Corporațiile woke și ostilitatea lor față de maternitate și familie
Corporațiile din America adoptă o poziție anti-familie ca răspuns la decizia Curții Supreme cu privire la avort. În decizia din 24 iunie, judecătorii Curții Supreme de la Washington au răsturnat sentința Roe vs. Wade prin care, în 1973, aceeași Curte a legalizat întreruperea sarcinii pe teritoriul întregii țări.
În sentința din iunie 2022 se menționează: „Constituția nu conferă dreptul la avort” și „avortul prezintă o profundă chestiune morală”, lăsându-se la latitudinea fiecărui stat să reglementeze avortul. După decizia Curții Supreme, statul Missouri a anunțat că este primul stat american care interzice avortul.
Modul cum au reacționat la această decizie corporațiile woke arată cât de ostile sunt acestea familiilor americane, scrie, într-un editorial pentru Fox News, senatorul republican Marco Rubio, care reprezintă Florida în Senatul Statelor Unite. Redăm în traducere conținutul editorialului:
„A fi mamă sau tată este cea mai importantă ocupație pe care oricare dintre noi o poate avea. Părinții sunt primii profesori, primele autorități și primul cler. Ceea ce facem are un impact direct asupra vieții copiilor noștri, dar și asupra comunităților noastre și, în cele din urmă, asupra națiunii noastre. A fost un principiu valabil în toată istoria consemnată. «Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care se cuvine să o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea», suntem îndemnați în Pildele lui Solomon [22:6].
Dar ce se petrece atunci când prima obligație a unei mame sau a unui tată nu mai este față de familia lor, ci față de angajator?
A fost o vreme când cele mai mari corporații ale națiunii noastre făceau parte din Main Street la fel de mult ca și din Wall Street. Ei sponsorizau picnicuri, echipe de juniori, cercetași și multe altele. Făceau parte din structura comunităților noastre.
În multe privințe, a fost o tradiție unică americană. Ne bazam pe companiile private care ofereau [posibilitatea] unei munci cu sens și demne. Și, din punct de vedere istoric, obiectivele acelor afaceri erau orientate către producția utilă. În cele mai bune perioade ale [istoriei] noastre, această aliniere instituțională a creat locuri de muncă stabile în masă, ceea ce a asigurat baza unei vieți demne. Cu alte cuvinte, corporațiile americane obișnuiau să promoveze [în trecut] binele comun.
Aceasta nu se mai petrece [astăzi].
După sfârșitul Războiului Rece, elitele noastre corporatiste au început să se considere mai degrabă cetățeni ai lumii decât americani patrioți. Consecințele au fost considerabile, iar aceasta a dus dus la pierderea a milioane de locuri de muncă în America. Principiul pe care s-au bazat a fost că, dacă forța de muncă este mai ieftină în străinătate, atunci produsele este mai bine să fie fabricate acolo. La urma urmei, dacă toți suntem cetățeni ai globului, atunci familiile și comunitățile americane nu sunt mai importante decât cele din Mexic, China sau Vietnam.
Distrugerea comunităților americane, de la Baltimore și Detroit până la Manchester și Greenville, este bine documentată. Dar un aspect mai puțin înțeles este modul în care această reorientare în direcția globalistă a influențat comportamentul în sfera corporatistă. Au dispărut vremurile în care corporațiile constituiau doar o parte a vieții lucrătorilor. Astăzi [corporațiile] așteaptă ca munca să ocupe întreaga viață [a angajaților].
Astfel, companiile de pe Wall Street cer angajaților să muncească peste 80 de ore pe săptămână. Marile companii de tehnologie au aceleași așteptări, deși caută să le facă munca mai „confortabilă” oferindu-le acces la capsule pentru ațipit, fotbal de masă și mâncare gratuită. Mesajul este clar: casa ta este aici. Și din moment ce casa ta este la serviciu, nu ai timp pentru ceea ce ar fi firesc să fie de fapt casa: pentru familie, credință și comunitate.
Însă atitudinea anti-familie se extinde mult dincolo de marile finanțe și Big Tech. Să ne gândim numai la reacția celor mai mari companii americane la recenta decizie a Curții Supreme de a anula legea Roe v. Wade. Nenumărate companii, precum Disney și Dick’s Sporting Goods, au emis declarații de solidaritate cu „persoanele care pot rămâne însărcinate” și au promis dolari corporatiști pentru a ajuta femeile să călătorească peste granițele statelor pentru a face avort. Un angajat de la Walt Disney World, Jose Castillo, a mărturisit că această compania adoptă o poziție politică, oferind rambursări ale călătoriilor pentru avorturi.
Acest fapt dezvăluie mai multe aspecte, unele evidente, altele mai puțin vizibile.
În primul rând, dezvăluie degradarea culturală în rândul liderilor din sfera afacerilor ai națiunii noastre. Toți acești directori executivi de corporații au urmat universități de elită, merg la aceleași conferințe și sunt membri ai acelorași cluburi – și toți cred că avortul este „moral”, „sănătos” și un „drept al omului”. Ei nu pot să conceapă că alți oameni pot să gândească altfel, chiar dacă, din punct de vedere statistic, jumătate dintre angajații lor sunt probabil îngroziți de perspectiva că munca lor contribuie la moartea unui copil nenăscut.
În al doilea rând, reflectă existența unei intenții pervertite de profit. Chiar dacă nu le cred pe deplin, directorii executivi repetă formulele standard woke, deoarece semnalarea virtuții de către elitele [corporatiste] poate fi profitabilă. Adoptarea retoricii activiștilor progresiști îi va ajuta să se afirme în sălile de ședințe și la cocktail-uri, asigurându-le, în același timp, fluxul liber de bani de investiții de la instituții tot woke, cum sunt BlackRock și Vanguard.
Și în al treilea rând, [atitudinea lor] reflectă un dispreț teribil față de maternitate și familie.
Toată lumea știe că a avea copii reduce drastic timpul de lucru al mamei, mai ales [dacă ea are în grijă] copii sub 6 ani. Este imposibil – și de fapt ceva de nedorit – ca viața noastră să se reducă la munca noastră atunci când avem și o viață acasă, căreia este nevoie să ne dedicăm. Dar, în perspectiva unei corporații, un copil înseamnă o distragere a atenției.
„Ești bătrână și ai copii, așa că nu ai unde să mergi”, i-a spus directorul unei companii de comerț uneia dintre cele mai capabile angajate ale sale, care s-a petrecut să rămână însărcinată cu al doilea ei copil. Aceste cuvinte au impact. Ele transmit femeilor un mesaj, nu foarte subtil, că locul lor este pe platforma comercială sau la birou, iar orice altceva va pune piedică avansării lor în carieră. Și că faptul de a contribui la profitabilitatea pe termen scurt a companiei constituie singurul aspect care contează în viață.
O astfel de concepție devalorizează femeile și este nocivă pentru națiunea noastră. Binele comun nu este determinat de profiturile corporatiste – el implică mulți factori impalpabili, dar plini de sens. America are nevoie de corporații puternice pentru a se menține în competiție în secolul 21, dar câștigarea unei mari competiții între puteri cu China comunistă este fără sens dacă abandonăm acele valori care au făcut America măreață: familia, credința și comunitatea.”
Senatorul republican Marco Rubio, care reprezintă Florida în Senatul Statelor Unite
Citiți și:
Contra-revoluția din SUA: După restrângerea avorturilor, urmează interzicerea căsătoriilor homosexuale?
Corporatismul, sclavagismul modern
Evadarea din corporatism este necesară
yogaesoteric
10 octombrie 2022