Cum se falimentează o țară

FMI – Argentina 2001
 

 
 
Un documentar asupra evenimentelor care au condus la colapsul economic al Argentinei, în 2001, care a distrus clasa de mijloc și a ridicat nivelul sărăciei la 57.5%.

Un loc central în acest colaps l-a avut implementarea politicilor neo-liberale care au făcut posibilă spolierea a miliarde de dolari de către bănci străine și corporații. Multe din bunurile și resursele Argentinei au fost jefuite fără rușine. Sistemul său financiar a fost folosit chiar pentru spălare de bani de către Citibank, Credit Suisse și JP Morgan.

Rezultatul net a fost un transfer masiv de bogăție și sărăcirea societății, care a culminat cu multe morți cauzate de opresiune și malnutriție.

Prăbușirea economică argentiniană a antrenat la sfârșitul lui 2001 o gravă criză socială și revolte soldate cu 30 de morți.

A urmat o criză instituțională, când între 20 decembrie 2001 și 6 ianuarie 2002 s-au succedat la putere nu mai puțin de cinci președinți.

Citiți și:

Tot mai multe ţări din America latină rup relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional

FMI şi Banca Mondială au pregătit terenul pentru războiul din Iugoslavia

yogaesoteric
19 ianuarie 2012

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More