Cornel Nistorescu: „Se relansează o strategie menită a umple Romania de victime, de ruine, de frică și de îndoială.”

 

„O Românie fără hoție” începe să atârne pe tot felul de panouri publicitare. Mai ales în Transilvania. Dacă vii cumva de afară, începi să îți păzești buzunarele. Dacă ai de gând să investești într-o țară ce pare dominată de hoție, te răzgândești. Faci cale întoarsă sau, dacă ești mai tare de înger, te gândești că poți să te descurci. La o adică, într-o asemenea țară toate se rezolvă. Ceea ce este și adevărat! Şi nu de ieri, de azi, ci de sute de ani. Dezbinată de la vârf până în mijlocul familiilor chiar și în paturile acestora, România a supraviețuit cu toate regimurile și cu toate păcatele.

Campania anticorupție din timpul regimului Traian Băsescu s-a dovedit a fi paravanul celor mai cumplite tunuri, afaceri, hoții, aranjamente etc. Una dintre acestea (Afacerea Băneasa a ajuns și-n Asia și peste Ocean și a devenit subiect de campanie electorală americană).

Alegerile parlamentare dintr-un incert 6 decembrie, lipsite de proiecte majore, încearcă să readucă în centrul atenției lupta anticorupție. Tehnologia de reprimare a adversarilor a fost transformată într-un pretext politic de exterminare a unui fenomen, inclusiv al „practicanților” acestuia. Adică repornirea DNA și stârpirea hoției. Un fel de politică a la Vlad Țepeș cu cătușele pe post de țepe. Cu gândirea secătuită a unor generali, activi sau rezerviști, se construiește un plan de purificare socială păgubos. Va fi ordin și politică de stat. Nu mai fură nimeni! Cu excepția celor care ne conduc. Se relansează o strategie menită a umple România de victime, de ruine, de frică și de îndoială.

Populația țării este chemată la luptă, „Hai s-o distrugem împreună!”. Site-ul grupării îndeamnă fățiș! Eventual, donează-ne și nişte bani! Cum o poți face? Simplu! Îţi arătăm noi! Poți să ne și promovezi, zice site-ul acestui partid bicefal. Şi ce vei obține? Un agronom purtat pe la Nisa, un hiper-cinstit care a păzit la casa Doinei Cornea pe vremea Securității, o odraslă de milițian care reprezintă parțial interesele României ca să rămână loc și pentru ale altora, și care, în cel mai prost și ineficient guvern din câte a avut țara în ultimii 30 de ani, a fost în stare să propună tot soiul de propagandiști, nulități și impostori în poziție de miniștri (Cristian Ghinea, Adrian Baciu, Cristina Guseth, Raluca Prună sau Vasile Dâncu etc).

Compatrioții noștri sunt chemați să dea înălțime politică unui pitic în materie de gândire și unui uriaș beneficiar de fonduri europene. Barna și Cioloș vor să pună bazele unei „Românii fără hoție”, fără să clarifice dosarele care îi privesc. Ale lor nu se pun! Iar vinovații să fie stabiliți în piața publică, pe bază de urlete, vot și mesaje telefonice.

De bună seamă că privirea injectată de ură tulbură judecata și poate produce propoziții sau gesturi scăpate de sub control. Adică un program politic devastator. România nu va fi un spațiu al proiectelor și al relansării progresului, ci al vânătorii de vrăjitoare. Ura celor de la USR PLUS concentrată la adresa PSD-ului a produs o ideologie care tinde să îi vizeze pe toți adversarii. O grupare de zăltați are doar viziuni mecanice de lăcătuș auto ajuns în fața unor situații complicate. Cităm din produsul sub-intelectual și sub-politic al acestui grup de tineri politicieni lipsiți de imaginație, de program și de ideal românesc (mai ales): „România e ca o mașină cu rezervorul spart! Acum faci plinul, peste 15 minute rezervorul e aproape gol. În stilul ăsta, nu ajungi prea departe. Știm prea bine cine ne tot găurește rezervorul de 30 ani încoace, majoritățile politice din Parlament creează și apără mecanismele hoției. În ultimii 4 ani, USR PLUS a demascat hoția din Parlament. Dar nu este destul. Vrem să facem mai mult de atât. Ajută-ne să o stopăm ca să obținem astfel resursele necesare pentru a moderniza educația și sănătatea. Hoția s-a umflat pentru că a fost sprijinită politic. Deci tot politic poate fi distrusă. Hai s-o distrugem împreună!”

Ajutați-i! Dacă aveți, dați-le bani dar păziți-vă buzunarele! Şi dacă peste hotare veți fi tratați ca hoți, pungași și ce mai presupune hoția, nu vă mirați! Tot voi ați acuzat țara de această racilă și ați promovat acest partid extremist cu iz de tufă sălbatică, nu de măr înflorit (pentru că Dacian Julien Cioloș este și horticultor!)

Post scriptum. Pentru a înțelege mai bine judecata celor de la USR PLUS vă propunem să faceţi inventarul complet al semnificațiilor cuvântului hoție! Veți înțelege că ne aflăm în fața celui mai hoțesc slogan propagandistic.

Citiţi şi:

De ce ni se spune adeseori că suntem hoți şi proşti?

SRI – Serviciile Ne…Române de Interese sau am putea spune Serviciile Române de… Infracțiuni

 

yogaesoteric
15 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More