Daniel Tammet, băiatul considerat geniul secolului!

 

S-a născut cu epilepsie, dar într-o zi s-a vindecat spre uimirea medicilor și a căpătat un nivel de inteligență ieșit din comun. Iată povestea lui Daniel Tammet, considerat geniul secolului.

Poate învăța o limbă străină în doar o săptămână

Diagnosticat de cercetători cu savantism, o maladie foarte rară caracterizată prin inteligență excesivă, care se aseamănă foarte mult cu autismul, Daniel Tammet a văzut lumina zilei la 31 ianuarie 1979. Din nefericire, însă, a avut o copilărie care l-a marcat pentru restul vieții pentru că s-a născut cu una dintre cele mai grave boli ale lumii: epilepsia.

Până la vârsta de patru ani crizele specifice bolii s-au repetat chinuitor, apoi într-o zi, în viața copilului s-a petrecut ceva ieșit din comun. Crizele de epilepsie au dispărut iar în creierul său s-au produs transformări imense. Nivelul său de inteligență a devenit foarte ridicat, iar percepțiile sale s-au modificat foarte mult. Daniel susține că a fost capabil să rezolve calcule extrem de complexe în minte, cu cifre uriașe, fără efort și fără greșeli, de când avea doar patru ani:

„Văd numerele, dar nu le văd. E straniu. Văd imagini, forme și modele. Aproape ca un pătrat, dar cu textura unor picături de ploaie, ca niște pulsări. Ceva care se reflectă, arată aproape metalic, poate ca un puls de lumină.”
 
Poate suna absurd ceea ce afirmă Daniel, însă dacă acest aspect este adevărat, ar putea demola teoriile științifice referitoare la capacitățile creierului uman. Și lucrurile uluitoare pe care le poate face acest tânăr nu se opresc aici.
Creierul său reușește zi de zi să facă ceva aproape magic: pare să execute comenzi matematice, fără ca el să trebuiască să gândească.

Și de parcă toate acestea nu ar fi de ajuns, Daniel este de asemenea și un magician al cuvintelor. Știe nouă limbi străine și reușește să învețe orice altă nouă limbă străină în doar o săptămână, după care o vorbește fluent.

Citiți și:

Cine sunt paranormalii care au uimit mintea savanţilor prin abilităţile lor extraordinare

Genii şi ființe umane ce au IQ peste 200. Student la 4 ani, chirurg la 7

Concluzie șocantă a NASA: Ne naştem genii dar şcoala ne distruge

 

yogaesoteric
1 aprilie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More