Copiii ruși sunt hărțuiți și abuzați din cauza naționalității lor

Organizația pentru Drepturile Omului Salvați Copiii raportează că elevii ruși din școlile daneze sunt hărțuiți și abuzați din cauza naționalității lor.

După ce a fost abordat de mai mulți părinți care se plâng că micuții lor se confruntă cu hărțuirea doar pentru că sunt ruși, Salvați Copiii s-a angajat într-un efort de a aborda școli și instituții pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această problemă.

Putem vedea că este o mare problemă. Le este frică să fie trimiși la școală dimineața și pretind că au dureri de stomac”, a declarat Jon Kristian Lange, consilier principal la Salvați Copiii, pentru postul danez TV2. Lange a subliniat, de asemenea, noua tendință de abuz online care vizează rușii. „Unul dintre aspectele pe care este necesar să se concentreze este acest ridicol ciudat online de a fi rus, cum ar fi dansezi urât ca un rus sau meme-urile în care lumea arată rău ca un rus”, a spus el.

Situația are caracteristicele primelor zile ale pandemiei covid, când asiaticii s-au confruntat cu abuzuri similare, deși în acel caz presa a relatat despre asta, în timp ce presa tace în mare măsură sau este inclusiv complice valului actual de rusofobie.

Potrivit lui Lola Møldrup Hansen, profesor la Bankagerskolen din orașul Horsens, copiii ruși sunt hărțuiți, batjocoriți și numiți „spioni ruși”.

Supervizorul Vibeke Stensgaard a spus că ura creează un mediu nefast pentru copiii mici care simt că sunt amenințați.

În plus, voci tulburate, dar proeminente din Ucraina, cer acum cu nerușinare genocidul copiilor ruși. Mass-media aservite și instituțiile culturale sunt în întregime responsabile pentru valul de rusofobie care a cuprins lumea de la începutul războiului din Ucraina. Virulența a fost alimentată parțial de funcționari publici, cum ar fi reprezentantul SUA Eric Swalwell (democrat, California), care a sugerat că toți studenții ruși care frecventează colegiile americane ar fi necesar să fie expulzați din țară.

Rușii obișnuiți, care nu au absolut nimic de-a face cu administrația Putin, sunt demonizați de aceleași entități care în mod constant semnalează necesitatea de a învinovăți rase sau religii întregi pentru acțiunile unor puțini. Cu excepția cazului în care aceste persoane sunt europeni albi, desigur.

Citiți și:
Un gânditor rus ca remediu contra sovietolatriei și rusofobiei
România: După dictatura sanitară, ni se pregătește dictatura militară. Moscova: Vladimir Putin vrea să facă din Rusia de azi un fel de URSS țaristă

 

yogaesoteric
18 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More