Cutremur de proporții. Masoneria CONDUCE din umbră România. Dovezi edificatoare despre Năstase, Băsescu și Ponta

 

Surse bine informate spun că în curând va apărea filmulețul cu ceremonia de înaintare în grad în „Marea Lojă Naţională din România” a fostului consilier prezidențial, șeful Informațiilor de sub Traian Băsescu, Daniel Moldoveanu. Incredibil! Acest Daniel Moldoveanu este vedeta denunțurilor din ultima vreme de la DNA!

La data de 7 decembrie 2005, preşedintele României, Traian Băsescu, îl numeşte prin decret pe Daniel Andrei Moldoveanu în funcţia de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi îl pune la conducerea Departamentului Securităţii Naţionale, ca director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii (CNI).

Înainte de a fi propus Claudiu Săftoiu pentru funcţia de director al SIE, a trebuit să se ia OK-ul american, de la CIA. Fiind total necunoscut americanilor, el a fost făcut imediat mason şi primit în Loja Steaua României, al cărei conducător (Venerabil) era la acea dată Dan Moldoveanu, nașul lui Sorin Blejnar, fost şef la ANAF. La un moment dat, culmea, Steaua României a fost condusă de Daniel Gruia, şi el tot la ANAF. Mai mulţi din ANAF făceau parte din lojă, inclusiv dispărutul Codruţ Marta. Din loja menţionată mai fac parte Mihai Tănăsescu şi Doru Giugula (consilier la Primăria Capitalei, fost miliţian şi torţionar comunist, duşman de moarte al lui Marian Vanghelie, pe aceeaşi filiaţie, dar protejat de primarul general), împreună cu numeroşi ofiţeri activi şi în rezervă din cadrul Serviciilor Secrete.

Revenim la Moldoveanu, şeful la acea vreme al OII (Oficiul de Informaţii Integrate) din cadrul CNI de la Palatul Cotroceni, subordonatul direct al lui Sergiu Medar şi omul de încredere al acestuia şi la Steaua României.

Adrian Năstase

HOTĂRÂRE nr. 561 din 15 aprilie 2004 privind recunoaşterea Asociaţiei „Marea Lojă Naţională din România” ca fiind de utilitate publică

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 39 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic

Se recunoaşte Asociaţia „Marea Lojă Naţională din România”, persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Theodor Speranţia nr. 102, bl. S26, ap. 2, sectorul 3, ca fiind de utilitate publică.

PRIM-MINISTRU ADRIAN NĂSTASE

Contrasemnează:
Ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului,
Eugen Bejinariu

Ministrul culturii şi cultelor,
Răzvan Theodorescu

Ministrul finanţelor publice,
Neculae Eugeniu Plăiaşu, secretar de stat

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 344 din data de 20 aprilie 2004.

Victor Ponta

20 decembrie 2013
Un teren cu suprafaţa de 2.500 metri pătraţi de pe Bulevardul Expoziţiei din capitală, din vecinătatea complexului Romexpo, a fost acordat de Guvern Marii Loje Naţionale spre folosinţă gratuită pentru 49 de ani, pentru construirea unei clădiri „de interes public”.

Terenul, administrat de către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), a fost cedat pentru Asociaţia „Marea Lojă Naţională din România”, printr-o hotărâre aprobată în ultima şedinţă de guvern din 2013.

Terenul are o valoare de inventar de peste 2,1 milioane lei.

Daniel Moldoveanu, file de poveste

Foarte multe retrocedări îi au ca personaje principale pe Virginica Dumitrescu şi Adrian Ciorobea, celebri în piaţa drepturilor litigioase. Virginica Dumitrescu și Adrian Ciorobea au fost sprijiniţi să devină stăpâni pe anumite terenuri din zona lacului Plumbuita de către Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat la Palatul Cotroceni, şi alt fost consilier al lui Traian Băsescu, Adrian Daniel Moldoveanu.

Prieteniile dintre Elena Udrea, Ana Maria Topoliceanu şi Alina Bica şi rechinii imobiliari care au gravitat în zona lacului Plumbuita demonstrează că aceste prietenii nu au fost întâmplătoare, întrucât toţi, direct sau indirect, au fost conexaţi la butoanele Palatului Cotroceni.

