Cum repornim economia? Care economie?!

 

Cum repornim economia? Iată întrebarea pe care-o repetă toți, precum niște rațe mecanice. Cum o pornim? Prin impulsionarea mediului de afaceri, veți auzi. Sau prin investiții, vor spune alții. Sau prin „implicarea statului”, o să răsară vocea unei blonde recitatoare de sloganuri de prompter. Hai să vedem tabloul pur și dur.

Cum repornim economia? Întrebarea imediată ar fi realist să fie: „Care economie?”. Ceea ce avem noi se numește economie? Glumiți. Pentru că n-ați înțeles ce-i economia, de aia sunteți păcăliți!

În situația de azi nu poți face nimic pentru că n-ai economie. Asta-i realitatea de la care este necesar să porniți. Altfel, vi se va spune – ca și până acum – că se impulsionează exporturile pentru ca, până la urmă, să câștige o mafie care face exporturi fictive. V-ați întrebat de ce nu s-a interzis în plină criză exportul de cereale când aproape toate țările au făcut-o? Nu v-ați întrebat, de-aia sunteți mințiți. Sau vi se va spune că se impulsionează producția pentru ca niște șmecheri care asamblează niște kit-uri să pară că produc ceva pe-aici.

În timp ce stăteați eroic luptând de sub pat cu coronaviusul, s-au impulsionat exploatările forestiere, iar când v-ați dumirit v-ați trezit fără păduri. Au avut grijă prietenii lui Klaus să vi le ambaleze cu destinația Germania. La fel ca pe sparangheliști, totul supravegheat cu consemn, să nu care cumva să-i deranjeze cineva. Nu vreți să vă plimbați și voi, ca oamenii, prin pădure? Știu, e nasol!
E nevoie să dați o fugă la bulgari, că ei au. Voi canci!

Vă place cu „investițiile”? Iată că tovarășul Klaus se pregătește să dea un tun de aproape trei miliarde de euro la Romexpo. Nu el direct, ci apropiați de-ai săi. În ce constă „investiția” statului? În cedarea terenului, cică fără drept de vânzare timp de 30 de ani. Ce să spun? E la mintea cocoșului că faci un contract de concesiune pe treizeci de ani, după care terenul va merge la cel care-a construit pe el. Chestie de gâgă. Și uite-așa s-a realizat „investiția”, s-au făcut „locuri de muncă” s.a.m.d. Economie, frate!

„Implicarea statului”? Păi statul se tot implică. Se implică în sistemul de sănătate cu acoperiții SRI-ului, se implică în energie prin cedarea de contracte bănoase șmecherilor de la Monte Carlo, se implică în atragerea de fonduri europene prin ONG-urile demagogilor numiți „influenceri” ş.a.m.d. Se implică și-n justiție, că doar este nevoie ca cineva să protejeze fauna asta înfometată.

Nu realizați că totul e o farsă? Știți ce-i aia economie? Este fix ce se făcea pe vremea împușcatului. Un conglomerat industrial angaja mii de oameni. În timpul procesului tehnologic aveai ca reziduu – între altele – apa fierbinte, rezultată din procesul de răcire a unor instalații. Acel „reziduu” era pompat către termocentralele orașelor care încălzeau populația. Are sens? Tot atunci se începuse studiul biogazului. Strategia era ca toate reziduurile gospodăriilor – inclusiv cele de la WC – să intre în stații imense în care să se producă biogaz. Are relevanță? Vă întreb așa, că o tot o ardeți „verde”, pregătindu-vă să decartați miliarde în idealuri prostești din care șmecherii planetei își scot profituri obscene.

Ce este economia? E un lanț care are o logică, nu o mulțime pestriță de pseudo-îndeletniciri, în care niște cetățeni abulici sunt mânați în funcție de așa-zisele oportunități de moment. Economia este coloana vertebrală a unei națiuni. Scopul său e acela de a aduce bunăstare membrilor națiunii. Economia înseamnă găsirea modului optim de satisfacere a nevoilor membrilor unei națiuni. Nu înseamnă „investitori străini”, nu înseamnă „corporații”, nu înseamnă Isărescu, Dăianu sau alte asemenea figuri. Ai economie dacă de la bobul de grâu până la pâine și cozonac controlezi totul! Ai economie atunci când minereul pe care-l extragi din pământ se transformă în mașină în țara ta. Dacă, după ce ți-ai satisfăcut foamea, dorința de mișcare și restul necesităților cu cele produse la tine în țară, ajungi să dai și altora din produsele tale, atunci se numește că ai o economie performantă. Asta este economia. Restul sunt niște poveşti pentru păcălit proștii.

Economia nu este specula cu imobile, nu este cedarea de bunuri ale țării pentru ca odrasla să ți se plimbe într-o barcă mult prea scumpă, nu este „privatizare” și nici politicianismul grobian care se practică la noi. Economia este diferența dintre țară și colonie periferică.

De-aceea vă îndemn ca atunci când îi auziți vorbind despre cum vor să repornească economia, să-i apostrofaţi. Nu vor decât să vă păcălească ca să mai fure ceva. Iar în final, dacă nu v-ați prins încă, aflați că instrumentele de teroare ale statului vă împiedică să furați nu pentru că ar fi imoral, incorect sau toxic. Nu, nu de asta! O fac strict pentru a putea să fure băieții din spatele perdelei. Se numește crimă organizată de stat. Iar voi sunteți rotițele care o mențineți prin naivitatea, frica și lașitatea voastră. Mai vreți să știți cum repornim economia?

Autor: Dan Diaconu


Citiţi şi:
România este înglodată în datorii. Câte milioane de euro împrumută în fiecare zi ministerul lui Florin Cîțu!
Covid-19: Bomba care distruge civilizația pentru ca pe ruinele ei să se construiască Raiul Comunist pe pământ
Pas cu pas: Demontarea minciunilor iohanniste cu fondurile europene obținute de el

 

yogaesoteric
22 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More