Companiile biotehnologice utilizează linii celulare din fetuşi avortaţi pentru producerea de potenţiatori de gust

 

Nu v-aţi fi gândit vreodată că aşa ceva este posibil, însă mai multe articole ştiinţifice au relevat faptul că anumite linii celulare obţinute de la fetuși avortați sunt folosite în producţia de ingrediente care vor face parte din alimentele consumate de milioane de oameni. Zi de zi, milioane de oameni mănâncă alimente cu potenţiatori de gust, şi din păcate nu se face nicio corelaţie între consumul acestor alimente şi numărul în continuă creştere a cazurilor de boli grave.

Renumita companie americană Senomyx, specializată în biotehnologie, a dezvoltat o întreagă gamă de arome alimentare folosind linia celulară HEK293, foarte utilizată în cercetarea ştiinţifică şi care a fost obţinută în 1972 de la un embrion uman avortat. Rezultatele activităţii de cercetare a Senomyx în vederea descoperirii şi dezvoltării de ingrediente inovative pentru aromele din alimente şi băuturi au fost publicate în revista de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences încă din anul 2002. În 2011, organizaţia Children of God for Life a acuzat compania Senomyx de faptul că recurge la extrase din fetuși avortați, și a chemat la boicot împotriva majorității companiilor de produse alimentare (incluzând Nestle, Campbell’s Soup, KraftFoods şi PepsiCo) care au avut drept partener Senomyx.

Iată o parte din produsele ce conţin potenţiatori de gust realizaţi de Senomyx, precum și vaccinuri și medicamente la fabricarea cărora au fost utilizate linii celulare derivate din fetuși avortați:

1. Produse marca Pepsi:

– Toate băuturile Pepsi normal şi light;
– Mountain Dew;
– Lipton Ice Tea;
– Frappuccino.

2. Produse Nestle:

– Toate băuturile pe bază de cafea de tip „3 în 1”
– Produse Maggi ca supă la plic, ketchup, cubuleţe de supă sau arome instant, sosuri, tăiţei instant.

3. Kraft: orice sortiment de gumă de mestecat (da, chiar şi Hubba-Bubba!)

4. Cadbury:

– Bomboane Fruit Mania
– Bomboane mentolate
– Sour Cherry Blasters
– Dropsuri Halls

5. Vaccinuri:
– MMR II
– ProQuad
– Varivax
– Pentacel
– Vaqta (hepatită A)
– Havrix (hepatită A)
– Twinrix (hepatită A şi B)
– Zostavax
– Imovax

6. Medicamente:

– Pulmozyme (medicament pentru fibroza chistică)
– Enbrel (medicament pentru artrita reumatoidă)

Potenţiatorii de gust fac ca alimentele care îi conțin să ne pară foarte plăcute la gust, dar au efecte nocive asupra organismului. Dintre aceste efecte nocive menţionăm: afectarea sistemului nervos, distrugerea neuronilor din centrul saţietăţii din talamus (ceea ce face să ne dorim să consumăm la nesfârşit acel aliment), afectarea măduvei hematopoietice cu declanşarea de leucemii sau anemii, cancere, alergii etc.

Citiţi şi:

Din ororile lumii moderne

Video şocant! Cea mai mare companie americană de avorturi recoltează creierul unui copil avortat care încă trăia!

Pepsi experimentează cu insecte ca sursă de proteine pentru snackuri

 

yogaesoteric
20 decembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More