Controversatul miliardar-investitor Paul Singer, care controlează pe piaţa românească Fondul Proprietatea, seamănă panică pe Wall Street

„Pregătiţi-vă să se dezlănţuie iadul. În scurt timp va fi un masacru pe pieţele financiare”


Miliardarul Paul Singer are o serie de estimări sumbre pentru Wall Street şi a construit un fond de investiţii de 5 miliarde de dolari, pregătindu-se pentru ceea ce el a descris ca fiind „un iad care aşteaptă să se dezlănţuie”, scrie Marketwatch.

Singer, care conduce fondul de investiţii de 33 de miliarde de dolari Elliot Management, a scris într-o scrisoare recentă către acţionari că tendinţa acţiunilor de a „levita” mai sus decât ar trebui, precum şi volatilitatea scăzută din piaţă, cel mai probabil vor duce la un masacru pe termen scurt în pieţele financiare.

„Având în vedere hotărârea factorilor de decizie în cadrul politicii monetare de a face orice pentru a preveni următoarea prăbuşire a pieţei, credem că volatilitatea scăzută şi actul magic de levitaţie al acţiunilor va eşua. Şi atunci iadul se va dezlănţui, un scenariu lamentabil care va prezenta oportunităţi care sunt în aceeaşi măsură efemere şi extraordinare. Singura modalitate de a beneficia de pe urma acelor oportunităţi este să avem deja acces la capital.”

Fondul de hedgeing a strâns 5 miliarde de dolari în ultimele săptămâni, iar banii vor fi puşi la „lucru” când încrederea investitorilor le va da undă verde.

Scepticii creşterii abrupte a Wall Street-ului din ultima perioadă, care a apărut pe fondul promisiunilor lui Trump pentru creştere economică, vin în lumina reflectoarelor mai devreme decât era de aşteptat, şi prezic un eşec inevitabil al preşedintelui de a-şi ţine promisiunile, lucru care ar putea trage în jos în mod violent pieţele.

Singer este printre aceia care se tem de acest scenariu. El pariază că o recesiune economică este la orizont, şi crede că, având în vedere că dobânzile sunt deja la niveluri ultrascăzute, Rezerva Federală nu va mai putea oferi un tampon de relaxare suficient, cum a făcut în criza din 2008-2009.

Singer, care a fost un critic vocal al lui Trump, s-a întâlnit cu preşedintele faţă în faţă la Casa Albă şi, potrivit rapoartelor, a donat bani pentru învestitura sa de pe 20 ianuarie.

Fondul american de investiţii Elliott controlează pe piaţa românească Fondul Proprietatea prin intermediul Manchester Securities şi Beresford Energy Corp, fiind cel mai mare acţionar, cu 22% din capital.

FP are o capitalizare de 9,31 mld. lei, ceea ce înseamnă că participaţia fondului Elliott are o valoare de 2,04 mld. lei (445 mil. euro). Fondul american Elliot, înfiinţat de miliardarul Paul Singer, supranumit în cercurile financiare internaţionale Bestia Neagră sau Vulturul de pe Wall Street pentru modul în care a câştigat miliarde de dolari de pe urma unor companii şi naţiuni falimentare, are în administrare la nivel global active de 27 mld. dolari, potrivit Forbes.

Citiţi şi: 
Moare acum dolarul? Rusia și alte țări BRICS părăsesc sistemul bancar global pentru unul bazat pe aur

Caracatiţele financiare ale lumii: GOLDMAN SACHS 

Ordinea economică mondială se prăbuşeşte, iar economia lumii s-a apropiat periculos de aproape de o nouă și inevitabilă recesiune 
 

yogaesoteric

29 iunie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More