Tabloul este unul complet dacă ţinem cont de faptul că soţia lui Sorin Blejnar, Andreea, fosta Buzabrici – Filipescu, este originară din Constanța ca şi Traian Băsescu şi nașul său este Daniel Moldoveanu. În plus, tatăl doamnei Blejnar, Toader Buzabrici – Filipescu, este fost şef al Poliţiei Economice Constanța, fiind la curent, în anii trecuţi, cu afacerile derulate de familia Băsescu, în special de Mircea Băsescu, în zona Constanței.

Presa centrală a relatat că Răzvan Murgeanu, fost consilier prezidenţial, primar şi viceprimar al Capitalei, ar fi girat una dintre cele mai mari afaceri imobiliare. Patru români de naţionalitate care au cerut restituirea în natură a unui teren de 9,3 hectare, dar li s-a acordat o suprafaţă de 23 de hectare, şi-au vândut drepturile litigioase avocatei Virginica Tanți Dumitrescu şi lui Adrian Ciorobea. Cei doi sunt un cuplu nu numai în viaţa de zi cu zi, ci şi în afaceri.

Numele celor doi apar în mai multe procese în care ei sunt fie debitori, fie creditori. Cele mai multe dintre procese aveau ca obiect revendicarea unor imobile, cum ar fi clădirea Casei Oamenilor de Ştiinţă, ce ţine de Academia Română, sau cea a Bibliotecii Metropolitane.

Adrian Ciorobea ameninţa la începutul anului trecut că va da în judecată Primăria Capitalei pentru că terenul pe care îl are pe Şoseaua Fabricii de Glucoză nr. 6 – 8 nu a fost expropriat de instituţie care intenţionează să lărgească această arteră. Pentru această lucrare trebuie expropriate mai multe terenuri şi clădiri, suma pe care ar fi trebuit s-o achite Primăria Capitalei tandemului Tanți Dumitrescu – Adrian Ciorobea fiind de aproape 10.000.000 de euro, similară cu cât ar fi cerut şi Dorin Cocoş şpagă pentru a interveni la ANRP. Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a vrut să aprobe această sumă pentru că este prea mare.

Terenul din Șos. Fabricii de Glucoză 6 – 8 a ajuns la cuplul Tanți Dumitrescu – Adrian Ciorobea în 2005, în urma afacerii de la lacul Plumbuita. Primarul general interimar Răzvan Murgeanu i-a pus în posesia acestui teren în aprilie 2005.

Zestrea imobiliară a lui Daniel Moldoveanu

Într-un document emis în 2009 de Primăria Municipiului Bucureşti se arată că Tanți şi Ciorobea figurează alături de Adrian Birişiu ca fiind beneficiarii avizului de urbanism de modificare a planului de urbanism pe Şoseaua Fabricii de Glucoză 6 – 8. La câteva numere mai încolo, pe Şoseaua Fabricii de Glucoză nr. 38, avocata Mădălina Birişiu deţine 9.000 mp împreună cu fostul consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale în mandatul lui Traian Băsescu, Daniel Andrei Moldoveanu.

Din declaraţia din iunie 2007 reiese că Moldoveanu a achiziţionat acest teren în 2000, dar atunci deţinea 100% dintr-o suprafaţă de 4.500 mp. Până în 2012, terenul din Şoseaua Fabricii de Glucoză nr. 38 a ajuns la 9.000 mp, deţinut, aşa cum am precizat, 50% de fostul consilier prezidenţial decorat cu Steaua României în grad de Cavaler şi 50% de Ionuţ Birişiu. Adrian şi Ionuţ sunt una şi aceeaşi persoană, procentele revenind unei rude, avocata Mădălina Birişiu.

Moldoveanu a cumpărat în 2003 un imobil de 250 mp în Voluntari, pe strada Petru Rareş nr. 6A, cu un teren aferent de 380 mp. Aceste acareturi au fost vândute cu aproape 200.000 de euro de Moldoveanu către organizaţia neguvernamentală ANPCPPSR (Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România), aşa cum reiese din declaraţia de avere a acestuia la eliberarea din funcţie, în februarie 2014.

