Curiozităţile…Lunii

un articol de astrolog Rodica Purniche

Suntem legaţi de Cosmos şi supuşi ritmurilor sale ciclice, cei dintâi care recunosc asta şi care ţin cont de Lună în predicţiile lor şi în interpretarea temelor natale fiind, desigur, astrologii.

Semnul Lunii este Racul. Nativii lui sunt marii emotivi, foarte sensibili la schimbările meteo, şi care îşi schimbă şi ei, cu timpul, umoarea. Într-o patologie dusă la extrem, ei ajung până la a deveni maniaco-depresivi. Persoanele marcate de Lună îşi exprimă, de obicei, emoţiile în fraze de genul „asta mă dezgustă” sau „mi-e silă”, pentru că acestea le inundă întreaga fiinţă.
Aşadar, ce e de făcut atunci când se simte prea mult Luna? Trebuie dezvoltată comunicarea cu Saturn, care este planeta maturităţii, spre deosebire de Lună, care este planeta copilăriei. El permite trecerea de la un comportament instinctiv, în care primează plăcerea, la un comportament profund conştient de realitate, dar şi de responsabilităţile spirituale care ne revin.

Luna îşi pune amprenta asupra farmecelor, asupra superstiţiilor şi asupra plantelor şi a remediilor terapeutice – într-un cuvânt, asupra întregului arsenal care, la origine, reprezintă medicina naturistă. Influenţa ei a fost brusc recunoscută atunci când mari laboratoare de cosmetică au decis să cultive plante aromatice şi medicinale, necesare producerii de uleiuri esenţiale, urmând calendarele populare. S-a născut astfel agricultura biologică, care ia în considerare plantă ca fiinţă vie, Pământul şi Cosmosul drept un întreg funcţionând la unison, şi pe care Luna îl armonizează în mod cu totul deosebit pentru Terra. De exemplu, influenţele ei ajută sevele să urce sau să coboare sau, dacă sunt respectate ritmurile ei, plantele cresc cum se cuvine, evitând o dezvoltare rapidă sau una foarte lentă.

Aceste ritmuri fac să se vorbească astăzi despre ecologia siderală  a frumuseţii feminine, adică despre o filosofie de viaţă care ţine cont de poziţia Lunii şi de fazele ei în absolut toate activităţile zilnice: aranjarea unei grădini, intervenţia chirurgicală în caz de apendicită, a face manichiura etc. Nu este nimic nou în asta, deoarece Hippocrate a spus de foarte multă vreme că acela care practică medicina fără a ţine cont de forţele astrale este un nebun. De asemenea, tot lui îi aparţine regula: Nu operaţi partea corpului guvernată de Semnul pe care îl tranzitează Luna.
 
Simplificând puţin, distingem două perioade fundamental diferite: cea în care Luna creşte pentru a ajunge la faza de Lună Plină, şi cea în care Luna descreşte, pentru a ajunge la faza de Lună Nouă – adică fazele crescătoare şi descrescătoare.

Luna crescătoare absoarbe, emoliază, acumulează energie. Luna descrescătoare elimină, relaxează, slăbeşte. Prima vă va face să mâncaţi mai mult, a doua vă va face să pierdeţi în greutate. În timpul Lunii crescătoare masca frumuseţii va fi mai activă şi mai eficientă, în vreme ce regimul de slăbire este mult mai garantat dacă e început pe Lunii în scădere.

Iată aici reţeta unui elixir pentru obţinerea fericirii în iubire, preparat pe Luna în creştere: şapte părţi lavandă, şase părţi rozmarin, cinci părţi trandafir, trei părţi iarbă de munte, două părţi frunze de verbină, un vârf de mentă, un vârf de salvie, un vârf de măghiran. Puneţi totul într-un săculeţ de muselină şi lăsaţi amestecul la macerat în apa de baie. Acesta va avea un efect excepţional asupra potenţei masculine, în jocul amoros. De asemenea, se poate amesteca rozmarin în apă pură, apoi se cufundă mâinile în această apă şi se stropeşte în cele patru puncte cardinale ale camerei.

Pe perioada Lunii descrescătoare va da rezultate bune orice tratament de dezintoxicare sau de purificare a unui organ afectat; aşa că renunţaţi la fumat, ţineţi un regim, sau… faceţi curăţenie generală în casă.
Lustruiţi bine pantofii în acest interval, şi pielea lor va rămâne moale pentru un timp îndelungat.
Plantaţi sau mutaţi florile de apartament în zilele în care Luna trece prin Semnul zodiacal al Fecioarei. Ele se vor prinde foarte repede. Dar udaţi-le în zilele în care Luna trece prin Semnele zodiacale Rac, Scorpion, Peşti.
Nu vă tăiaţi părul când Luna trece prin Semnul zodiacal al Peştilor, deoarece favorizează mătreaţa, iar dacă tranzitează Semnul zodiacal al Racului, părul se ciufuleşte uşor şi stă în toate direcţiile.
Dacă vă veţi tăia unghiile doar vinerea, ele vor rămâne mereu solide şi sănătoase, evitând exfolierea.

