Confiscarea copiilor de „sărbătoarea” demonică Halloween în mall-uri din București: „Zbor pe mătură virtuală”, „Călătorie cu liliacul”, „Mall-ul bântuit”, „Concurs de costume înfricoșătoare”

Cel puțin două mari mall-uri din Capitală au organizat de „sărbătoarea” demonică Halloween evenimente la care au fost invitați și au avut intrare liberă părinți cu copii și de 5 ani!

Astfel, într-o postare pe pagina de Facebook a unui mare mall din București – Park Lake –, se anunța că între 30 octombrie și 5 noiembrie se organiza o expoziție, unde pe copii îi așteptau experiențe precum:

Zbor pe mătură virtuală – copiii vor zbura pe o mătură virtuală și vor colecta cristalele pentru a pătrunde în lumea magică.

Călătorie cu liliacul – cu ajutorul senzorului, copiii vor zbura precum un liliac pentru a ateriza în siguranță în turnul înalt al castelului.

Scheletul care protejează castelul – utilizatorii își vor folosi corpul pentru a se transforma într-un schelet prietenos virtual, care apără castelul de fantome.

Mall-ul bântuit – utilizatorii vor explora un mall bântuit de fantome și vor avea misiunea de a-l proteja, totul în realitate virtuală.

Cufărul – copiii își vor folosi imaginația pentru a dezlega misterul, cu ajutorul senzorului de hand-tracking, pentru a găsi codul secret și a debloca cufărul de pe masă.

Dovlecii prietenoși – copiii vor fi așteptați de dovlecii prietenoși și vor interacționa cu aceștia pentru a realiza scorul cel mai mare și pentru a finaliza experiența.

Un alt mall din București – Veranda – a organizat un „Concurs de costume înfricoșătoooare”: „Mici vrăjitoare, supereroi curajoși, pirați aventuroși sau creaturi magice, toată lumea are șansa să strălucească pe scenă. Pregătește-i ținuta copilului tău și hai la defilare pe 31 octombrie!

În atenția părinților care consideră că astfel de evenimente, dominate de duhul întunecat al culturii morții, sunt inofensive pentru copiii lor:

Costumele îl inițiază pe copil într-o lume a duhurilor rele, a morților. Imagistica întunecată pe care o propune această pseudo-sărbătoare cred că ar fi cazul să ne spună totul. A îmbrăca un costum, a intra într-un rol, chiar dacă în joacă, nu e deloc o joacă, ci poate deveni ceva foarte serios. Noi, creștinii, chiar credem că aceste spirite malefice există. Așadar, credeți că ele rămân nepăsătoare la aceste invocări pe care le facem prin jocurile de Halloween? Încă o dată, cred că nu conștientizăm ce înseamnă cu adevărat magia și care este puterea ei. Magia este foarte eficientă și foarte periculoasă. De asta nu știu dacă se îndoiește cineva. Ceea ce nu realizăm însă este faptul că vizualizarea unor fantasme nu înseamnă altceva decât invocarea acelor spirite. Acest aspect îl aflăm din manualele de magie. De asemenea, intrarea în rolul unor spirite, intrarea în comunicare voită cu acestea poate să deschidă poarta către o astfel de însoțire” – avertizează cunoscutul cercetător Virgiliu Gheorghe.

*******

Adrian Papahagi

Adrian Papahagi susține că Halloween-ul ar fi o „sărbătoare creștină” și cine crede altfel este „prostovan”. Patriarhia Română afirmă că Halloween-ul are origini păgâne și îndeamnă la practici oculte.

Profesorul Adrian Papahagi, cunoscut drept inițiatorul petiției eșuate de schimbare a datei Paștilor, susține acum că Halloween-ul ar fi o „sărbătoare creștină”.

Într-o postare pe facebook, Papahagi i-a numit „prostovani” pe cei care cred că așa-zisa sărbătoare ar avea legături cu demonismul și a comparat monștrii de Halloween cu ouăle roșii de Paști.

Halloween nu înseamnă Hell will win (Iadul va învinge), cum vor începe să scrie toți prostovanii pe facebook în câteva zile, ci „All Hallows E en/Eve” adică Ajunul Tuturor Sfinților.

E o sărbătoare creștină de pomenire a morților.

Sigur, ca și Crăciunul cu bradul, cadourile și moșul sau Paștele cu iepurașul și ouăle, vechea sărbătoare creștină e asaltată de kitschul consumist (care are și el hazul lui, dacă știm să separăm lucrurile)”, a scris Papahagi.

De remarcat că afirmațiile lui Papahagi vin în contradicție cu poziția Bisericii Ortodoxe Române, al cărui membru, teoretic, este.

Anul trecut, Patriarhul Daniel critica, chiar în perioada aceasta, „așa-zise sărbători care pun în centru mai mult frica decât bucuria, mai mult moartea decât viața, mai mult urâtul decât frumosul”.

Referința la Halloween este evidentă.

De altfel, într-un comunicat al Patriarhiei Române, instituția a deplâns introducerea acestei așa-zise sărbători în viața copiilor și familiilor române.

În document, Patriarhia Română afirmă că, departe de a fi o sărbătoare creștină, Halloween-ul „îşi are originea în adorarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească”.

Mai mult, Patriarhia a atras atenția că „sub pretextul distracţiei, elevii sunt invitaţi şi chiar îndemnaţi la practici oculte şi la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent”.

Catolicii critică Halloween-ul

Și în lumea catolică, reacțiile sunt contrare celei exprimate de Adrian Papahagi. Episcopii romano-catolici din Polonia au luat atitudine împotriva Halloween-ului, spunând că este o sărbătoare păgână, periculoasă pentru copii, datorită caracterului ei diabolic, și au cerut credincioșilor să o respingă, după cum relata Doxologia, site-ul oficial al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Citiți și:
Un fost satanist avertizează creștinii cu privire la pericolele Halloween-ului
De ce trebuie să fie urgent interzis Halloween-ul! Invocarea forțelor malefice, cauza ocultă a morții tinerilor din clubul Colectiv

 

yogaesoteric
10 noiembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More