Afaceri de succes, garantate şi decontate de la stat

Daniel Moldoveanu a fost implicat în mai multe firme, derulând afaceri de zeci de miliarde cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Atât de încurcate sunt afacerile sale, încât el însuşi s-a încurcat în declaraţia de venit. Însă afacerile „speciale” ale lui Moldoveanu sunt atât de complicate încât veniturile din dividende sunt mai mari decât profitul declarat. Fostul consilierul prezidenţial Daniel Moldoveanu a reuşit, cel puţin declarativ, performanţa de a încasa în anul 2005 dividende mai mari de câteva ori decât profiturile nete înregistrate de firmele sale. Astfel, conform declaraţiei de avere din 2006, dividendele încasate au fost de 444.773 lei în condiţiile în care, conform datelor înregistrate la Ministerul Finanţelor Publice, profiturile nete ale societăţilor Total System Communication (TSC) SRL şi WGF Distribuţie SRL, două dintre firmele sale, au fost de 161.771 lei, respectiv 23.153 lei, adică un total de 180.293,4 lei.

El a mai derulat afaceri cu securitatea naţională prin SRL-ul Societatea Total Systems Communications, ce le-a aparţinut în 2006 lui Daniel Moldoveanu (98%) şi lui Daniel Gruia (2%), care a primit, pe 18 iulie 2006, de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, un contract de livrare de echipamente electrice în valoare de aproximativ 33 miliarde de lei vechi. Atribuirea contractului s-a făcut prin negociere cu o singură sursă (achiziţie cu sursă unică). Afacerea a fost considerată suspectă, deoarece firma agreată de un serviciu secret (STS) aparţinea unui demnitar (secretar de stat şi şef al OII – Oficiul de Informaţii Integrate) cu atribuţii în securitatea naţională. Din punctul de vedere al STS însă, afacerea pare să fi fost corectă. Echipamentele de care serviciul avea nevoie (sisteme de multiplexoare/demultiplexoare semnal optic) erau produse de societatea canadiană Evertz, iar singurul distribuitor autorizat de această societate în România era chiar firma lui Moldoveanu.

Prin urmare, chiar şi în cazul unei licitaţii publice deschise, firma câştigătoare avea nevoie tot de acordul dealerului autorizat. Pe de altă parte, conform conducerii STS, dacă achiziţia se făcea direct de la Evertz, costurile erau mai mari decât prin metoda deja aleasă. Mai mult, aceeaşi societate a lui Daniel Moldoveanu a mai câştigat, în 2004, când acesta nu era consilier de stat pe probleme de securitate, o licitaţie pentru furnizarea de echipamente Evertz, firma fiind deci încă de atunci agreată de STS. Daniel Moldoveanu afirmă că şi din punctul său de vedere afacerea a fost legală, cu atât mai mult cu cât, spune el, nu s-a implicat în administrarea firmei care a dobândit contractul de un milion de euro de la STS.

Cu toate acestea, suspiciunile n-au fost îndepărtate decât la câteva luni de la perfectarea afacerii, atunci când Daniel Moldoveanu a decis să cesioneze acţiunile deţinute la firma Total Systems Communication către Vergil Ghiţă, administratorul societăţii. În acest mod, afirmă Daniel Moldoveanu, el ar fi renunţat şi la dividendele cuvenite pentru anul în care s-a derulat afacerea cu STS. Mişcările de acţionariat ulterioare dezvăluirii iţelor acestei afaceri nu fac decât să confirme însă existenţa şi recunoaşterea incompatibilităţii morale dintre funcţia patronului Moldoveanu şi operaţiunea comercială vizată.

Puzzle-ul firmelor

Daniel Moldoveanu a fost numit de preşedintele Traian Băsescu, pe 7 decembrie 2005, consilier de stat şi şef al Oficiului de Informaţii Integrate din cadrul CNI. Membru PD şi consilier al deputatului Romeo Raicu, preşedintele Comisiei parlamentare de control al SIE, Daniel Moldoveanu s-a făcut remarcat în echipa de elaborare a legilor securităţii naţionale, grup condus atunci de Claudiu Săftoiu. Inginer cu trei masterate şi fost dealer de produse petroliere pentru o societate din Slovenia, Daniel Moldoveanu a înfiinţat mai multe societăţi cu diverse obiecte de activitate, patru dintre ele având sediul în acelaşi apartament de pe strada Vasile Lascăr din Bucureşti.

