substanţe minerale, necesare fiecărui organism. Este printre cele mai hrănitoare alimente din lume. Chlorella conţine mai multe substanţe nutritive decât broccoli, spanacul sau varza kale.

Ne ajută să dăm jos kilogramele în plus

1. Chlorella conţine multe proteine. De aceea, ca şi celelalte produse proteice, ea este un aliment termogen, eficient în regimurile de slăbire. Chlorella impune organismul să producă mai multă căldură, iar cu cât organismul produce mai multă căldură, cu atât mai repede se ard grăsimile.

2. Chlorrella contribuie la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, fapt ce reduce pofta de mâncare. În al doilea rând, ea ajută în lupta cu rezistenţa la insulină, care este una dintre principalele cauze ale acumulării kilogramelor. Sporirea sensibilităţii organismului la insulină se realizează nu doar prin reducerea nivelului de zahăr din sânge, ci şi prin stimularea expresiei unor gene specifice.

3.Chlorella este o algă, prin urmare, ea conţine multe fibre. Ca toate produsele bogate în fibre, ea ajută la slăbit în principal prin reducerea apetitului și normalizarea activităţii intestinelor.

Elimină metalele grele şi pesticidele din organism

Una dintre proprietăţile miraculoase ale chlorellei este capacitatea de eliminare a metalelor grele din organism. Chlorella este eficientă împotriva mercurului, cadmiului, plumbului, uraniului.

În afara metalelor grele, algele pot neutraliza pesticidele şi alţi compuşi toxici. Mecanismul este simplu. Structura moleculară a algelor permite legarea metalelor şi substanţelor toxice din intestin. Fiind învelite de chlorella, acestea sunt eliminate odată cu reziduurile din intestine şi nu trec în sânge pentru a ajunge în ţesuturile şi celulele organismului.

Detoxifiere după iradiere şi chimioterapie

Iradierea şi chimioterapia sunt metode obişnuite de tratament alopat al maladiilor oncologice. Din păcate, acestea au un impact extrem de negativ asupra organismului şi, în primul rând, asupra sistemului imunitar. Chlorella ajută la reducerea acestui impact negativ.

A fost demonstrat că administrarea de chlorella pe fundalul iradierii şi chimioterapiei oferă posibilitatea de a menţine activitatea sistemului imunitar la nivel normal. Astfel se reduc şi alte efecte adverse ale acestor proceduri medicale agresive.


Citiți și:

Zeolitul – aliatul de neprețuit în detoxifierea organismului uman și în purificarea apei

Drojdia de bere – un remediu miraculos

 

yogaesoteric
22 martie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More