Criza financiară aduce profituri record pentru grupul Rothschild

 

de Mihai Vasilescu

În contextul crizei financiare, lipsa de lichidităţi a determinat multe bănci de investiţii să îşi restrângă afacerile, unele dintre ele s-au aflat chiar în prag de faliment. Totuşi există şi bănci de investiţii cărora criza le prieşte de minune. Printre acestea se află şi grupul Rotschild din Marea Britanie.

Aceasta a anunţat recent rezultate financiare foarte bune în ciuda crizei creditelor, încetinirii creşterii economice şi ameninţării cu recesiunea. Grupul a raportat o creştere cu 31% a profiturilor în condiţiile în care majoritatea marilor bănci de investiţii se situează pe o pantă descendentă.
 
Davide de Rothschild, preşedintele Grupului a dezvăluit cu această ocazie şi faptul că în perioada următoare se va implica mai mult în afacerile din domeniul alimentar şi agricol. 
Grupul Rotschild a încheiat deja un acord de cooperare cu Rabobank, una din cele mai mari instituţii financiare globale, care oferă finanţare şi consultanţă în domeniul alimentaţiei şi agriculturii.

Ca parte a  acestei afaceri, Rabobank cumpără un pachet semnificativ de acţiuni (7,5%) la una din companiiile cheie ale imperiului Rotschild din Marea Britanie, Rothschild Continuation Holdings. Astfel, Rabobank devine cel de-al treilea mare investitor pe lângă familia Rotschild  şi grupul Jardine Matheson care deţine 20% din acţiunile Grupului, în urma unei fuziuni cu o bancă daneză.

Citiţi şi:

SUA cere imunitate de la Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a-şi acoperi subvenţiile agricole ilegale

Dictatura financiară, soluţia dictată de grupul Bilderberg pentru rezolvarea crizei actuale


24 noiembrie 2008
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More