Creșterea aberantă a facturilor la gaze și electricitate este cauzată de modul în care Orban, Cîțu și Iohannis au conceput „liberalizarea”. Ca să știți

În urmă cu trei ani, așa-zisul mediu academic economic românesc (în fapt, un cuib de influenceri bovarici care nu se ridicau deasupra nivelului „autorilor” de ciripiri pe tuiter) și birocrația din BNR erau foarte speriați de OUG nr.114/2018. Au făcut mega-scandal în presă, la ambasade, la FMI, la UE etc. Au emis și o scrisoare deschisă contra acestei OUG.

Reamintesc că OUG nr.114/2018 plafona prețurile la gaze și punea o taxă pe profiturile excesive, pe activele bancare și pe comisioanele administratorilor de fonduri de pensii. Actul normativ respectiv a fost torpilat ca și când ar fi fost amenințarea capitală contra „capitaliștilor” noștri de cumetrie.

Imediat ce a venit la guvernare, Orban, ajutat de unul dintre postacii din poză, a desființat toate aceste dispoziții care, azi, ar fi putut fi o plasă de siguranță pentru sărăciții României. Cîțu, cel mai rău și guraliv dușman plătit al acestei legi, era pe atunci ministru de finanțe. Și el, și Orban, au fost înfipți în acele posturi de K. Werner Iohannis, deși serviciile secrete știau că sunt și bețivi, și cu trecut infracțional. Și sponsorii lor corporatiști știau, dar exact astea i-au recomandat: vocea, talentul și vulnerabilitățile trecutului.

Asta ca să știți de unde vi se trage ceea ce pățiți acum și ceea ce veți îndura în următorii 2-3 ani.

Creșterea aberantă a facturilor la gaze și electricitate este cauzată de modul greșit în care cei trei, mai sus enunțați, și consultanții lor, au conceput „liberalizarea”.

România s-a împrumutat cu 57 de miliarde de euro în doi ani de plandemie, la cea mai mare dobândă din Europa (azi e cam 5,4% pe an – comparați cu dobânda de minus 0,3% pe an la care se împrumută Franța și veți ameți).

Prima veste proastă este că acești bani este necesar să fie restituiți. Va dura, probabil, 30 de ani. Eu voi fi fost pensionar la finalul acestei perioade, iar statul o să-mi spună să aștept, căci prioritatea sa va fi fost restituirea acestui împrumut. La fel și toți viitorii pensionari din generația mea. Generația fiicei mele va avea vârsta mea de acum – și toți vor fi cocoșați de această datorie, iar educația, sănătatea și cultura copiilor lor vor fi lăsate la urmă, pentru a da prioritate acestui măreț proiect de plată a datoriilor țării.

A doua veste proastă este că țara se va mai împrumuta în cei doi ani care urmează – poate chiar mai mult de 57 de miliarde de euro. De ce? Pentru că la butoane sunt indivizi nepricepuți, care nu stăpânesc managementul – știu doar să se împrumute și să împartă comisioane și să vândă indulgențe, într-un complex sistem de conflicte de interese, uși rotative și corupție menit să mențină monopolurile în mâinile cui se vrea și să dea siguranța și stabilitatea privatizării profiturilor și ale socializării pierderilor.

A treia veste proastă este că nu există veste bună – tipii de la butoane vor rămâne la butoane și după plandemie. Găsesc ei motive să manipuleze populația prin frică, sărăcire și înfometare, pentru a-i convinge să îi voteze din nou.

Cu toate acestea, zic să fim optimiști, totuși: hai Liberare!

Autor: Av. Gheorghe Piperea

Citiți și:
Gheorghe Piperea: „Numai că societatea de azi este o oală de fierbere sub presiune, care are nevoie de supape, de debușee”
Gheorghe Piperea despre cum păpușarii stăpânesc națiunile și prin firmele de consultanță. Cazul McKinsey & Company

 

yogaesoteric
13 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More