Claudiu Târziu (AUR) – Promotorii autohtoni ai inepțiilor neomarxiste disprețuiesc rolul crucial al părinților în procesul educativ

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat în termeni duri declarația vicepremierului Dan Barna, care a etichetat părinții ca fiind medievali, în cazul în care se opun educației sexuale în școli.

După modelul șefului și mentorului său ideologic de la Cotroceni, acest politician i-a etichetat pe părinți, între altele, ca având „himere medievale” și că aceștia nu ar fi, vezi Doamne!, „conectați la agenda publică”, a scris, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Reacția, pe cât de obraznică, pe atât de ideologizată, a respectivului politician a venit în contextul unor tensiuni provocate de insistența unei minorități agresiv progresiste, susținute de președintele Iohannis, ca elevilor începând din clasa a cincea să le fie predate cursuri de educație sexuală, iar implicarea părinților să fie opțională.

Mai exact, este vorba despre o propunere legislativă de modificare a legii 272 din 2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, a cărei formă transmisă la promulgare a întâmpinat rezistența îndârjită a Cotroceniului.

Promotorii autohtoni ai inepțiilor neomarxiste disprețuiesc rolul crucial al părinților în procesul educativ, drept, de altfel, consacrat de Constituție, și distorsionează îndatorirea și responsabilitatea care le revine acestora. Dreptul de decizie al părinților este subsumat libertății de conștiință, la rândul său garantată de Constituție”, a scris, pe Facebook, liderul AUR.

Citiţi şi:
Barna vrea educație sexuală în școli: „Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților.” Replica publicistului Cătălin Sturza
CEDO refuză părinților dreptul de a-și educa copiii în ce privește viața intimă

yogaesoteric
23 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More