COVID-19. Dincolo de prostie, ce justificare aveți pentru panică?


În timp ce China demonstra că este capabilă să țină sub control epidemia cu noul coronavirus (COVID-19), având zeci de mii de cazuri confirmate, Europa a intrat în stare de șoc după ce a înregistrat numai câteva sute de cazuri. Pare că lumea „civilizată” este nu doar mult mai sensibilă, ci și capabilă să demonstreze o lipsă sinucigașă de echilibru și demnitate. Aproape nu mai este necesar să fie demonstrat faptul că „superioritatea” occidentală se manifestă prin gesturi și acțiuni de o prostie specifică maselor controlate la o singură apăsare de buton, declicul fiind asigurat de o mass-media idiotizată și idiotizantă!

Înainte de a lua cu asalt magazinele și farmaciile, înainte de a arunca fără sens cu bani pe produse ale căror prețuri au explodat fără ca autoritățile să miște un deget pentru a sancționa speculanții, să privim rațional cifrele. Statistica ne obligă la rațiune și calm.

Dacă în China și chiar la Wuhan oamenii şi-au păstrat decența și demnitatea, în România s-au dat de ceasul morții înainte chiar de a avea un caz confirmat. Când Italia avea 5,38 cazuri la suta de locuitori, părea deja sfârșitul lumii! Ce vor face europenii când vor avea 38,86 cazuri la suta de locuitori într-un oraș, așa cum arătau cifrele la Wuhan?

Ce argumente să mai aduci pentru a înțelege că principalele pericole sunt isteria, panica și acțiunile necugetate determinate de prostie și lipsa informațiilor?
Ce face mass-media din România este condamnabil, iar Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) își demonstrează încă odată incapacitatea de a controla generatorii de dezinformare și isterie în masă.

Privind de departe, se vede clar cum europenii „superiori” își devoalează instinctele primare. Mai mult, se vede cât de ușor sunt manipulați și dirijați, explicație pentru absolut toate erorile politice și economice în care se scaldă întreaga Europă.


Citiți și:

Coronavirusul și Big Brother
Umor stenic despre… situaţia cu coronavirusul


yogaesoteric
5 aprilie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More