Cum ar arăta lumea dacă Presa și-ar face Datoria?

Una dintre principalele cauze ale crizei dramatice prin care trece Occidentul este dispariția presei. Ceea ce se numea cândva „Presă” a fost preschimbată într-o goarnă a propagandei.

Cum ar fi fost dacă, în toamna lui 2020, Washington Post ar fi acceptat o copie după conținutul laptopului lui Hunter Biden și ar fi investigat miile de e-mail-uri, imagini, SMS-uri și alte dovezi care îl implicau nu doar pe Hunter ci și pe tatăl său, Joe Biden, în diverse acțiune imorale și infracționale?

Dar CBS, NBC și ABC?

Nu era normal ca noi, în calitate de consumatori de informații, să ne așteptăm ca acești coloși de presă „să livreze informația de o manieră imparțială, fără teamă sau părtinire, indiferent de partide, grupuri sau interese aflate în joc”, așa cum noul proprietar al New York Times declara în 1896?

Cu toate acestea, în octombrie 2020, când New York Post a publicat o serie de articole în care descria corupția familiei Biden așa cum era ea dezvăluită de laptopul lui Hunter, foarte puține organe de presă mari au îndrăznit să preia subiectul.

Mai bine zis, nu „îndrăznit” ci „decis”. Deoarece nu e vorba de nicio îndrăzneală să îți faci treaba în mod corect.

Ai fi tentat să crezi că, atunci când marile rețele de comunicare virtuală, ca Facebook și Twitter, au blocat toate discuțiile despre articolele New York Post, trusturile de presă au sărit în ajutorul colegilor de la NY Post.

Dacă unul dintre acestea ar fi efectuat o anchetă proprie despre laptopul lui Hunter, ar fi continuat Twitter să cenzureze informațiile sub pretextul că este vorba de o dezinformare rusească? Greu de crezut.

Însă niciun mare trust de presă nu a fost dispus să își pună reputația la bătaie pentru a susține libertatea de exprimare – deoarece reputația lor se bazează în totalitate pe faptul că sunt Gardienii Stângii și că a-i proteja pe Hillary, Barack și familia Biden este mai important decât orice corectitudine și onoare.

Iar laptopul lui Hunter Biden nu este decât un simptom.

De la caz la caz, majoritatea presei fie închide ochii la subiectele în care sunt implicați liberali sau democrați în fapte imorale sau ilegale, fie pretind că astfel de subiecte sunt lipsite de importanță.

Exemplele sunt cu grămada, de la spălarea lui Hillary Clinton în plăsmuirea bazaconiei RussiaGate până la lipsa totală de curiozitate față de generosul acord oferit lui Hunter Biden de Departamentul de Justiție, așa-zis independent.

Nu e de mirare că majoritatea opiniei publice este convinsă că nu există nicio dovadă care să justifice o procedură de impeachment împotriva lui Joe Biden pentru mită sau trădare.

Așa se petrece atunci când depinzi de surse de informații părtinitoare pentru a-ți forma opiniile. Mai rău: nu sunt doar surse părtinitoare, sunt și ignorante.

Să luăm de pildă cazul lui Philip Bump de la Washington Post.

Bump, un editorialist și analist prețuit, a fost pus recent în încurcătură de animatorul de podcast Noam Dworman. Bump a afirmat că nu există nicio dovadă că președintele Biden ar fi săvârșit ceva nepotrivit în legătură cu afacerile fiului său cu parteneri externi. Când Dworman a citat câteva dovezi importante, dovedind contrariul, Bump s-a ridicat și a plecat.

Interviul s-a terminat când Dworman l-a întrebat pe Bump: „Ce spui despre SMS-ul (lui Hunter) către fiica sa adultă: «Trebuie să îi dau 50% din veniturile mele tatii»?”.

Bump, individul familiarizat cu culisele Washingtonului, care modelează opinia spunându-ne ce ar vrea ei să gândim, a răspuns cu voce joasă: „Nu am nicio idee ce înseamnă asta. Nu știu. Nu am nicio idee ce înseamnă.”

Să fim foarte clari: NU VREA să știe ce înseamnă. Pentru că Bump nu este un ziarist adevărat: este un propagandist al Democraților, al ideilor și politicilor lor.

Mai mult, când Dworman l-a provocat pe Bump să răspundă cum ar fi procedat un ziarist adevărat – adică să o ia la întrebări pe fiica lui Hunter Biden – ziaristul de la Washington Post a plecat.

Dworman: A întrebat-o cineva?
Bump: Nu știu… Nu știu…
Dworman: Nu crezi că cineva ar fi cazul să o întrebe?

