Controlul creierului de la distanță experimentat cu succes pe șoareci… Cât mai este până va fi aplicat și pe oameni?

 

Oamenii de știință au reușit cu succes controlarea de la distanță a mișcărilor corpului la șoareci. Dacă ființele umane vor fi la rândul lor controlate la fel, cum se va pune problema din punct de vedere etic și moral?

Imaginați-vă cum ar fi ca cineva să vă controleze de la distanță creierul, punându-vă în mișcare musculatura fără voia dvs. Este o imagine înfricoșătoare…

Oamenii de știință au reușit să controleze mișcări precum alergatul, oprirea pe loc, sau chiar controlul total al membrelor la șoareci. Savanții promit că rezultatele vor fi folosite într-un scop benefic… cel puțin la momentul actual. Aceasta sună ca o binecunoscută glumă cu un medic care spune: „mai întâi veștile bune și apoi cele rele”.

Această tehnică de control se numește „stimulare magneto-termică”. Nu este deloc simplă deoarece presupune implantarea de secvențe de ADN special concepute și de nanoparticule ce se atașează de anumiți neuroni. Odată invadat, creierul poate fi controlat de la distanță printr-un câmp magnetic alternativ.
(Notă: Nanoparticulele sunt elemente electronice cu câmp electromagnetic propriu, ce concurează și interferează cu cel biologic al creierului, substituindu-l ca o a doua voință ce acționează asupra aceluiași sistem nervos.)
Când acest câmp magnetic aplică impulsuri asupra nanoparticulelor atașate de neuroni, acestea se încing, provocând aceeași reacție și celulei neuronale de care este atașată. Astfel, neuronul generează automat comanda ce pleacă în organism spre a fi executată.

Visători precum Elon Musk văd în aceasta posibilitatea ca într-o zi să reușim să ne păcălim creierul și să devenim creaturi perfecte, fără depresii sau schimbări bruște de dispoziție.

Marea întrebare la care nu avem răspunsul este „Cine va implementa și conduce acest sistem?” Corporațiile, guvernele sau oricine are suficient de mulți bani?


Citiţi şi:

Controlul insidios al minții umane: tehnologii folosite pentru subjugarea maselor

INTEL vrea să lanseze pe piaţă implanturile cerebrale până în anul 2020

Longevitatea ființei umane (II)
 

yogaesoteric
5 iulie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More