La ţară, femeile însărcinate încă folosesc un calendar lunar pentru a stabili sexul viitorului copil; acesta este, de fapt, una dintre superstiţiile astrologice prin care sexul viitorului copil este determinat în funcţie de poziţia Lunii la momentul concepţiei sale. Cele douăsprezece Semne sunt împărţite în feminine (Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn, Peşti) şi masculine (Berbec, Gemeni, Leu, Balanţă, Săgetător, Vărsător). Dacă, la data concepţiei, Luna se află într-un Semn feminin, viitorul copil va fi fetiţă; dacă Luna se află într-un Semn masculin, el va fi băieţel.

Se consideră, de asemenea, că o baie de Lună cu 24 sau cu 48 de ore înainte şi după Luna Plină constituie o adevărată regenerare. Fiţi atenţi în respectarea acestui timp. Razele Lunii trebuie să cadă direct pe piele, de aceea nu se recomandă ca baia să fie făcută în faţa ferestrei sau pe balcon, unde există riscul ca diferite umbre să se proiecteze pe corpul dumneavoastră. De aceea, se recomandă băi în aer liber, vara, în plin câmp, cu trupul complet gol (nud), nu mai mult de un sfert de oră. Calm, relaxat şi în deplină siguranţă.

Următorul regim de slăbire poate fi început în prima zi de Lună Nouă, consumând, timp de 24 de ore, numai lichide. Beţi dimineaţă un litru şi jumătate de apă, sau ceai slab (infuzie). Nu mâncaţi nimic solid decât a doua zi, la micul dejun. Cincisprezece zile mai târziu, veţi relua acest regim, din dimineaţa Lunii Pline şi până în dimineaţa următoare. Influenţa benefică a Lunii asupra excesului dumneavoastră de greutate se află la momentul ei maxim în această zi. Chiar puteţi simţi cum ea absoarbe excesul de grăsime şi îl dizolvă. Dacă veţi aplica tratamentul în altă zi decât cea indicată, veţi pierde doar câteva grame, nu mai mult. Acest regim este binevenit pentru toate persoanele supraponderale, şi se aplică mai ales la fiecare schimbare de anotimp, întrucât favorizează stabilizarea greutăţii corporale.

Pentru a-şi conserva frumuseţea, femeilor li se recomandă o infuzie întineritoare, dintr-un amestec de părţi egale de măceşe, regina-nopţii şi flori de portocal. Infuzia se strecoară şi apoi se bea. Ea va fi extrem de eficace dacă va fi administrată întreaga săptămână a Lunii Noi.
Pentru a vă proteja şi a vă îngriji pielea feţei, strângeţi apa Lunii în momentul în care ea cade pe pământ, în noaptea de Lună Nouă. Dacă o aplicaţi pe obraz această apă benefică, veţi obţine un ten minunat. Păstraţi apa într-un recipient de cupru sau de sticlă, dar niciodată într-unul de plastic, departe de orice sursă de lumină. Agitaţi-l din când în când, pentru a reîmprospăta apa.

Noaptea Lunii Pline este cea mai indicată pentru o coafură de excepţie, iar în Occident sunt foarte multe femei care îşi petrec această noapte într-un salon de înfrumuseţare. În această noapte, după ora 22, se manifestă pentru o scurtă perioadă influenţele benefice mai ales pentru vopsitul părului, care fac ca vopseaua să prindă foarte bine, căpătând, în plus, nu doar o durabilitate mai mare, ci şi o anume strălucire suplimentară. Chiar părul devine mai mătăsos şi mai frumos.

O dată la 19 ani se produce un eveniment astronomic cunoscut sub numele de anul cu 13 cicluri lunare. În lumea ştiinţifică el reprezintă ciclul care stabileşte echilibrul între lunile solare şi lunile lunare. Asta înseamnă că, pe cerul nopţii, în anul respectiv, Luna apare de 13 ori. Tradiţia populară atribuie unui astfel de an tot felul de superstiţii şi de evenimente nefaste, care au fost exploatate, nu de puţine ori, de literatură sau de cinematografie. Un astfel de an se pare că va fi anul 2014.

Corpul nostru conţine în proporţie de 70% lichide care se comportă asemenea mareelor, în lumina polarizată a Lunii, la zenit. În unele limbi, cuvântul Lună şi cuvântul menstră provin din aceeaşi rădăcină, ceea ce arată legătura dintre Lună şi ciclul menstrual al femeii care, aşa cum se ştie, numără 29 de zile. Se crede că lumina Lunii declanşează ovulaţia şi influenţează fecundaţia, ca un fel de orologiu cosmic al organismului nostru. În regiunile polare, numeroase femei nu au ciclu pe perioada iernii, având, în schimb, mai multe de unul pe lună în perioada de vară. Este, de asemenea, interesant de constatat, că femeile oarbe au un ciclu total neregulat. Pe de altă parte, lunile de sarcină sunt adesea rezultatul multiplicării lunilor lunare (9 x 29 zile), nicidecum al multiplicării lunilor solare.

martie 2005
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More