Ah, nu! Pentru că asta ar însemna că marile trusturi de presă ar sluji interesului public american în loc să îl slugărească pe Joe Biden.

Probabil, însă, că ceva mai nefast decât să protejeze familia Biden a făcut presa alimentând în mod constant opinia publică cu minciuni despre Donald Trump.

În timp ce fostul președinte se confruntă cu 91 de capete de acuzare și 4 dosare penale, cele mai flagrante au fost insistența de a pretinde că Trump a condus o insurecție împotriva guvernului federal sau că a mințit intenționat în privința fraudei electorale.

Încă o dată: la fel ca în cazul laptopului lui Hunter Biden, se presupune că cetățeanul de rând, ar vrea ei, să accepte cu docilitate relatările pe care i le oferă presa despre neregularitățile electorale, asumând că acesta este purul adevăr.

Iar orice îndepărtare de la „adevărul oficial” este tratată cu tăcere sau cu dispreț.

Avem un exemplu perfect în cazul reportajului-anchetă al The Gateway Pundit care dezvăluia o fraudă electorală de mari proporții în Michigan, la alegerile din 2020.

Dacă vă scărpinați nedumeriți în cap și vă întrebați despre ce anume vorbesc, explicația este că sunteți victimele refuzului presei de a aborda orice subiect care i-ar putea fi favorabil președintelui Trump.

Sunt mari șanse să nu fi auzit niciodată despre Gateway Pundit, afară de cazul în care sunteți un conservator convins, care caută surse alternative de informații, contrare narațiunii „mainstream”.

Oricine altcineva ar fi probabil oripilat de caracterizările publice făcute de instituțiile de stânga, cum este Wikipedia, care aplică Gateway Pundit eticheta de „site american de fake news de extremă dreaptă… cunoscut pentru publicarea de minciuni, falsuri și teorii ale conspirației”.

Dar dacă dorești să afli adevărul despre o investigație a poliției care a început în octombrie 2020 și a descoperit că peste 10.000 de identități de alegători – marea lor majoritate false – au fost expediate oficialilor electorali din districtul Muskegon, statul Michigan, atunci este necesar să citești Gateway Pundit.

Sau unul dintre site-urile conservatoare de internet care au preluat acest subiect. Pentru că era imposibil ca New York Times sau NBC să relateze despre această dezvăluire incendiară. Și contează prea puțin dacă Gateway Pundit este un site militant conservator sau nu. Este adevărat, site-ul nu are acreditare de presă, însă cui îi pasă?

Jurnalismul este o instituție în ruină. Nimănui nu îi pasă de acreditare: importantă este credibilitatea

Ceea ce contează sunt dovezile prezentate de ziariștii site-ului în sprijinul afirmației lor, că mecanismul unei fraude electorale a fost descoperit în Michigan și în alte state americane, înainte de alegerile din 2020, dar a fost mușamalizat.

Iar dovezile sunt numeroase.

Mai mult, ziariștii de la Gateway Pundit au obținut raportul Poliției din Michigan care oferea detalii despre o anchetă preliminară aprofundată, oferind dovezi credibile despre existența unei scheme care urmărea crearea de identități false de alegători.

Din multe puncte de vedere, reprimarea anchetei privind frauda electorală din Michigan seamănă cu tehnicile de reprimare a dezvăluirilor făcute de New York Post despre laptopul lui Hunter Biden.

Căutând pe Google: „Muskegon voter registration police report” („raportul poliției despre înregistrările alegătorilor din Muskegon”), fără ghilimele, veți sesiza ceva interesant. Mai întâi, absența Gateway Pundit din lista de rezultate Google. În al doilea rând, tăcerea totală a elitei presei despre un asemenea subiect de o uriașă importanță. În al treilea rând, un număr de așa-ziși „fact-checkeri” („verificatori de știri”) care minimalizează veridicitatea subiectului.

Singurul fapt care lipsește este o scrisoare de la 51 de oficiali din serviciile secrete – ca în cazul laptopului lui Hunter Biden – care să afirme că totul este o „operațiune de dezinformare rusească”.

Din toată presa „mainstream”, cel mai mult s-a apropiat de subiect Detroit News, care a publicat o șocantă recunoaștere a Procurorului General din Michigan, Dana Nessel, că faptele sunt reale și că frauda electorală a fost raportată la FBI:

Secretarul de presă al lui Nessel, Danny Wimmer, a declarat că numărul total de formulare frauduloase suspecte expediate funcționarilor (electorali) din Muskegon a fost între 8.000 și 10.000, înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Funcționarii din Muskegon au depistat materialele frauduloase și au alertat autoritățile în drept”, a arătat Wimmer într-o declarație.

