Citiți tot dacă vreți securitate adevărată

 

Cine vrea smartphone fără să fie spionat pe viaţă de Google sau Apple şi alţii, poate să îşi instaleze pe un telefon Android mai vechi versiunea Open Source a Androidului, care nu conţine niciun serviciu de la Google, şi aţi eliminat 90% din spionaj. Sunt o grămadă de ROM-uri pentru toate telefoanele făcute din Android Open Source (Andoid AOSP).

Căutaţi pe internet: GraphineOS, PixysOS, Havoc OS, crDroid, LineageOS, Resurrection Remix OS, AOSPIFY.

Citiţi articole care prezintă alternative, cum ar fi şi acesta despre Tor pentru mobil.

Pentru a mări compatibilitatea Androidului fără servicii Google cu aplicaţiile care folosesc servicii Google (de exemplu, harta de la Google Maps) se instalează suita MicroG care este compusă din pachete Open Source (ne-infectate de plaga Google) care înlocuiesc monstrul amintit.

(Pentru a instala MicroG instalaţi magazinul F-DROID şi intraţi pe MicroG.org şi de la Downloads aveţi opţiunea să adăugaţi sursa de download în magazinul F-DROID, iar după ce aţi adăugat sursa în F-DROID, daţi la search MicroG, şi după ce l-aţi instalat, instalaţi şi UnifiedNLP şi câteva surse pentru UnifiedNLP tot din magazinul F-DROID.)

Pentru mesagerie şi voce encriptată, singura aplicaţie sigură este SIGNAL, ce a fost recomandată şi de Snowden.

Instalaţi Magisk pentru root şi pentru a vă da access la magazinul lor de module, apoi din Magisk instalaţi RIRU Core şi RIRU Edxposed framework şi apoi aveţi acces şi la modulele din Edxposed şi instalaţi de acolo Protect My Privacy care vă va permite nişte acţiuni uluitoare. Alte aplicaţii de studiat sunt: Xprivacy, Blokada, Permission Ruller, IcyDroid (Aptoid).

Cumpăraţi-vă un abonament la un VPN pentru a vă encripta conectarea. Pentru a vă feri şi de pericolele unui atac asupra modemului GSM care permite furnizarea locaţiei, a imaginilor video şi înregistrări cu microfonul, folosiţi următoarea soluţie: în loc să vă băgaţi cartela SIM în telefon, o băgaţi într-un router 4G portabil şi îi daţi telefonului legătura la exterior prin conectare cu cablu sau WiFi cu routerul 4G. Aşa că dacă cineva atacă SIM-ul dumneavoastră (cartela), atacă în realitate modemul GSM din routerul portabil, iar acesta nu este dotat nici cu camere video, nici cu microfoane şi nici cu GPS, şi nici nu vă poate vedea traficul pe internet pentru că acesta este deja criptat când ajunge la router de VPN. Nu băgaţi SIM-ul niciodată în telefonul dumneavoastră pentru că poate fi atacat chiar şi pe modul avion! Chiar ar fi recomandat să desfaceţi telefonul şi să deconectaţi antena GSM de tot pentru linişte deplină.

Pentru a avea un număr de România apelabil de la orice tip de telefon, vă puteţi cumpăra cu 4-5 USD pe lună un serviciu de telefonie VOIP cu număr local de România (dar e număr cu prefix de telefon fix).

Deci o să aveţi de plată lunar 1 SIM vodafone de 6 Euro pentru internet nelimitat + VPN 3-5 USD pe lună (şi puteţi conecta 5 dispozitive diferite prin el) + un număr de telefon VOIP de România de 5 USD pe lună… Poate părea un incovenient pentru mulţi, dar cine nu vrea să aibă toată viaţa indexată de Google şi alte corporaţii malefice şi vrea să şi beneficieze de ultimele smartphone-uri în acelaşi timp, are la dispoziţie aceşti pasi pentru a avea o viaţă privată.

Aceste sfaturi sunt pentru persoanele care sunt dispuse să petreacă vreo 10-20-50 de ore cu un telefon până reuşesc să îl facă să meargă şi să găsească combinaţia de aplicaţii necesare pentru a înlocui tot ce făcea înainte.

În plus, renunţaţi la contul de Gmail, la Youtube şi la orice ţine de aceştia. Nu mai instalaţi tastatura Swiftkey dacă nu vreţi ca Microsoft şi Kill Gates să vă ştie fiecare mişcare. E-mail sigur găsiţi de la Protonmail.com şi de la Tutanota.com, FREE 500 Mb sau mai mult cu plată… iar inconvenabil pentru cei orbiţi de comoditatea serviciilor gratuite oferite de Google şi care nu înţeleg preţul plătit şi cum îi vă urmări asta toată viaţa.

Căutaţi şi procesul de judecată „Google vs Parsa”, download-aţi-l de pe site-ul oficial să nu ziceţi că este minciună şi citiţi măcar cele 25 motive pentru care sunt acuzaţi acolo.

Alternative pentru toate serviciile google:
https://shadow53.com/android/no-gapps/alternatives/
https://shadow53.com/android/no-gapps/setup-guide/0/


Citiţi şi:

Arsenalul luptătorului electronic

Sfaturi unice de la Edward Snowden despre cum să fiți în siguranță pe internet

Tendința continuă, obsesivă și bizară de control a celor care guvernează din umbră statele lumii

 

yogaesoteric
3 noiembrie 2020

  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More