Cu miliarde de euro încă înghețate pentru Ungaria și Polonia, von der Leyen propune ca Ucraina să primească ajutor suplimentar de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană propune ca statele membre UE să ofere Ucrainei un total de 50 de miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi în următorii patru ani pentru a ajuta la reconstruirea țării, a declarat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, informează Rmx.news.

Mai presus de toate, crearea rezervei va oferi predictibilitate partenerilor noștri din Ucraina, va încuraja alți donatori și ne va permite să ne calculăm sprijinul financiar în funcție de situația de pe teren, deoarece știm cu toții că un război ne cere să fim cât mai flexibili posibil”, a spus von der Leyen.

Solicitarea pentru zecile de miliarde pentru Ucraina vine în același timp în care UE a înghețat miliarde de ajutoare pentru statele membre ale UE, Ungaria și Polonia, pentru așa-numitele probleme ce țin de statul de drept.

Sumele uriașe de bani care curg în Ucraina vin, de asemenea, într-un moment în care europenii se confruntă cu o inflație ridicată, sărăcie în creștere, rate mai mari ale dobânzilor și prețuri extrem de mari ale locuințelor care au scos majoritatea familiilor de pe piață.

La o conferință de presă privind revizuirea cadrului financiar multianual, von der Leyen a anunțat, de asemenea, că UE își propune să aloce 15 miliarde EUR pentru gestionarea migrației. Ea a subliniat că finanțarea va fi utilizată pentru a consolida cooperarea la frontierele externe ale UE și cu țările din afara UE pentru a ajuta refugiații din țările vecine.

Președintele Comisiei a mai spus că UE ar fi necesar să investească cu 160 de miliarde de euro în plus pentru a-și consolida competitivitatea tehnologică. Potrivit acesteia, Comisia va introduce o barieră comercială împotriva țărilor din afara UE, concentrându-se pe „o gamă limitată și restrânsă de înaltă tehnologie” pentru a-și păstra propria competitivitate.

Globalizarea și o economie deschisă sunt bune pentru Europa din punct de vedere economic, dar lumea devine din ce în ce mai geopolitică și există un număr limitat de tehnologii cheie care pot fi utilizate agresiv. Acesta este motivul pentru care problema securității economice a devenit o prioritate pentru noi și pentru mulți dintre partenerii noștri”, a subliniat ea.

Citiți și:
Finanța mondială a pus gheara pe Ucraina. Banii UE, dați pentru reconstrucție, în buzunarele JPMorgan și BlackRock
UE prelungeşte cu un an scutirea de taxe pentru importurile din Ucraina

 

yogaesoteric
31 iulie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More