Mai multe agenții au desfășurat o anchetă atentă în interiorul statului și a stabilit că nu a avut loc nicio fraudă reușită în procesul electoral al statului. Cu alte cuvinte, pentru că cele 10.000 de înregistrări false au fost descoperite de un oficial electoral, nu există niciun motiv de îngrijorare? Zău?

Mai întâi, o tentativă de fraudă electorală de o asemenea amploare ar fi necesar să ne îngrijoreze pe toți. Dar, mai important, nu există niciun motiv să credem că a fost descoperită TOATĂ frauda electorală, doar pentru că a fost descoperit UN escroc electoral.

Raportul Poliției din Michigan despre anchetă a fost amplu redactat. Totuși, la pagina 14, autoritățile au omis să acopere numele GBI Strategies, o companie specializată în scoaterea alegătorilor la vot, apropiată de Partidul Democrat, despre care s-a confirmat că a activat în mai multe state, în 2020.

La percheziția cu mandat a sediului GBI Strategies s-au descoperit 19 vehicule folosite de angajații companiei, cu mult mai mult decât ar fi avut nevoie un angajat solitar.

În plus, femeia care a încercat să depună cele 10.000 de identități electorale false, a declarat poliției că „a lucrat” nu doar în Muskegon, ci și în districtele Detroit, Ypsilanti, Southfield, Flint și Lansing.

În ciuda entuziasmului lui Nessel legat de modul în care au fost descoperite cele 10.000 de înregistrări false de către un funcționar vigilent, nu există niciun motiv să credem că nu au existat alte mii de înregistrări false – nedescoperite – în alte orașe unde GBI Strategies a operat.

Concluzia?

Victoria lui Joe Biden cu 154.000 de voturi în Michigan a fost poate mai puțin detașată decât s-a crezut. De fapt, poate că nici nu a fost o victorie.

Singurul mijloc de a afla ar fi să se ceară un audit legal al înregistrărilor electorale depuse cu o lună sau două înainte de alegeri. Dar acest fapt nu se va petrece dacă singura voce care o cere este Gateway Pundit.

Pentru că, așa cum a avut loc o campanie concertată pentru discreditarea New York Post, atunci când a dezvăluit amploarea corupției din sânul familiei Biden, conform laptopului lui Hunter, a existat o campanie la fel de necinstită pentru a discredita Gateway Pundit.

Deși nu veți găsi nici măcar un singur articol publicat de Gateway Pundit atunci când citiți primele 100 de rezultate ale unei căutări pe Google despre raportul poliției din Muskegon privind frauda electorală, nu veți fi surprinși să descoperiți trei „verificări de fapte” care afirmă că e vorba de un fake news.

PolitFact, LeadStories și Newsweek au reușit să își facă loc între primele 100 de rezultate ale căutării pentru a demistifica o dezvăluire despre care Google pretinde că nu există.

Fiecare dintre aceste „verificări de fapte” a urmat aceeași schemă: a repetat dovezile conținute de raportul poliției din Michigan, pe care Gateway Pundit și-a bazat articolul, după care a spus: „Nu are importanță”, pentru că Procurorul General al statului a afirmat că nu a avut loc nicio fraudă.

Serios? Asta se numește în zilele noastre „verificarea faptelor”?

Dar dacă New York Times, CBS, Washington Post și NBC și-ar trimite cei mai buni reporteri de investigații să caute prin înregistrările electorale din Michigan?

De ce nu este căutat CEO-ul GBI Strategies și luat la întrebări despre metodele folosite de compania sa pentru a mări prezența la vot, în ce state a activat în alegerile din 2020 și ce legătură există între GBI Strategies și Partidul Democrat sau echipa electorală a lui Joe Biden?

Dar așa ceva nu se va petrece niciodată. De aceea, Gateway Pundit și alte organizații de ziariști-cetățeni sunt necesare.

Poate că nu sunt perfecte, dar oferă un serviciu pe care nu îl putem primi de la majoritatea presei de astăzi. Nu sunt niște papagali care repetă narațiunea oficială pe care ne-o servesc Statul Paralel, Partidul Democrat sau marii donatori.

Și până când marile trusturi de presă își vor redescoperi interesul de a relata informația „fără teamă și părtinire”, mă voi baza pe Gateway Pundit, Breitbart News sau Citizen Free Press pentru furnizarea informațiilor pe care Puterea vrea să mi le ascundă.

Editorial de Frank Miele de la RealClearPolitics

Citiți și:
Lovitura de stat din SUA – Cel puțin 11.000 de rapoarte de fraudă electorală, în investigație
Cum a devenit presa o inchiziție externalizată a serviciilor

 

yogaesoteric
21 noiembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More