Cinci naufragii pentru o biată doamnă în vârstă

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Să existe oare un destin, o voinţă divină sau un plan celest, care să predetermine implacabil evenimentele? Următoarea istorie îi poate face chiar şi pe cei mai sceptici materialişti să creadă acest lucru.

În anul 1829, goeleta Marmaid a fost surprinsă de o furtună groaznică în largul coastelor australiene, s-a izbit de recifuri şi a fost zdrobită în câteva minute. Totuşi, marinarii şi pasagerii au avut timp să se arunce în apa destul de mică şi s-au regăsit a doua zi, cu toţii, vii şi nevătămaţi, pe o plajă mică din apropiere.

După trei zile, o corabie cu trei catarge, Swiftsure, ce trecea prin apropiere, le-a observat semnalele şi i-a cules pe toţi. Numai cinci zile mai târziu, un curent necunoscut până atunci a aruncat velierul la ţărm. Din nou nu a fost nicio victimă, dar corabia nu a mai putut fi salvată.

La numai câteva ore după cel de-al doilea naufragiu, goeleta Gouverneur Ready zări noile semnale SOS, ancoră şi îi luă pe toţi marinarii. Dar după şase ore, pe punte izbucni un incendiu. Oamenii au luptat în van contra acestuia, iar în final au fost nevoiţi şi ei să-şi abandoneze goeleta. Erau deja departe de ţărm, în afara căilor obişnuite de navigaţie şi înghesuiţi în câteva bărcuţe de salvare. În pragul disperării, marinarii au fost din nou salvaţi, căci un cutter guvernamental, Comet, derutat de vremea urâtă, tocmai trecea prin apropiere, astfel încât îi observă şi îi luă la bord.
Când cei salvaţi şi-au povestit istoria celor trei nuafragii succesive, toţi cei de faţă îngheţară. Superstiţioşi, marinarii se întrebară pe cine oare dintre cei prezenţi îi dorea marea cu orice preţ şi, mai ales, cum va proceda ea ca să pună stăpânire pe acesta.

Nu trebuiră să aştepte decât cinci zile. În cea de-a patra zi, furtuna îşi regăsise, din nou, întreaga forţă. În următoarea zi marele catarg al lui Comet se rupse şi, în plus, se constată existenţa unei spărturi. Vasul se scufunda! Furios, echipajul oficial al cutterului se îmbarcă în unica şalupă de salvare existentă, lăsându-i pe supravieţuitorii primelor trei naufragii să se descurce cum vor putea. Aceştia şi-au confecţionat rapid nişte plute, pe care au rezistat timp de o noapte şi o zi, pe o mare plină de rechini. În final, toată lumea (inclusiv echipajul şalupei) fu din nou salvată de un alt vas, Jupiter.

Dar, numai două zile mai târziu, Jupiter se izbi de o stâncă, din fericire în apropiere de pachebotul City of Leeds, care venea de la Londra şi se îndrepta spre Australia. Acesta luă la bord mai mult de 100 de naufragiaţi! Toţi erau într-o perfectă stare de sănătate, iar medicul de bord nu a avut nici măcar o intervenţie de făcut. De altfel, el nici nu regretă acest lucru, căci avea destule de făcut la căpătâiul unei pasagere a vasului, o bătrână doamnă care călătorea în Australia în speranţa să-şi găsească acolo fiul, dispărut de circa 10 ani.

Bătrâna era foarte bolnavă, iar medicul nu prea mai spera să o poată salva. În delirul ei, ea îşi striga necontenit fiul. Sperând să-i îndulcească ultimele clipe de viaţă, medicul căută printre naufragiaţi un tânăr care să semene cât de cât ca vârstă, aspect şi alură, cu fiul ce îi fusese îndelung descris de către bătrână, de-a lungul călătoriei. El chiar găsi printre membrii echipajului primului vas naufragiat Marmaid, un asemenea tânăr, iar acesta acceptă bucuros să joace acest rol de dragul muribundei.
„Bine. – îi spuse medicul. Doamna se numeşte Sarah Richeley şi este din Devonshire… Dar ce aveţi, domnule?” După ce îşi mai reveni din şoc, tânărul îi mărturisi că se numeşte Peter Richeley şi că bătrâna doamnă era chiar mama lui!
Cred că nu mai e nevoie să adăugăm că la scurt timp după aceea, bătrâna se însănătoşi complet. Medicul îi găsise singurul remediu cu adevărat eficace, dar de câte coincidenţe uluitoare fusese nevoie pentru a-l aduce pe Peter Richeley la bordul pachebotului City of Leeds!


Fragment preluat din Cartea Misterelor – O antologie a faptelor stranii, de profesor yoga Gregorian Bivolaru, publicată de Editura Shambala, tipărită de Ganesha Publishing House


Citiţi şi:

Sincronicităţi uluitoare

Coincidenţe neobişnuite

În România, un bărbat dispare de sub ochii propriei familii şi se întoarce în timp cu 200 de ani


yogaesoteric
23 iulie 2014

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More