Ciocolata neagră îmbunătățește memoria, vederea și somnul. Cum ar trebui să o consumăm?

 

Nu subestimați puterea ciocolatei negre! Studiile arată că acest tip de ciocolată îmbunătățește memoria, vederea și somnul. Cacaua şi ciocolata conţin niște compuşi antioxidanţi numiţi flavanoli, care, consumați zilnic, stimulează performanțele cognitive în moduri remarcabile. Aceștia îmbunătăţesc inclusiv fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria, mai ales la persoanele trecute de prima tinerețe. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, faptul că ciocolata îi poate ajuta pe cei care au insomnii sau sunt foarte stresați.

Consumul regulat de cacao și ciocolată are efecte benefice de durată asupra funcționării cognitive. Există totuși și riscuri pentru sănătate dacă alegem să le consumăm în mod regulat. Acestea sunt în general legate de valoarea calorică ridicată a ciocolatei, de prezența inerentă a unor compuși chimici existenți în cacao, cum ar fi cafeina și teobromina, și a unei varietăți de aditivi care sunt adăugați la fabricarea ciocolatei, plus zahărul sau laptele.

Deci? Concluziile studiului ar fi că putem consuma ciocolată neagră, câteva pătrățele zilnic, însă este necesar să fim foarte atenți la ce alte alimente bogate în zaharuri mai mâncăm în ziua respectivă.
Putem să alegem acest tip de ciocolată care nu doar că are un gust bun dar ne și ajută să ne îmbunătățim memoria, sau putem alege să mâncăm tot felul de dulciuri, care însă, cu siguranță, fac rău organismului nostru pe termen lung.


Citiți și:

Ciocolata neagră și efectele ei benefice multiple

De îndată ce dulciurile naturale sunt utilizate cu o înţeleaptă moderaţie, acestea ne ajută să devenim din ce în ce mai amabili şi mai binevoitori

 

yogaesoteric
15 ianuarie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More