Controlul, ce este realizat cu viclenie, al conștiinței şi manipularea, ce se efectuează pe ascuns, a naţiunilor

Subversiunea ideologică este pusă la cale pe ascuns de servicii specializate din ţări neprietene împotriva unor naţiuni ce sunt declarate ţintă.

Războiul psihologic se desfăşoară în zilele noastre folosind mijloace moderne neconvenţionale, unele dintre acestea urmărind în esenţă manipularea conștiinței a unor mari colectivităţi din ţări considerate inamice. Această manipulare constituie o parte a unui proces mai larg cunoscut generic sub numele de brainwashing sau spălarea creierelor, care se desfăşoară foarte lent şi este împărţit în patru etape de bază.

Grupurile de oameni care fac obiectul manipulării renunţă, fără să fie constrânși prin recurgerea la forţă, la un set de idei politice, religioase sau atitudini sociale, după ce au fost în prealabil „convinși” să adopte un set nou de idei şi valori, ce sunt opuse celor vechi.

Prima etapă a acestui proces constă în ceea ce este cunoscut sub numele de „demoralizarea naţiunii”. Se întinde pe o perioadă de minimum 15-20 de ani, necesari pentru educarea unei noi generaţii a ţării ce este inamică în spiritul ideologiei ce este dorită de duşman.

Persoanele supuse acţiunilor de disoluţie morală, de propagandă şi subversiune nu sunt capabile să evalueze informaţiile adevărate pe care le receptează, chiar dacă sunt puse în faţa unor documente şi dovezi autentice.

A doua etapă este destabilizarea naţiunii şi durează între 2 şi 5 ani. De această dată sunt luate în vizor aspecte esenţiale ca economia, relaţiile externe, sistemul de apărare al ţării, şi în consecință acțiunile specifice acestei etape pot fi observate fără prea mare dificultate în aceste zone sensibile, apărarea sau economia ţării ţintă.

Următoarea etapă, a treia, constă în declanşarea crizei. O ţară poate fi adusă în pragul crizei în circa şase săptămâni, atunci când se urmăreşte schimbarea violentă a puterii în stat şi a economiei sale. După aceasta va urma pentru un timp nedefinit o perioadă de aşa-zisă „normalizare”, o expresie cinică, împrumutată de la propaganda sovietică după invadarea Cehoslovaciei în 1968, când primul secretar al PCUS, tovarăşul Leonid Brejnev, a spus: „Acum situaţia cu fraţii din Cehoslovacia a fost normalizată”.

Ce se petrece în prezent în ţara noastră prezintă toate semnele că aceasta este supusă de mai mult timp unui adevărat război psihologic destabilizator, menit să dezarmeze în plan psihic populaţia şi să-i dinamiteze valorile fundamentale tradiţionale, care constituie baza coeziunii unei naţiuni.

Într-un faimos interviu, locotenent-colonelul Iuri Bezmenov, un fost agent sovietic antrenat de KGB, expert în tehnici de subversiune şi în războiul psihologic, refugiat în Statele Unite, a dezvăluit multe dintre secretele acestui război neconvenţional din umbră, puţin cunoscut publicului larg, dar care are efecte devastatoare pe termen lung asupra naţiunilor considerate drept ţinte.

(Interviul integral poate fi urmărit aici, în limba engleză.) 

Citiți și:

Noam Chomsky: 10 strategii de manipulare a populației aplicate zi de zi de «elite»

Fiinţele umane sunt înrobite prin intermediul unui câmp de manipulare şi de control psihomental orchestrat în mod abil şi subversiv… yogaesoteric

17 iulie 2019 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More