Firmele înfiinţate de el sunt Swedan Trade SRL, AS Travel SRL, AS Tour Services SRL, Total Systems Communications SRL, Total Systems SRL, WGF Consulting Group SRL, WGF Distribuţie SRL, Petrototal SRL. Soţia sa, Sorana-Cristina a mai înfiinţat în plus societatea Direct Fly SRL. Firma a fost vândută unei rude spre sfârşitul anului 2006. Daniel Moldoveanu a cesionat toate acţiunile deţinute la Total Systems SRL (100%) şi Total Systems Communications SRL (98%). Vânzarea este suspectată a fi fost doar de faţadă, deoarece prima dintre firme a fost vândută unei rude („un văr”) din Constanţa, Florin Dumitrescu, iar acţiunile celei de-a doua firme au fost cesionate administratorului primeia dintre firme, adică lui Vergil Ghiţă. Care, evident, le administrează pe amândouă.

Menţionăm totuşi că unul dintre asociaţii firmei, care a preluat în 2006 contractul de la STS, Daniel Gruia, era şi el într-o oarecare incompatibilitate morală deoarece, la data tranzacţiei, era şi consilierul personal al fostului ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, condamnat de curând în dosarul spionilor, Zsolt Nagy. Trebuie precizat că la acea vreme, Daniel Moldoveanu era membru PD, iar Daniel Gruia se afla la polul opus, adică în PNL.

Mai trebuie menţionată legătura dintre Daniel Moldoveanu şi Florian Coldea. Între cei doi există mai multe relaţii de afaceri care au implicat, la un moment dat, şi firme sub acoperire ale SRI, conform informaţiilor deţinute de Ziuanews. Tocmai din acest motiv, Moldoveanu spera ca în dosarele de până acum să obţină protecţia necesară a legăturii indisolubile dintre Florian Coldea, prim-adjunct al Serviciului Roman de Informaţii şi Laura Kovesi, procuror general al DNA.

CV-ul lui Daniel Moldoveanu: de la construcţia de maşini, şef al Securităţii Naţionale

Daniel Andrei Moldoveanu a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti – Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini. Înainte de a se înrudi cu familia Blejnar, Moldoveanu a patronat mai multe societăţi, cum ar fi WGF Distribuţie SRL, Swedan Trade SRL, AS Tour Services SRL, WGF Consulting Group sau Petrototal SRL, companii care se ocupă cu turismul, telecomunicaţiile, comerţul cu ridicata al produselor chimice sau echipamente şi furnituri de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire, dar şi cu activități de consultanţă şi management. A lăsat, însă, afacerile pentru politică. În perioada 2002 – 2005, Daniel Andrei Moldoveanu a deţinut postul de consilier parlamentar la Camera Deputaţilor, iar în anul 2004 a candidat pentru un post de parlamentar de Giurgiu din partea Partidului Democrat, dar fără succes.

Ulterior, când deputatul democrat Romeo Raicu este numit în funcţia de şef al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe (SIE), îl preia pe Moldoveanu ca şi consilier al său. De aici până la Palatul Cotroceni nu a mai fost decât un pas. La data de 7 decembrie 2005, preşedintele României, Traian Băsescu, îl numeşte prin decret pe Daniel Andrei Moldoveanu în funcţia de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi îl pune la conducerea Departamentului Securităţii Naţionale, ca director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii (CNI).


Citiți și:

Lista cu numele și funcțiile masonilor care conduc Ritul Scoțian Antic și Acceptat. Legăturile lui Valeriu Zgonea cu aceștia 

Ghiulbenghian (fost mason), o dezvăluire explozivă despre judecătorul Filierei Masonice Evreiești!
Guvernul Ponta îi cadorisește pe masoni cu un teren unde să-și construiască sediul

Despre securiștii de ieri și de azi (I)
 


yogaesoteric
24 iulie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More