Comoara din «trenul nazist»

 

Misterul „trenului nazist” plin cu aur şi bijuterii continuă să fascineze, iar zona oraşului polonez Walbrzych a atras sute de oameni care speră să găsească o comoară.

Mirajul trenului cu aur şi opere de artă care ar fi dispărut la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial a creat o adevărată stare de euforie printre locuitori. Unii ghizi susţin că ştiu locul unde trenul a fost ascuns acum 70 de ani, într-un uriaş tunel săpat în stâncă, foarte aproape de o cale ferată aflată încă în uz. De asemenea, presa rusă scrie că şi Rusia ar putea cere o parte din comoară, dacă se va dovedi că în tren sunt lucruri furate de nazişti din URSS, iar organizaţiile evreieşti spun şi ele că ar putea solicita compensaţii. Nimeni nu l-a văzut, însă asta nu-i împiedică pe oameni să vină în număr mare în zonă, scrie AFP, citând o personalitate locală care compară situaţia cu nebunia creată de monstrul din Loch Ness.

Autorităţile poloneze au confirmat că trenul există, fiindcă geo-radarele au detectat garnitura de peste 100 de metri lungime. Diverşi ghizi spun că intuiesc locul exact, care ar fi lângă linia de cale ferată ce leagă oraşele Wroclaw şi Walbrzych. La kilometrul 65, naziştii ar fi construit un macaz ce ar fi dus trenurile într-un tunel secret săpat în stâncă. Tunelul ce coboară ar fi fost bine mascat cu pietre şi cu ziduri de beton, însă urmele acestor intrări secrete pot fi văzute şi acum, susţin câţiva localnici. Linia secretă ar avea patru km, iar trenul este sub un blindaj masiv, dovadă că este un tren de pe vremea războiului. Însă autorităţile poloneze, deşi au spus că trenul există, nu au dat mai multe date şi au avertizat că locul ar putea fi minat, astfel că eventualii vânători de comori riscă enorm. În plus, autorităţile au adăugat că ar putea să dureze câteva luni până când se va cunoaşte conţinutul trenului, fiindcă operaţiunile sunt complicate, costă mult şi implică folosirea de genişti.

Zvonurile legate de existenţa trenului au fost alimentate de faptul că în zonă, mai ales sub castelul Ksiaz din regiunea Sudeţilor, naziştii au construit după 1943 numeroase tunele de mari dimensiuni, ca parte a unui proiect secret numit Riese (uriaş). În ultima perioadă, castelul Ksiaz este vizitat de tot mai multă lume, astfel că cei care îl administrează se adaptează realităţilor şi vor scoate la vânzare suveniruri şi tricouri cu „trenul de aur”, spune Krzysztof Urbanski, preşedintele societăţii care administrează castelul. El mai spune că acest castel „beneficiază de un fel de efect Loch Ness: nimeni nu a văzut monstrul, însă asta nu-i împiedică pe oameni să vină în număr mare”, notează AFP.

Naziştii au adus extrem de multe materiale de construcţii în zona castelului şi au creat
galerii subterane gigantice, existând o teorie cum că Hitler ar fi vrut să-şi instaleze aici cartierul general. Prizonierii de război au fost obligaţi să muncească în condiţii inumane. Au fost şi scenarii fanteziste care vorbeau despre faptul că naziştii ar fi vrut să contruiască bomba nucleară în regiune.

„Trenul nazist”, pe care un polonez şi un german l-ar fi descoperit în luna august la Walbrzych, în sud-vestul Poloniei, a reînviat legenda trenurilor încărcate cu aur şi cu bijuterii, dispărute în momentul înfrângerii Germaniei naziste, în 1945.


Citiţi şi:

Societatea secretă THULE l-a antrenat pe Hitler, prin ritualuri satanice, să devină Antichristul

Operaţiunea Paperclip a dus în SUA 1600 de oameni de ştiinţă nazişti

 

yogaesoteric
27 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More