Cum ar fi necesar să fie abordate fenomenele OZN. Pledoarie pentru o cercetare obiectivă

Cercetarea constituie elementul de bază din cadrul studiului fenomenului extraterestru. Din nefericire, oamenii nu au fost capabili să răspundă adecvat, în mod armonios, la „valurile“ extraterestre care s-au „spart“ cu zgomot asupra lumii începând cu 1947. Așa cum aprecia un cercetător, ufologia s-a născut într-un mod deosebit de dificil.

Din păcate, cazuri extrem de interesante s-au pierdut pentru totdeauna din cauza lipsei anchetelor și a anchetatorilor. A mai rămas doar un „zvon de fond“ și câteva tăieturi din presă, care au fost repede acoperite de vrafuri de ştiri picante.

Este cert faptul că viziunea de ansamblu asupra fenomenului ar fi mult mai completă dacă am avea la dispoziție anchete aprofundate referitoare la ceea ce s-a petrecut în Franţa, de exemplu, în timpul lunilor septembrie și octombrie 1954.

Începând abia din 1965 (odată cu faimosul caz de la Valensole) si mai ales din 1967, informațiile vor începe să sosească într-un mod mai detaliat. În acea vreme, grupul „Lumières dans la Nuit“ („Lumini în Noapte”) începe să se dezvolte, iar numărul de anchetatori crește foarte mult. În plus, revista sa devine o mină considerabilă de informaţii şi se perfecționează ca stil cu fiecare an.

În zilele noastre, cercetarea a luat direcții multiple, aşa cum cere, de altfel, cea mai mică tentativă de răspuns la întrebările ridicate de fenomenul OZN. Punerea la punct a unor aparate de detecție, realizarea unor studii statistice, a unor baze de date privind diferitele aspecte ale fenomenului, observarea cerului, condiționează numeroase studii statistice sau analogice asupra acestui domeniu aproape infinit de variat.

Cu toate acestea, aceste activități multiple nu se bazează decât pe un singur element care este esențial: investigația. Un studiu, oricare ar fi el, nu poate fi autentic decât dacă se bazează pe o eşantionare ireproșabilă, în același timp calitativă și cantitativă. În plus, un anchetator este necesar să fie competent și imparţial. Aceasta înseamnă că este necesar să dețină o cunoaștere prealabilă a fenomenului OZN și, mai ales, a cercetării de vârf în acest domeniu, să aibă o conştiinţă deschisă și totodată „critică“, astfel încât să poată recupera în totalitate „mesajul“ transmis de către martor, dar și să vegheze să nu îl deformeze în timpul transcrierii.

Anumite elemente sunt esențiale și nu trebuie să lipsească din nicio anchetă bine realizată: profilul psihologic al martorului, verificările elementare necesare pentru a vedea dacă acesta din urmă nu a interpretat greșit un fenomen cunoscut, localizarea exactă a locurilor, descrierea minuțioasă a mediului și a eventualelor sale anomalii, istoria locului etc.

Fenomenul OZN se manifestă față de simțurile noastre prin intermediul unor „scene“ compuse care pornesc de la elemente ce aparţin propriului nostru câmp al conştiinţei. Am putea deci să comparăm fenomenul extraterestru cu o oglindă care reflectă o anumită imagine a noastră, ce pare însă deformată în ochii noştri. De ce deformată, ne putem întreba pe bună dreptate? Pentru că fenomenul OZN își extrage modelele din câmpul vast al imaginaţiei umane, din motive-cheie simbolice și onirice care scapă adesea oricărei tentative de raționalizare, și mai ales pentru că ceea ce cunoaștem în momentul de faţă despre universul lăuntric al ființei umane este, din nefericire, insuficient pentru a aborda manifestarea extraterestră într-un mod obiectiv.

În această direcţie, Bernard Méheust a enunţat câteva căi de cercetare menite să ne lămurească puțin mai mult cu privire la noi înşine şi, în consecinţă, cu privire la fenomenul OZN:

  • Ce este universul simbolurilor?
  • Ce presupune să percepem o stare, o energie?
  • Ce numim un câmp de conştiinţă?
  • Ce este o halucinație? Ce este un vis? Care este adevărul cu privire la aceste vise, conştiente uneori, ce par capabile să inducă o acţiune concretă în mediul nostru înconjurător?
  • Putem vorbi despre o eficiență a reprezentării?
  • Ce definiție să dăm unui fapt mitologic?

A răspunde tuturor acestor întrebări, a promova o cercetare ,,în toate direcţiile“ și multidisciplinară care este susținută de anchete detaliate, acesta este răspunsul cel mai potrivit pe care civilizaţia umană îl poate oferi deocamdată, în stadiul de evoluţie în care se află, fenomenului extraterestru. Este nevoie, într-adevăr, să ne „confruntăm cu el pe terenul lui“, care nu este altceva, culmea ironiei, decât cel al ignoranței noastre referitoare la noi înșine.

Fragment din cartea Minienciclopedia făpturilor extraterestre, autor Mirabilian Gheorghiţă, carte apărută la Editura Hyperboreus.

Citiţi şi:
La ora actuală, pentru cei lucizi, inteligenţi şi intuitivi există deja o mulţime de dovezi că extratereştrii sunt aici, pe această planetă şi acţionează în taină, în multe moduri!
Dezvăluiri adevărate și «dezvăluiri» false despre… OZN-uri

 

yogaesoteric
11 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More