CNCD a semnat un parteneriat cu o organizație LGBT având ca obiectiv contracararea utilizării abuzive a libertății religioase…
… pentru a genera intoleranță la adresa minorităților
Asociația ACCEPT și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au anunțat că implementează, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, un proiect cu finanțare europeană intitulat „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”, care are obiectivul de a crește capacitatea autorităților publice și a profesioniștilor din domeniul justiției, sănătății, educației și asistenței sociale de a relaționa cu petenți, pacienți, elevi, studenți, clienți care aparțin acestei comunități, informează News.ro.
Proiectul „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI” este finanțat de Programul pentru Drepturi, Egalitate și Cetățenie (2014 – 2020) al Uniunii Europene.
Proiectul va începe cu instruirea unui grup de formatori ACCEPT și CNCD în trei domenii cheie, unul dintre acestea fiind: standarde / recomandări profesionale și modele de bune practici pentru prevenirea și combaterea discriminării la nivel european, în domeniul justiției, sănătății, educației și asistenței sociale.
Alt domeniu cheie este contracararea utilizării abuzive a libertății religioase pentru a genera intoleranță la adresa minorităților și pentru a limita alte drepturi ale omului, inclusiv drepturile persoanelor LGBTI.
Cel de-al treilea domeniu cheie este reprezentat de drepturile persoanelor transgender, în privința recunoașterii juridice a identității de gen și a asigurării suportului medical în tranziție, precizează sursa citată.
Csaba Azsralos, președinte CNCD, a spus că din punctul său de vedere, perioada pe care România o traversează este una pozitivă, totuși, pentru că a ieșit din zona tabu referitoare la minoritățile sexuale.
„Din punctul meu de vedere, perioada pe care o traversăm este una totuși pozitivă, pentru că ceea ce a reușit România în ultimii 10 ani pe acest subiect este de a ieși din anonimat, dintr-o zonă tabu în care nu am discutat despre minoritățile sexuale, despre drepturile lor și despre încălcările drepturilor persoanelor care aparțin minorităților sexuale. Ceea ce putem vedea în ultimii ani este o prezență a acestui subiect în mediul public, ceea ce a condus la un grad mai ridicat de asumare a identității sexuale în spațiul public a acestor persoane”, a spus Azsralos.
„Toate aceste aspecte sunt importante, pentru că este o cale de a gestiona stereotipuri și prejudecăți legate de persoane aparținând minorităților sexuale în România. Aceste dezbateri și acest dialog în societate deseori este mai intens, uneori chiar contondent, dar din punctul meu de vedere este benefic, pentru că ne exprimăm în societate punctele de vedere și este o cale prin care putem progresa în acest domeniu al drepturilor omului”, a adăugat președintele CNCD.
Proiectul „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI” are ca scop și realizarea unei campanii de informare la nivel național privind drepturile persoanelor LGBTI, pentru a preveni și combate discriminarea acestora. Un obiectiv al campaniei ACCEPT și CNCD este realizarea unor sesiuni de informare în minim 4 universități relevante, cât și evenimente publice în parteneriat pentru a celebra istoria și cultura comunității LGBTI.
Anghel Buturugă, unul dintre editorialiștii ActiveNews, a comentat această informație:
„România are un indice 10 din 10 (adică maximum) în ceea ce priveşte libertăţile personale legate de same-sex relationships (relații cu persoanele de același sex, n.n.), în indexul realizat de Cato Institute, printre alte organizaţii (The Human Freedom Index, ediţia pe 2017).
Cu toate acestea, CNCD şi ACCEPT tocmai au declanşat un jihad cu guler alb, european. Ei vor să limiteze, practic, libertatea religioasă. Cum altfel să interpretezi asta: «contracararea utilizării abuzive a libertății religioase pentru a genera intoleranță la adresa minorităților».
Păi tot ce ţine de doctrina BOR, a Bisericii Catolice, a cultelor protestante şi neoprotestante importante din România este foarte clar şi «intolerant» la adresa scopurilor minorităţilor LGBT: parteneriat, căsătorie, adopţii.
Prin urmare, eu nu pot înţelege decât că dacă eu, cetăţean al României, în baza viziunii mele religioase, aceeaşi cu cea a cultelor oficiale şi legale, vreau să militez pentru interdicţia căsătoriilor homosexuale, atunci mi se va răpi acest drept cetăţenesc.
Adică CpF e scoasă în afara legii, mai pe scurt.”
Citiți și:
Revoluţia Queer şi agenda gay în România. Minciunile activiştilor anti-referendum pentru căsătorie
Tupeu nerușinat: Comunitatea LGBT se folosește de evenimente istorice importante pentru a-și promova agenda. Galerie foto stupefiantă
yogaesoteric
5 iulie 2018