Cu 48 de ore înainte ca atacul terorist de la Paris să aibă loc, un cont Twitter posta numărul exact de morţi şi de răniţi!

 
Reţeaua de socializare Twitter a fost în „flăcări” câteva zile în luna noiembrie 2015 când un cont a anunțat numărul de morţi şi de răniţi ai atentatelor de la Paris înainte cu două zile ca acest tragic eveniment să aibă loc!

Postările Tweet nu pot fi editate. O dată ce au fost postate, ele includ automat data şi ora din momentul postării, și nimeni nu le mai poate modifica. Ele doar pot fi șterse ulterior. Aceste aspecte i-au încurajat pe mulţi să afirme că Tweet-ul postat din contul PZFeed Ebooks era autentic.

 

Ipoteza existenței unei sinistre conspiraţii în spatele atacurilor de la Paris din luna noiembrie 2015 a fost alimentată din plin de această postare Tweet. Numeroşi internauţi s-au întrebat atunci cum este posibil ca pe o reţea de socializare să fie publicate informații despre un atac terorist care avea să se petreacă peste două zile, numărul victimelor indicate în postare fiind foarte apropiat de cel care s-a înregistrat în realitate?

Răspunsul ar fi, după explicaţiile celor care nu subscriu ipotezei existenței unei conspirații, o încrucişare uluitoare de coincidenţe şi noroc chior. Contul PZFeed Ebooks era un bot (denumirea provine de la cuvântul „robot”) – un instrument automat sau semi automat care efectuează acţiuni repetitive – care crease în mod automat titluri, utilizând postările unui cont autentic de ştiri numit PZFeed Breaking News Feed (@pzf).

Tweet-ul bot a combinat două titluri ale unor postări mai vechi ale unor surse autentice, creând un titlu fals: „Numărul de morți în urma atacului terorist de la Paris se ridică la cel puțin 120, alte 270 de persoane fiind rănite” . Cele două bucăţi preluate şi combinate se refereau la atacul asupra unei moschei nigeriene din noiembrie 2014, care a dus la moartea a 120 de oameni şi rănirea altor 270, iar cel de-al doilea era despre atacul de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo din Paris.

Toată această situaţie ar putea fi comparată cu celebra întrebare: dacă o maimuţă ar fi lăsată singură cu o maşină de scris ar putea ea, până la urmă, să scrie toate operele atribuite lui Shakespeare?

Tweet-urile anterioare ale contului bot arătau un tipar de combinații iraţionale de titluri, ceea ce se pare că era și titlul postat cu două zile înaintea atacurilor de la Bataclan. Numărul de astfel de Tweet-uri în care contul bot a utilizat informaţii provenind de la evenimente diferite ar trebui să ne dea o idee despre cum acesta funcţiona. Este însă amețitor că două evenimente tragice fără nicio legătură unul cu celălalt au fost combinate pentru a crea un titlu fals profetic, probabilitatea ca într-o zi aceasta să se producă fiind extrem, extrem de mică.

La confuzia stârnită a mai contribuit şi faptul că numele contului care postează ştiri adevărate şi cel al contului bot sunt asemănătoare: PZFeed Breaking News Feed versus PZFeed Ebooks.

La scurt timp după apariția acestei controverse, când oamenii au început să pună întrebări, reţeaua Twitter a suspendat contul PZFeed Ebooks, ceea ce avea să pună și mai mult gaz pe foc.

Au fost oare atacurile din Paris o operațiune de tip steag fals pusă la cale cu scopul de a oferi Franței un motiv pentru a interveni masiv în războiul din Siria? Sau poate chiar pentru a declanșa un nou război mondial? Nu ar fi prima dată când se acționează după un astfel de scenariu. În sprijinul ipotezei conspirației au apărut mai apoi și alte dovezi…


Citiţi şi:

Serviciile secrete francez şi german ştiau de atacul de la Paris cu o lună înainte să se producă dar nu au făcut nimic

Dat de gol şi dovedit fără urmă de îndoială: guvernul francez a înscenat atacurile din Paris

 

yogaesoteric
27 martie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More